:-D

Hämden är ljuv!

En liten 12-årig kille, som släpade på en tillplattad död groda kopplad i ett snöre, gick in på horhuset i den lilla byn. Han sa till bordellmamman:
- "Jag vill ha sex med en av tjejerna. Jag har pengar och går inte härifrån förrän jag har fått det jag vill ha!" Bordellmamman, som struntade i alla moraliska värderingar, funderade faktiskt en liten stund, men sa sedan:
- "OK då, välj ut en av mina flickor."
Han frågade - "Har någon av dem någon sjukdom?"
Bordellmamman svarade naturligtvis "Nej", men pojken påpekade:
- "Det snackas om att alla som varit med Lisa har blivit tvungna att ta en spruta efteråt. Så det är henne jag vill ha!"

Eftersom pojken var så beslutsam och dessutom faktiskt hade pengar, så fick han som han ville Han gick in till Lisa, släpande på sin döda groda. Tio minuter senare kom han ut, fortfarande med grodan i släptåg. Han betalade och var på väg mot ytterdörren, när bordellmamman frågade:
- "Varför valde du den enda av mina flickor som bär på en smittsam sjukdom?"

Han svarade, om än lite motvilligt:
- "Jo, ikväll när jag kommer hem så skall mina föräldrar gå ut på restaurang och lämna mig hemma med barnvakten. Hon kommer att ha sex med mig, för hon gillar små pojkar, så jag kommer att smitta henne. Senare kommer min farsa att skjutsa hem henne, och ta sig ett nyp på vägen, så då får han samma sjukdom. När han kommer hem igen så kommer han att spänna på morsan, och i morgon knullar hon som vanligt med brevbäraren."
- "Och det är DEN jäveln jag vill åt, för det var HAN som körde över min groda!"

A Big Hug...

A big birthdayhug from all of us to you, Dani!

                  

Happy Birthday Dani!

DANIELLE!
Happy sweet 16 today! We love you and miss you very much!MySpace Comments - Happy Birthday
MySpace Layouts - Happy Birthday


From all of us!

Har aldrig...

Jag har aldrig fel.....

men jag garderar mig alltid med att säga att jag aldrig påstått mig vara sämre än att jag kan ändra mig! ;-D


Min "handväska" :-)

Eva på Blixman är så himla rätt i tiden vad gäller upplägg på sin blogg och härom dagen hade hon gjort ett collage på vad hon hade i sin alldeles urtjusiga handväska! Naturligtvis blev jag inspirerad och tänkte glatt att det vore väl en smårolig grej att underhålla sitt eget sinne, och andra som tar sig mödan att läsa oxå för den delen... jag gillade ju att läsa det - kanske för att jag är så nyfiken på vad som egentligen finns i andra människors väskor.... :-)

Straxt kom jag på att jag inte använt handväska i stortsett sedan jag gick från jobbet, vilket var för 8½ månad sedan...  när jag jobbade hade jag väska för att konka på matlåda fram och tillbaka från jobbet i... så den var ju inte direkt kul att tömma.... Blöjväskan var ställe 2, men jag insåg att inte heller den är speciellt intressant... hittade blöjor däri som var storlek 3-5 kilo och kläder i stl 52 så då får du nog en hint om hur ofta jag har den med....

Vart förvarar jag "mitt liv" när jag är ute då? Jo, i jackfickan.... *ehm*... och jag kan väl säga att något collage på vad som hittades i mina fickor tänker jag INTE lägga ut... *asgarv* 

Men är du ändå intresserad så kan jag tala om att jag hittade 4 st bläckpennor (varav 2 inte funkade) 7 handlingslistor (kanske skulle spara dom och handla från, det stog ju ändå nästan samma på alla) 3 kvitton, 1 par av Jonatans strumpor - smutsiga förståss, en udda strumpa (och vart makan till den är har jag ingen aning... inte heller varför jag lyckats med bravaden att UTE hitta en udda strumpa att stoppa på mig) Natalies strass-skärp (jaha, det var där det var... jo, det hade ju Jonatan med till dagis en gång i december) en lapp med ett telefonnummer... funderar på om jag ska ringa och fråga vem nummret tillhör, för det har jag ingen aning om.. hoppas det inte var någon som jag skulle ringa till! En rabattkupong på falukorv (och hade jag handlat den och glömt den i kylskåpet hade den bitit mig när jag öppnat kylen vid detta laget eftersom kupongen gick ut 30:e november)...  8 stenar i olika storlekar och 2 småpinnar, alla superspeciella i Jonatans ögon! ... och en klänypa! *don't ask*

Ointressant? Ja, men jag fick ju mina fickor rensade och det var ju ett tag sedan, eller hur! ;-)

Försäkringskassan...

