Historien om våra namn

Natalie Ann Drew - vi visste att hon var en tjej redan i magen! OM hon hade tittat ut och varit en pojke hade vi funderat på namnet Henrik, och jag kan ju så här i efterhand fundera på om vi var påverkade av någon stimulerande substans eftesom vi valde och höll fast vid det namnet *asgarv* Andra tjenamn var Caroline, Hannah, och Rebecca. Andra killnamn Christoffer & Samuel.

Natalie fick det bli eftersom vi båda gillade det namnet och det kunde sägas på både svenska och engelska. Ann fick hon efter mamma's andra namn och Drew eftersom pappa heter Andrew i andra namn *see An-Drew*

Jonatan Karl Martin - visste inte könet, fast mamma var säker på kille i allafall. Jonatan eftersom det var fint, Karl efter pappas mellannamn och Martin eftersom han är född på Martin-dagen.

Andra funderingar var Benjamin, Christoffer, Matilda, Josefine...

Joline Ann Malvina - Pappa trodde på tjej, men mamma var övertygad om att det var en kille till...  Vi hade sagt innan att blir det en kille ska han heta Philip och blir det en tjej får hon heta Madeleine... men när hon kom ut tyckte inte alls mamma att hon gillade Madeleine... så hon var namnlös i en vecka, tills Jonatan kom på namnet Joline. Det krävdes lite övertalning innan pappa gick med på det, han tyckte fortfarande Madeleine var ett bra namn. :-) Ann är efter mamma's andranamn, och Malvina är efter pappas farmor som hette så.

Andra namnförslag var Jacob & Oscar, Caroline och Josefine.

(Mamma skulle hetat Jimmy om hon blev en kille)


Kommentarer

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0