Jonatans nya cykel

Har varit på jaket efter en ny cykel till Jonatan i ett par veckor, eftersom hans andra lilla 12 tums cykel bestämt sig för att dra sin sista suck.. ja, den har varit med om 15 år och 5 barn så det var väl inte mycket mer att hoppas på... men den har varit kanonbra! :-)  

Dilemmat har varit att hitta en ny, och vi hade siktet ställt på en begagnad, men det har varit svårt att hitta. I förmiddags betämde vi oss för att åka och köpa en ny cykel - och testade storleken mot Natalies cykel, men insåg att 20 tum blir för stort. Han klarar av att cykla - men han når inte ner till backen, så han kan inte stanna *haha, det gör han inte ofta ändå, men man ska väl tänka lite säkerhet oxå*  

Grannens pappa kom och gick förbi och vi fick låna deras 16 tum - och den var toppen! Vi hade betämt att ny cykel skulle inhandlas, bara Joline vaknade.... Men då fick jag en snilleblixt och gick över till grannen 3 hus längre bort  och frågade om inte de hade en 16 tums cykel som de ville bli av med, och jomenvisst! Jonatan fick gärna köpa deras, som var super snygg - en redig racercykel i helt OK skick! 350 kronor ville de ha för den och då fick Jonatan med en stor traktor på köpet! Lyckan var gjord!  

Cykeln har tvättats, smörjts, sadeln har ställts i rätt höjd.... och Jonatan har cyklat upp och ner för gatan - ett antal mil - och han har haft ett leende från öra till öra!

jonatans nya cykel

Kommentarer
Postat av: kikka

snygg cykel *

2008-04-28 @ 07:11:09
URL: http://thewifeofjuhaniemi.blogg.se

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0