Försäkringskassan och jag är inte världens bästa vänner! Har aldrig varit och kommer nog heller aldrig att bli. En inrättning med krångligare regler och beslut får man leta länge efter om man överhuvudtaget hittar dess like någonstans....

Eftersom jag så starkt älskar att avsky försäkringskassan så kan jag gott erkänna att jag går omvägar för att slippa hamna i en situation där försäkringskassan måste kontaktas och det innebär ju att jag tex inte skickar in papper för att anmäla tillfällig föräldrapenning, ta ut vanlig föräldrapenning odyl i god tid.. snarare väldigt mycket försent och under tiden som jag sitter och fyller i pappren hinner jag tröttna och det slutar med att jag slarvar mig igenom och glömmer hälften av dagarna....

Tillexempel blir jag inte klok på regeln som säger att man bara kan ta ut föräldrapenning dag för dag, om man tar tex 25% föräldraledigt på en vecka och fördelar det på en annan kvot än 2 timmar per dag så slutar det med att du förlorar massa på det.... Tar jag ut 3 timmar måndag och onsdag och fredag samt 1 timme på torsdag, (dvs. 25% av min ord arbetstid, 10 timmar) får jag ändå bara ersättning för 7 timmar, eftersom jag bara kan anmäla 1,2 4,6 eller 8 timmar... Hur det dessutom funkar om jag inte jobbar ordinarie pass på 8 timmar utan tillexempel jobbar 9.75 pass ha rjag inte ens försökt sätta mig in i!  

Hur som helst så ringde jag just till FK och bad kundtjänst skicka ut en ny blankett eftersom det blivit fel på den första jag hade *oj blev visst lite kladdigt* och då får jag tala med en trevlig, helt och hållet genommänsklig människa ...  jag höll på att storkna, det har väl aldrig hänt förr! Hon kunde enkelt förklara svaret på en fråga jag hade på lut och bad sedan om ursäkt för att hon tyvärr inte kunde skicka ut 2 blanketter eftersom FK hade som regel att en fortsättningsblankett bara kan skickas ut om de fått in en lapp från mig med ett kryss på att jag vill ha en fortsättningsblankett *ja, men jag talar ju om att jag vill ha en redan nu, kan du inte skicka ut en till då? Nä... ledsen, men jag kan inte det* Nähä, är jag förvånad? Nä...

När jag lagt på och svurit till mig själv att nu ska det dröja minst 6 månader innan jag ringer igen insåg jag att jag iallafall glömt en sak... jag skulle ju bett om en blankett så jag kan begära FPdagar för februari, mars och april... älsklingen blir nog inte så glad på mig om jag låter bli att plocka dagar under kommande månader oxå, som jag gjorde i januari, bara för att jag älskar att avsky FK och deras blanketter! :-/

Medicin not not not!

Så, nu har förmiddagen avklarats på barnmottagningen med resultat - att jag inte vet mycket mer än innan jag gick dit! Sticket i fingret visade förhöjd sänka, men inte alarmerande mycket så det är bara att avvakta, och truga med mat! Urinprov togs också *historia för sig... himlar med ögonen* men snabbstickan visade inget och odling är satt tills i morgon.... Det är bara att avvakta och se!

Jag lärde mig dock att bakterier trivs som allra bäst i kroppen när den är 38 grader, så man ska inte ta ner febern så att den med alvedon hamnar runt 38 grader... Sanning med modefikation visseligen, barnet måste få i sig vatten och mat i viss mån så alvedon kan behövas för att piggna till så mycket att de får i sig det... sen ska små barn inte ha feber över 40 grader eftersom det då är risk för feberkramper så då ska alvedon också ges. Men i övrigt är det "bra" för kroppen att ha feber, bakterierna trivs inte så bra då!

När vi skulle ta urinprov fick jag uppmaningen att vakta med mugg, dvs. stå med en mugg och fånga upp kisset istället för att sätta på en påse... "Du får gärna röra dig om du vill och kan då ta ett sånt där underlägg med dig så att du inte får kiss på kläderna" ...  Ja, just det.. hur lätt är det att bära en 7 månaders gnällig feberstinn bebis i ena näven, vara med med en mugg iandra näven för att fånga upp de droppar kiss som någongång ska komma och dessutom rädda sina egna kläder när det väl händer? Jag fattade inte hur det skulle kunna lyckas så vi låg kvar på skötbordet med muggen i högsta hugg och utan att flytta blicken från området där kiss vanligtvis brukar komma  - jag visste att jag med min vanliga tur kommer säkert att missa när sötis kissar bara för att jag för en sekund fokuserar på något annat. Efter 40 minuter hade Joline tröttnat så då var det bara att be efter påse och det tog ytterligare 15 min innan hon kissade... och inte var det många droppar heller... tur att jag inte missade dom få dropparna, då hade vi väl fått vänta 55 minuter till.... *haha*

Nu är hjärtat vaken igen och jag ska ta och amma lite.....

