Julskinka

I fredags firade vi att sommaren verkligen har kommit med hjälp av en 5.3 kilo´s julskinka. :-) Ja, jag hade lyckats blunda för det faktum att skinke-klumpen legat i frysen fram tills nu, men  kände att det nog var dags att ta fram den och göra plats för något annat i frysen....

Det var supergott med skinkmacka, med senap på.... men älsklingen tyckte att jag gick till överdrift när jag ställde fram min lilla hustomte* på bordet och nynnade på "hej tomtegubbar" när jag åt ;-) Tyvärr hade jag ingen julmust att dricka till, men det dög bra med ett glas kall mjölk.

Sen i fredags har vi ätit skinka till vartenda mål....  *känns det som* och vi har fortfarande kvar två stora bitar i kylen som jag funderar på om vi kommer att äta upp överhuvudtaget... *suck* I dag ska jag koka ärtsoppa och ha ner den ena biten i.... den andra kanske hamnar i soporna..... sen kommer det dröja ganska så precis 6 månader till innan jag blir sugen på jul-skinka igen!



*) Jag har en förmåga att alltid glömma att ta bort en tomte varje år när jag städar så den får stå framme resten av året och vara vår lilla hustomte... i år står den uppe på ringklockan i hallen, men den fick komma ner för att förgylla vår kväll i fredags alltså.... ;-)

Kommentarer
Postat av: Marie

åhh, va gott med julskinka ! hihi nu fick du mig att längta till julen ;o)

2008-05-26 @ 09:32:25
URL: http://mariepetri.blogg.se/
Postat av: Mina3

Min man brukar bli sugen på julskinka så här mitt i sommaren han me'

Knäckemacka med skinka o senap mums

2008-05-26 @ 16:10:49
URL: http://mina3.blogg.se/

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0