Energizerbunny - släng dig i väggen!

Jag hade tänkt mig att frivilligt anmäla mig som klassförälder för Natalies klass nästa termin, för att liksom "ha det gjort". I morgon är det Luciafest i klassen, (med medföljande "nominering av klassföräldrar") och detta mail gick ut till samtliga föräldrar:

Vill ni uppleva det där riktigt äkta? Vill ni virvla, vill ni älska, vill ni leva livet bara en liten stund och få en skymt av paradiset genom vinterrusket så ska ni läsa detta.

Det finns en vibration av förväntan i den plötsligt så kyliga luften i vår lilla stad. Ingen vet ännu säkert men mången förnimmer ändå det oundvikliga som är på väg. Det har hänt förut. Redan våra förfäder upplevde samma känsla; upphetsning blandat med en fruktan för det okända.

Och nu är det inte julafton vi pratar om. Nej, det ska vi säga er sannerligen. Långt innan trassliga julklappssnören, brinnande halmbockar och fetlagda skäggmumrikar i toppluva så är det dags för en liknande festlighet, även den med fina traditioner:

Klass 2A:s julfest!

Ta på era ruggigaste galoscher och stånga er sedan fram genom horder av hundägare, stavgångare och julhandlare, vik inte för horisontalregn eller drivis och låt för allt heligt inte mörkret eller kylan sätta sina svarta tänder i era vador. Vägen är lång och farorna är många, men målet hägrar likt den fetaste gräddtårta på bordet i fattigstugan.

Gräddtårtan heter denna kväll Klass 2A:s luciatåg.

Vi ber er, släkt och vänner i allmänhet och föräldrar och syskon i synnerhet, kom och lyssna och titta på barnens luciatåg på torsdag för ni kommer att bjudas på riktigt, riktigt bra musik och sång framförd av riktigt trevliga och goa barn.

Julfesten startar kl.18 med god glögg och mingel, fikakorg har ni förstås tagit med själva. Det bedårande luciatåget sprakar loss efter minglet och sedan är det fika och lek och gemenskap.

Entrén är gratis..., men vi är nitiska med vår försäljning av lotter och ni ska ha goda skäl för att komma undan inkvisitionen. Vi har nämligen fått in många fina vinster från er föräldrar, det ska ni ha ett stort varmt tack för.

Varmt välkomna hälsar vi klassföräldrar!
Vi ses på torsdag kl.18 i Aggerudsskolans matsal

ps. Glöm inte att ta med farmor, morfar, grannen, prästen, kusinen m.fl. så vi får in mycket pengar på lotteriet.

Snacka om att lägga ribban på mars!!!

Helt plötsligt känner jag att jag nog inte är lämpad att ta efter detta energimonster ....

Kommentarer
Postat av: Frida

Inte lätt att komma in efter det nej!

2008-12-03 @ 23:29:14

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0