Hot, hot, hot!

Febern håller oss i ett stadigt grepp och det har blivit dags att rulla till barnmottagningen för att se om vi kan få svar på vad det kan vara!


...*ehm*... rubriken är på engelska, på svenska blev det visst något helt annat... fast det är klart, man kan se det som en varning på att jag inte sovit bra inatt.. heller.... men vad tusan, jag borde väl vänja mig snart eller hur? ;-)

Kom ihåg att inte glömma bort....

Här är en lite kom-ihåg-lista till mig själv! Vissa saker har jag lärt mig den hårda vägen, andra saker har jag lyckats snappa upp från mindre lyckliga vänner som gjort bort sig rejält! ;-)

-----------------------------------------------------------------------

Det heter inte NEGERBOLLAR, det heter "Bollar från en annan kultur,"
Iaf om din kollega från Iran bjuder.

Kalla aldrig älsklingens snopp för SÖT! Har inte gjort det själv, men det var tydligen ingen bra idé har jag hört!  

Förbered dig på att lämnar man en 3 åring själv vid matbordet för att gå och kissa så simsalabim har man fått saltvatten i dricksglaset när man kommer tillbaka.

Om 5 personer säger att man ska gå till höger för att komma till hotellet när du är på semseter, övertala dom då inte att gå till vänster om du har dåligt lokalsinne.  

Köp aldrig en för stor BH, inte ens på rea, med motiveringen att "jag växer i den" It won't ever happen!  

Köp aldrig för små skor, inte ens på rea, med motiveringen "jag kan nog gå ut dom". Your feet will kill you before that will happen!  

Sätter du på dig finkläder och sedan matar bebisen med broccolipuré innan festen får man skylla sig själv.
 
Bestämmer man sig för att sola topless på semestern i ett land lååångt bort, kan man ge sig faan på att grannkäringen dyker upp på resmålet dagen efter ankomst.  

Använd inte uttrycket "jag blev så rädd att jag sket ner mig" när dina barn kan höra - de lägger sånt på minnet och frågar högt om den händelsen när man står i kassan på Ica Maxi i julruschen.  

Köp inte en våg i present - de smala och tjocka tar illa upp och de "som är lagom" har redan en!

Sätter du dig brevid en gubbe på bussen som ser ut att lukta urin så gör han med största sannorlikhet det!


Sjuka hjärtat

Lilla hjärtat är så sjuk så sjuk... 40 graders feber! En annan skulle varit död, eller åtminstånde önskat att man vore det... men inte lilla hjärtat. Hon har spm vanligt hållt i gång på förmiddagen. Det märktes inte nämnvärt att hon var sjuk. Men nu har febern hunnit i kapp och efter feberfrossa här för dryga timmen sedan har hon kraschat i min famn och ligger nu som ett element på min arm och sover! Har inte hjärta att lägga ner henne...

... vi lägger oss och myser framför tv:n i soffan... och hoppas oss friska! :-)

Suck....

Temperaturen är hög uti kroppen
närmare 40 än 37,5
så ska det vara när ångan är oppe
och så är fallet uti detta nu

Känner du igen texten? Barnvisa!

Här är temperaturen hög, på Joline.... 39.8 grader och hon ska få Alvedon och sova nu!
Hur det blir med nattsömn vill jag inte ens tänka på!!!

Rädd för mig själv...

... hum, jag börjar bli allvarligt rädd för mig själv och det som borde finnas innanför skallbenet!

*inte bara för att jag fick en hastig skymt av mig i spegeln i morse, illa nog att skrämma den mest orädda*

Har en längre tid skyllt det mesta på att jag har "amningshjärna", men nu vet jag inte längre om jag kanske måste söka för elendet! :-/

Fick frågan av Annsingen häromveckan vad jag har för färg på min ytterdörr*knepig fråga, men åndå*..... tänkte länge och väl, men kunde faktiskt inte komma på vad det var för färg.. och då springer jag ut och in genom dörren ett antal gånger varje dag! Tillslut kollade jag, och den var brun... och det accepterade jag... tills jag insåg att den inte alls var brun, den var grön.... hade olika färg inne och ute alltså...

