Miljöutmaning

Jag har blivit utmanad av Gladulle. I miljömedvetenhet. Och är det något jag suger på, mer än att laga mat, så är det att tänka miljömedvetet. Så det är med vånda jag sätter mig och funderar på detta.

Fast det är klart. Jag gör absolut inget för miljön medvetet.

Men jag är nog ganska duktig ändå.

Om man tänker efter.

Hur som helst ska jag lista BRA saker jag gör för miljön. MINDRE bra saker och saker jag kan bli BÄTTRE på.

BRA:

Jag använder aldrig torktumlare. Mest för att jag inte har någon. Men ändå. Ett pluspoäng där.

Jag åker sällan bil. Mest för att jag är lat. Det är så jobbigt att köra ut bilen ur garaget, och leta parkeringsplats. Sen bor vi ju i en liten stad där allt är så nära så man nästan kan spotta på allt. Om det inte är motvind förståss.

Jag har alltid med tygpåsar när jag handlar. Men det är för snålheten skull. Att de har mage att ta betalt 2 spänn för lite plast är för mig irriterande. För påshelsiket går ju alltid sönder. Sen är det ytterst roligt att handla med älsklingen - för jag ser alltid till att ha min TENA påse ytterst (som jag snott av mamma som är sjuksköterska). Maken tycker att det är lite skämmigt.

Jag kastar papper i återvinningen. För att det är så nära. Så man kan gå dit. Och för att papper tar så mycket plats i soptunnan.

MINDRE BRA:

Jag har nog lite för mycket lampor på.

Andra tycker jag har lite för varmt inne. Och det är väl inte bra eftersom vi har ELvärme. Men att ha det kallare är inte ett altenativ. Om jag inte flyttar vill säga. Då kan de nog sänka temperaturen ett par grader.

Jag sopsorterar inte. ÖÖÖÖhhhh.... det verkar så fruktansvärt jobbigt. Främst eftersom jag har tre barn. Jag drillar dom hårt på att de ska slänga sina egna sopor. För jag vill inte ha skräp liggandes i hela huset. Det är tillräckligt svårt det. Om jag sen ska få till det att de ska lägga skräpet i rätt binge oxå... dömt att misslyckas.

SAKER JAG KAN BLI BÄTTRE PÅ:

Använda lågenergilampor. Men det kommer att ta ett tag. Ett bra tag. Jag har nämligen ett helt lamplager med vanliga lampor. Eller "lamplager" var nog en underdrift. Jag kan utan problem dela ut två 60 wattslampor och fyra 25 wattslampor till varje Svenskt hushåll. Vart de kommer från? Det vet jag inte.... men det var säkert ett bankrån som gick snett någongång och bytet istället blev glödlampor.

Samla in de där små grå byttorna som blir över när man eldat värmeljus. Blev häromdagen informerad, med stora ord, om hur farliga de var för miljön, för de innehåller tydligen aluminium. Och så fick jag demonstration i hur man knackar ur den lilla vek-pluppen och viker ihop den till en liten platt cirkel. Det borde jag klara av. Sen är det bara att lära sig att inte kasta dom i soporna efter ett tag. (men vart jag ska göra av dom, det vet jag faktiskt inte!!! Någon som vet?)

Kanske tänka lite mer miljövänligt. Men jag tvivlar. Har så mycket annat i skallen. ;-)

Jag vill nu veta vad Rijo gör för miljön. Och ALLA andra som är inne här och läser. Ni vet vilka ni är. Jag har bara inte tid att göra länkar. Jag måste ner och vika värmeljusbyttor.

Kommentarer
Postat av: Patricia

De där hållarna från ljusen kan jag bli vid. Spara dem gärna till mig! Då Arvid har en tävling i skolan för hela klassen de ska ha så många som möjligt. Lägg dem i en påse jag hämtar!// Patricia

2009-01-06 @ 10:31:34
Postat av: Jupp

Patricia: Böh... då måste jag väl se till att börja spara. På riktigt alltså.;-)Will do! Och vi ses väl imorrn, är det inte så... eller nästa dag. Det har jag på almanackan där nere! Tjing!

2009-01-06 @ 10:37:39
URL: http://veochvett.blogg.se/
Postat av: Patricia

Spara massor! Jag vill ha flera tusen!

2009-01-06 @ 11:19:22
Postat av: Rijo

Patricia: Trodde tävlingen var över...

2009-01-06 @ 11:57:56
URL: http://rijo.blogg.se/
Postat av: kikka

nu fick jag något att tänka på .....

2009-01-06 @ 12:49:29
Postat av: Malin

Hahaha, du är galen. Och jag är helkass på att källsortera jag med. Men nog fasen borde vi tänka mer på miljön... borde bara vara lättare.I morgon ska jag till skomakaren... kolla om han har någon mirakeltråd som gör så att bautarevor inte syns... Suck och snyft!

2009-01-06 @ 22:31:39
URL: http://malinlonn.blogspot.com

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0