Våg

Jag är våg, ja...

Nyckelord: Harmoni, balans, sällskaplighet, diplomati, rättvisa, balanserar och charmerar. "Jag balanserar"

Vågar är starkt orienterade mot partnerskap och ett gott samarbete med andra.

De äger förmågan att lyssna och är uppriktigt intresserade av vad andra har att säga. De säger inte alltid en brutal sanning utan är mycket taktfulla, finkänsliga och diplomatiska. De avskyr gräl och att vara osams med någon.

Rättskänslan är utpräglad hos vågar, de strävar efter rättvisa och harmoniDe föredrar alltid kompromisser framför konflikter. De söker harmoni och balans i tillvaron, väger alltid för och emot, kan se problem från flera håll och kan därför ha svårt för att bestämma sig.

Kvinnliga vågar har ofta en stark manlig sida och vise versa, jämlikhet 
och balans är viktig även på denna punkt, de strävar efter att kunna förena motsatser.
De är tillmötesgående, sällskapliga och meddelsamma, charmiga och populära.
Är initiativrika, men vill inte gärna stå ensamma, föredrar att samarbeta med andra och har inget behov av att hävda sig.

Vågar är ofta intellektuellt lagda och söker gärna kunskap, framförallt i ämnen som rör människan och hennes psykologi. Har ofta en medfödd god smak, de tycker om att försköna sin omgivning och avskyr att vistas i fula miljöer. De kan ibland vara extravaganta och de tycker om stil och elegans.

Vågar är ofta mycket romantiska, och söker ständigt det ideala förhållandet. Livet är en balanssak för vågen, och även om andra tecken kanske använder intuition eller känslor för att väga de många olika aspekterna och delarna i livets vågskål, använder vågen sitt intellekt. Detta är den sanne diplomaten med en stark känsla för rättvisa. Vissa säger att vågen är obeslutsam och har svårt att välja mellan två eller flera saker. Men de som är födda i detta tecken anser bara att de är försiktiga, logiska och förnuftiga i sitt resonemang. De är
sanningsökare och de söker ständigt balans. Detta är statsmannens
och företagsledarens tecken. Charmerande och förtjusande sällskap, älskar god mat och dryck, va ckra miljöer och människor. De har stil och elegans, och de uppskattar en rejäl diskussion. De kan vara mycket nyfikna. Idealistiska ofta med höga ideal. Vågskålarna står sällan stilla, de sätter stor vikt vid harmoni, de är snälla och ärliga, kärleksfulla och lätta att älska. Vågen är trogen, varm och sinnlig. En viss ombytlighet går som en röd tråd igenom detta lufttecken, och det gör vågarna lika sårbara som deras partner. Normalt vid god hälsa, tack vare balans i mat och aktiviteter. Romantiska men även sentimentala. Huvudvärk är inte ovanligt. Njurar och korsrygg kan vara dess ömma punkter. Bästa medicinen för vågar är vackra, fridfulla, lugna miljöer där de verkligen kan njuta och lyssna till lärkans drill.

Vågen är det kardinala lufttecknet. I dess första, kardinala dekad råder Vågens egen rättskiparvilja, stränga moral och starka vilja för balans och ordning. I den andra, fasta dekaden finns mer av begrundan och mindre av härförariver, en  försiktighet som antyder Vattumannens karaktär. I den tredje, rörliga dekaden kommer Tvillingarnas rastlöshet in och gör Vågens strävan splittrad, hastig och undrande. Moral är en förhandlingsfråga och balans inte ett statiskt tillstånd.

Att som Våg vara styrd av Venus innebär att du är mycket romantisk, och kärleksfull. Du är sinnlig och kärleken är mycket viktig för dig. Samtidigt ser du romantik och erotik mer från den lekfulla sidan. Ditt problem är att du har svårt att välja vilken kille du ska vara ihop med.


Kommentarer

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0