Igår morse var jag hos Ritha och kollade på deras nya kök *som fortfarande ligger i kartong, men oj vad det går framåt!* och fick frågan "vad har du för färg på dina luckor" Jag svarar lite halvt svävande för jag var faktiskt inte helt säker på vilken nyans de har, men att de är bruna var jag säker på... träbrun.. kanske att de är lite åt det röda hållet.. inte är de ljust bruna iallafall, som björk, det visste jag säkert! När Ritha kom förbi igår eftermiddag utbrast hon "men du har ju inte bruna luckor, de är ju nästan vita" och visst, de är laserat vitt!!!

Jag blir rädd för min egen hjärnaktivitet.. om det nu ens finns någon sådan.... dåligt lokalsinne har jag oxå, nästa grej jag gör kanske är att gå vilse inne! Men då vet jag att man ska krama ett träd, det har barnen på dagis lärt mig!

Faktiskt!

Man kan inte alltid välja hur man har det, men man kan alltid välja hur man tar det

Reklam

Satt och ammade förut och hade tv:n på. Coops nya reklam med bebisarna som sitter och "snackar" med varandra visades. Joline tvärslutade att amma och tittade nyfiket upp på tv:n.... helt uppenbart "säger" de något när de jollrar! :-D 

Avundsjuk...

Jag är avundsjuk.. men inte, heller om man nu kan vara det på samma gång! *jag kan, så velig som jag är*

Jag är avis på Ritha som ska göra iordning sitt kök! Det kommer att bli så fint! Jag vill oxå ha takspottar och designat kök, med lådor där jag vill ha dom och micro där det passar mig.... (inte 25 cm från golvet som jag har nu eftersom det är enda stället vi kan ställa den på)

Men samtidigt tycker jag synd om henne och är inte alls avis.... och nu tänker jag inte på ombyggnadsperioden som säkert oxå skulle vara jobbig, men dit skulle jag aldrig komma..... Jag skulle ha supersvårt att välja saker. Vilket kakel skulle jag välja och vilken bänkskiva.. och passar det ihop??? Blir det för mörkt om man tar och har samma färg på allt eller blir det för gyttrigt om man tar olika färg för att bryta av? Vart ska man sätta elkontakter och hur många ska man ha? Vilket golv passar bäst - alla har ju för och nackdelar! Vart ska man ställa diskmaskinen för att den ska stå optimalt när man plockar i och ur disken? Nära bordet eller nära skåpet som tallrikarna ska stå i? Ska man ha vanliga traditionella skåp att ha tallrikar i eller ska man ha de nya som man bara drar ut som lådor, typ? Hur många lådor ska man ha och hur många skåp? *argh*

Nä, jag skulle aldrig kunna välja, och när jag sedan tvingats till att välja skulle jag fortfarande brottas med tanken "fanns det något bättre"?

Jag har svårt att välja, men så är jag ju våg oxå! :-)

Barnkläder

Fick ett SMS igår kväll som löd..... "vill du ha strumpor och trosor till Joline som Thea växt ur?" Klart jag vill, det går alltid åt!

Idag, efter att jag precis svalt sista frukostmackan plingar det på dörren och utanför står Elin med en påse urväxta strumpor... om jag får en kopp kaffe får du den här, och några till.... och nu har jag 3 vanliga kassar och 2 mega påsar med kläder till Jollan i hallen! :-D SUPERTOPPEN! Det var allt från regnkläder och overall till sommarkläder och tröjor, byxor och mössor! Storlek 80 och uppåt till 96!!! 

Kläderna går omlott mellan oss, hon fick kläder från mig efter Natalie när Thea var liten och nu lånar hon kläder från Jonatan till sin Viggo och jag får kläder till Jonatan efter hennes Rasmus! Jonatan älskar Rasmus kläder för han har massor med spindelmannen, traktorer och dinosaurier! Toppen, toppen, toppen!!! 

Jäsp!

Status: ...*känner efter*...

lever, i allra högsta grad
trött, jo tack det ska gudarna veta
frustrerad... lite grann...
fryser, visseligen som alltid
och så till på köpet kryddar vi det med en anings huvudvärk och receptet på dagens morgon är klart!

Är det inte konstigt? Igår kväll var det som om lillhjärtat inte ville somna. Hon som alltid brukar vara lätt att söva kl 20 och vaknar som på beställning vid 1 (om hon inte redan tidigare dragit igång med en "måste-ha-slurk-nu-attack") ville inte riktigt komma till ro, och vi fick springa till henne med jämna mellanrum tils kl 21 innan hon somnade. Visseligen lade vi henne i vagnen för att sedan kunna "vagna" henne i natt om hon vaknade, och det är hon ju inte van vid.... Efter lite krångel och lite orosångest *tänk om hon lyckas studsa ur vagnen, för hon låg och hade värsta gympapasset i vagnen* så lyfte jag över henne till spjälsängen och där fick pappa ta över arbetet att få henne att komma till ro.

