"att bara vara" för småbarnsföräldrar

Översättning, utan hjälp av Wikipedia.

Att för en småbarnsförälder åka bort en helg för att "bara vara" innebär följande:

Det första halva dygnet går åt att med jämnamellanrum fråga "går det bra där bak", speciellt när man åker bil. Att det är tyst reflekterar man inte över. Man tar kisspausar fast ingen är kissnödig, för att det är bättre att kissa  lite för ofta än att det är för sent.

Några timmar senare börjar man reflektera över den där tystnaden. Då är det inte bara skönt längre, då börjar det gå en på nerverna. "vad sysslar dom med, måste vara hyss på gång" flyger ofta in och ut ur huvudet.

Dag två, när man strosar på stan, och "bara är" råkar man ut för minst fyra "Oh shit vart är ungarna, visst var dom här för en minut sedan, men nu är dom borta-panikångest attacker". Det är inte kul. Alla tittar så när man får den där speciella blicken i ögonen som lyser "du din djävul, har du tagit mina barn och stoppat upp dom under rocken kanske?"

När man senare sitter på restaurang skummar man först över barnmenyn och bestämmer vad barnen ska äta. Har man sinnesnärvaro säger man inte det till kyparen.... annars får man konstiga blickar, och mycket att äta.

Dag tre, när man är på väg hem, kan man inget annat än att prata om hur man längtar efter en sån där go puss. Långt borta är kom-i-håget att de pussarna är blöta och kalla och smakar snor.  Pussa på varandra går liksom bort, det är inte samma sak.

Det är skönt att åka bort från barnen ibland. Men det är jobbigt. Tur att det inte händer allt för ofta! :-D

Kommentarer
Postat av: Camilla

hihi!!! Ja man är ju för lustig. Man känner sig liksom halv utan barnen.

Men skönt att vara för sig själv en stund.Kram och go natt!! ska nog nanna nu.

2009-01-12 @ 22:33:59
URL: http://husbysjutolfts.blogspot.se/
Postat av: J

Absolut, rutinerna får ju en att tänka på annat helt klart. Jag tänker inte på vår ivf och missfall dagligen, men jag känner att allting ligger och lurar inunder skinnet...man tror man är starkare men tydligen tar det mer energi än man tror.Låter som att ni haft det trevligt med eran borta-helg men ändå skönt att komma hem till knoddarna! :)Stor kram o tack för att du skriver så fint o klokt hos mig!

2009-01-13 @ 15:12:19
URL: http://www.ivf-karusell.blogspot.com
Postat av: Malin

Mmm, minns det när ungarna var mindre. Ju större de blir desto mer kan man slappna av och njuta av tid utan dem. Men bara för ett tag såklart - för de är ju det bästa som finns! :)

2009-01-13 @ 21:23:17
URL: http://malinlonn.blogspot.com
Postat av: GLADULLE

KOLLA IN DETTA:)http://gladafamiljens.blogg.se/2009/january/jag-fick-en-jag-oxa.html#comment

2009-01-14 @ 03:08:24
URL: http://gladafamiljens.blogg.se/

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0