Sedan hade vi vuxna krigsstrategi om hur vi skulle gå tillväga under natten. Morsk som tusan tog jag komandot och deklarerade - i natt BLIR det ingen mat...... *konstpaus*... före klockan 5! Jag vet att det strider helt mot Anna Wahlgrens kur-metod att tillåta någon mat, eller ta-upp-kontakt för den delen, men det känns väl som om det kan vara någon rim och ranson på början... man kanske inte ska drilla henne som värsta Kinagymnasten första natten! :-)

Sagt och gjort, vi lade oss - fulla av energi inför nattens bravader... vad som sedan händer är att någon bryter sig in och snor all min energi, för när jag sedan vaknar, visseligen 3.30, klarar jag knappast av att växla luft i lungorna så trött är jag... *får koncentrera mig på mantrat "andas in... och sedan uuuuttt.... andas in.... och sedan uuuttt....andas.. zzzzZZzzz... nä just det..... in... och andas uuuttttt" 15 minuter klarade jag av att buffa, sedan fick älsklingen ta över... Då hade jag tillochmed gett Joline tutte - hör och häpna fick den stanna kvar inne några minuter och hon blev så förvånad över tingesten att hon faktiskt blev tyst ett kort tag....

När älsklingen tagit över *och bär Joline ut i vardagsrummet* och min kropp landat nere i sängen igen händer det som inte får hända.... tankarna börjar snurra *gör vi verkligen rätt???* Alla snusförnuftiga tankar jag tänkt på dagen blir som bortblåsta.... jag blir piggare... och huvudvärken börjar göra sig påmind. Sorgligare syn än det som hade mött dig om du knallat in i mitt sovrum då får man leta efter... tänk dig vuxen kärring som vägrar sitt barn mat, ligger och småsnyftar med en hand över ögonen för huvudvärkens skull, den andra över ena örat för att stänga ut ljud och med brösten läckande som ett såll! Jag kan säga att jag hade nog det minst lika jobbigt som Joline just då, och hade de varit i samma rum som mig hade jag ammat henne på momangen!

Där ligger jag, och börjar oroa mig för "tänk om vi försover oss i morgonbitti" Vilken paradox! Somnar jag inte kommer jag inte orka vakna/vara vaken i morgon och somnar jag vaknar jag inte och försover mig, hur lätt är det att somna då? Det blev tyst i vardagsrummet dock....

Klockan 04.55 kom älsklingen insmygandes och försöker lägga ner en sovande Joline i sängen... som givetvis vaknar. Jag tar över buffandet  och 6 minuter senare inser jag att hon fortfarande gråter OCH klockan är över den magiska gränsen 5 som jag satt upp kvällen innan ----> mamma kuvar och Joline får mat! :-D Alla nöjda och glada, och snutt somnar om innan hon ens halvtömt bröst 1! *pehew* Dock upptäcker jag snabbt att jag inte ligger i någon bra ställning, men att våga vända sig i sängen i detta läget kunde ju straffas med värre-än-döden-tortyr att hon vaknar igen, så jag låg kvar.... vaken... till klockan 6.30 när Jonatan vaknade.....

*jäsp*

Jollan sov till 8.40... Då var "bröst 2" så sprängfyllt att jag hade kunnat gå in och väcka henne bara för att få tömma ventilen! Aldrig är man riktigt nöjd! :-)

Hur går natten som kommer? Ja, det beror väl på hur älsklingspappan tyckte att det gick i natt... Får väl peppa honom med att "snart får vi sova, om du *läs vi* orkar fortsätta! ;-)


Morgon?

Jag....... lever.. om det är någon som tror att man dör av att inte sova en natt kan jag lugna med att säga att det gör man inte! Inte av att inte sova ordentligt på 7 månader heller! Man jag fattar varför de har sömnrubbning som en tortyr-metod...

Hur det gick? Återkommer med det... måste samla ihop resterna av mitt forna jag först! :-/

Varde ljus

... skulle just börja skriva något väldigt fyndigt här, men fick helt plötsligt en låttext i huvudet..... "Det blir alltid värre framåt natten.... bortom alla ropen alla skratten" Hoppas det inte är en hint om hur det ska gå i natt... *skrattar nervöst*

Nä, jag skulle ju dela med mig av en glad nyhet jag sprang på häromdagen - ljus-törstande som jag är! :-) Det blir faktiskt ljusare för var dag som går!*tro det eller ej*  I morse gick solen upp 08.22 (när jag gick hem från dagis) här i Karlskoga och ner 16.08.... Om en vecka går den upp 08.07 och ner 16.26.... en icke gråmulen dag vinner vi alltså 15 + 18 minuter = 33 minuter av dagsljus!!! PÅ EN VECKA!!!

*gör nästan glädeskutt av ren och skär lycka*

Kolla hur solen rör sig på din breddgrad på Vädertjänstens hemsida, eller för all del, kolla när du måste börja dra ner rullgardinen för att inte få solen i ögonen den morgon du vill ta sovmorgon! :-D

Tänk när man kan sitta ute vid husväggen med näsan i vädret och känna hur vårsolen värmer lite! Påtal om det.. *oj vad jag känner att tankarna flyger och far*... hemma hos Ritha idag såg vi snödroppar vid husväggen, och det inte på sörsidan! ;-)

Riktig vän

En riktig vän är svårt att hitta, man kan leta i åratal!

Vissa vänner har man haft omkring sig i åratal men man inser ändå att de aldrig kommer att bli mer än ytliga vänner hur mycket man än försöker anförtro sig och dela upplevelser med! Andra människor kommer förbi som utav en oförklarlig slump, och utan att man ens försöker så inser man efter en kort period att den här människan har travat rakt in i hjärtat på mig och har tagit sin givna plats i besittning på ett självklart sätt. Det händer väldigt sällan, men när det händer är det en underbar känsla!

Det har hänt mig! *och det är jag tacksam för* :-)

Natt=sömn!

Nu  ska vi försöka, riktigt ordentligt, att få Joline att sova natten igenom utan att äta. Det börjar bli både frustrerande och knäckande att inte få sova på natten och mer och mer får mig att inse att det vore att göra Joline en stor tjänst genom att lära henne att sova natten igenom. Det senaste som jag tagit till mig är att hon vid denna ålder faktiskt inte behöver maten på natten längre - dessutom är nattsömnen faktiskt viktig, då ska kroppen totalt vila, och det gör den inte helt om hon äter mat med jämna mellanrum för då måste ju matsmältningsorganen jobba för att smälta maten hon just ätit.

Håll tummarna för att natten kommer att bli genomförbar, och att jag imorgonbitti fortfarande har mina sinnen i ordning och inte är allt för trött! Jag återkommer med uppdatering i morgon....

Vi använder oss av Anna Wahlgrens Sova hela natten-kur, jag hoppas verkligen att vi klarar av att lära hjärtat vad som gäller på nätterna med denna kur... 4 dagar ska det ta om man kurar på rätt sätt!!! *redan trött, men vad gör man inte?*

Lunch

Visste du att burrito betyder liten åsna på spanska?

.. och med det är det lunchdags!

Ledighet?!?

Äntligen har jag fått mötet med rektorn avklarat. Det har legat på "måste-listan" länge nu att diskutera ledighet med honom för att se hur skolan ställer sig till att vara ledig en längre period. Nu är första steget gjort, men tyvärr fick jag inte något definitivt svar om hon får vara ledig eller inte...

"All ledighet längre än 10 dagar måste beviljas av verksamhetschefen... och det här blir ju liiite längre än det", som rektorn så fint utryckte sig.(Vi planerar 8 veckor)  Men han trodde inte att det skulle bli några större problem, bara jag författar ihop ett brev och förklarar varför vi väljer att åka under skoltid och varför vi planerar vara borta så länge så ska det nog vara ur vägen sedan. Undrar om argument som "vädret är bäst då" och "vi vill vara kvar över Halloween" är giltiga förklaringar till att vi planerar som vi gör, eller om man ska hitta på något lite mer passande för ändamålet? :-)

Natalie kommer att få skolarbete att göra under tiden vi är borta, och med lite tur kan vi få lite material att jobba med under sommarlovet så vi slipper dra med alla böcker över Atlanten. Dit är väl inga störe problem, men jag vet att det blir svårt när vi ska hem.... förra gången stod vi nog ansvariga för närmre 70% av allt bagage på hemreseplanet! *ler*


                        


 

4 stora lådor fullsmockade, 2 tunga resväskor, 2 ryggsäckar,
 en barnvagn och 2 kids!
Bild 2 är all mat vi köpte med oss hem *och njöt av*,
i soffan bakom ligger alla nyinköpta kläder...
Bild 3 är alla saker.... det blev en del.....

Det var med nö och näppe att vi kom hem då! :-)
Hur ska det bli den här gången när vi har en till att ha hand om ;-D
Kanske någon som vill följa med som bärhjälp?

Odör! *oh, jag dör*

Mitt kylskåp gav mig en minst sagt obehaglig överaskning i morse.... när jag skulle in och hämta frukostmackan möttes jag av en stank utan dess like! Vi hade ju hackad lök till maten igår och resterna ställde jag in i kylen med glad-pack över. Men det STINKER verkligen lök i kylen nu! Har aldrig varit med om dess like!!!  

Någon som har något bra husmorstips på hur man får bort detta?

Karldagen!

Idag är det Karldagen, och då vill jag till mina två älsklingar säga


Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts
Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts


Älskar er massor! ;-)

Måndag morgon

.. nu är det måndag morgon... *suck* Tänk att helgens "sova-i-kapp-eftersom-jag-fick-sovmorgon-känsla" kan försvinna så otroligt snabbt! På bara en krångelnatt känns det som om jag inte sovit sen jag var 17 år (och det var usch så länge sedan) ...

Natalie var svårväckt i morse... jag fick hålla på 15 minuter, och sedan ta i med barska rösten, innan hon vänder sig makligt i sängen och säger "varför måste du väcka mig just nu?" Ja, säg det! Man måste alltid upp när man sover som skönast! Men det var ju inte svårt att veta varför det var segt för hennes del i morse, det blev sent både fredag och lördag kväll! :-/

Jonatan tog sovmorgon.... han ropade uppifrån "hallåååå, har du glömt någon här uppe" :-) klockan 7.30, och så länge har inte han sovit sedan Hedenhös! :-) Helgens bravader har tagit på honom med tror jag....

Joline, som krånglat järnet inatt, kom till ro vid 6.20 och sover så sött... Gissa om jag har lust att gå in och joddla i sta' för att lära henne en läxa... *hehe* tyvärr skulle väl inte poängen rulla hela vägen hem, så jag avstår, hon är ju bara för söt när hon sover!

Och när jag gick hem från dagis efter att ha lämnat Jonatan insåg jag något trevligt! Det var inte lika mörkt som vanligt. Förr har det ju känts som att stoppa huvudet i en jutesäck, men nu fick jag se ngt redigt mysigt. Inte så att jag blev frireligös eller så, men trevligt var det likt förbenat... Have a look:


Soluppgång

Svar

Gnuggat klart hjärncellerna med klurigheten jag lämnade igår? Om inte, här kommer svaret.... och det är ju bara såååå enkelt, eller hur? *hihi*
Sätt på en lampa och vänta en timme tills den blivit varm. Släck den, tänd en annan strömbrytare och gå genast in i rummet. Du ser då vilken som lyser, och du kan känna vilken som är varm och vilken som är kall och på så sätt få reda på vilken du tände först!

Tidningskändis!

Oj oj... fick veta att jag och syrran minsann är tidningskändisar idag! :-D Vi är med på bild i Nerikes Allehanda (eller som vi säger - Närkes elände).

Att de valde att ta kort på oss "ungdomar" fattar jag inte... det hade ju varit mer representativt att ta bild på gammeltanterna som satt och sov  *hehe*

Hur som helst - ni som har Närkes elände, spring genast och kolla på bilden.. för er andra - ni missar inget ;-)

Mat, mat, mat

Ibland känns det som "äta bör man annars dör man", eller hur? Sådana dagar har jag ofta. Dock inte i kväll.... :*ler* Ikväll kunde jag då rakt inte bestämma mig för vad jag skulle laga för mat, så jag lagade 2 maträtter... OCH dessutom en kladdkaka som grädde på moset! *ler*

Jag började att tillreda en moussaka, men mitt i skivandet av potatis kom jag på att jag minsann blev sugen på färsbiffar och pasta, och eftersom jag redan hade påbörjat moussakan lagade jag klart det och har nu mat tills i morgon färdigt! Smidigt! :-)

... och eftersom jag väntade på besök under kvällskvisten, och ugnen var varm "slängde jag ihop" en kladdkaka som sagt.... fast erkännas ska väl att jag nästan tog mig vatten över huvudet eftersom färsbiffarna var klara för vändning samtidigt som jag stod och vispade smeten till kakan och makaronerna var färdigkokta :-) Tur att man är kvinna och att älsklingen var hemma och kunde duka!

Så här såg det ut, innan vi satte oss och åt:

Mat

Moussaka, färsbiffar, pasta, ugns-tomater och kladdkaka! MUMS!

Stackars liten.. ;-)

Medans jag sitter här och kollar runt om mina "bloggisar" vaknat så har Natalie och hennes komips klätt Joline... i dockkläder. *asgarv* Hon är ju inte superliten längre så kläderna sitter minst sagt som ett korvskinn... och tjejerna har minst lika kul. De stora skrattar så de kiknar åt hur hon ser ut, och Joline skrattar tillbaka åt att tjejerna låter så roligt.... :-D

*Önskar att jag kunde lägga ut ett underbart ljudspår åt er, kan tala om att ljudet smittar*

... mörrn....

*mmm... god morgon*

Solen skiner, har ni sett det? :-) Här ligger det oxå liiiite snö, knappast synbart i en vuxens ögon, men dock tillräckligt för att ungarna ska föreslå att vi ska åka pulka idag! Tänka sig så piggelin man känner sig!

Tyvärr har jag redan bestämt att idag ska det storhandlas och tvättas 4 maskiner med tvätt... men jag tänker vara busig och göra som i högstadiet - skolka från det bestämda och känna pirret i magen när man gör något småförbjudet! *don't tell my mom, dude*

Lite har ju redan klarats av... medans jag fick sovmorgon har älsklingen tvättat en maskin :-) och jag hade inte mage att bli småsur av att jag klockan 8.30 vaknade av att centrifugen skakade halvt sönder tvättstugan, som fö. ligger vägg-i-vägg med sovrummet.

ZZzzzZZzz

Good night friends, and remember: ;-)

MySpace Comments - Funny
MySpace Layouts - Funny
Free Comments & Graphics

Jösses....

mailen är igång... men jag får 2 av samtliga... *haha*

Skriver mina bekanta med karbonpapper, eller är det hos mig felet ligger? *tittar upp i himlen och visslar oskyldigt*

J-la rubbish!

Så, nu får jag knäckbryt!

*waargh, skriker och inser att om jag fortsätter i samma takt i ett antal år så har jag snart samlat ihop ljudenergi till å värma den däringa koppen med kaffe... slutar genast*

Mitt Outlook har varit sego-dego i 2 dagar nu! Jag får inte hem mailen som ligger på servern! Blir till att pilla med magicfinger ...

*wehu?* Fick just ett meddelande som lyder något i stil med "värde för minsta virituelle minnet är för lågt"... "växlingsfil" och jag vet i tusan mer det stod... fatta noll!

Nu blir det till att ta på barska minen och försöka rodda i problemet! Problemlösning mottages tacksamt! ;-)

Bada

Föresten, på tal om historien jag lade ut nedan om de 2 pojkarna på nudistsranden kom jag och tänka på en sak som hände för några sommrar sedan... inte på en nudiststrand, men trots det i närheten av vatten.

Vi var och hälsade på bekanta i Oxelösund och skulle ner och låta barnen bada i "sjön", alltså Östersjön. Ungarna var eld och lågor och längtade verkligen ner till vattnet. Jonatan var ganska liten då, men han vågade sig modigt men försiktigt  i och Natalie kastade sig i utan betänkligheter. :-) Det dröjde dock inte många minuter, om ens det, innan Natalie kom upp till strandkanten och såg smått besvärad ut. Jag frågade om hon inte ville bada mer och hon skakade bara på huvudet. Hon drog mig åt sidan och sade, "mamma, jag vill inte bada mer... för det är någon som har kissat i vattnet... det smakar nämligen konstigt"

*HAHAHA*, ingen hade informerat henne om att det var bräckt vatten...

Harry Potter fängslar!

Just nu är det Harry Potter på tv:, och det fängslar både barn och vuxna här hemma. 7 åringarna, Natalie har en kompis som ska sova över, sitter där nere, medans älsklingen sitter här uppe med mig.. han kollar på Harry, jag bloggar... *ler* men det är klart, när jag var nere och hängde tvätten ögnade jag oxå lite på tv:n!

Natalie talade om för mig att dosan är trasig, eller behöver nya batterier.... när jag frågade varför talade hon om att det minsann inte gick att sätta på paus när hon skulle på toan.... *ehum*. Det var inte lätt att få henne att fatta att man inte kan pausa när man tittar på film på tv , bara när man ser på DVD. Jag lade väl kanske fram förklaringen lite dumt när jag sade att "man kan inte pausa en film på tv" och då sade Natalie "det är ju alltid en film på tv:n, mamma, vart skulle den annars vara" och det har hon ju faktiskt rätt i! :-)

Är det något annat på tv i kväll? Har ju ingen möjlighet att kolla eftersom båda tv-apparaterna är upptagna, av samma program! Höjden av familjegemenskap, eller hur! *asgarv*

Klurigt...

Hur är det? Fungerar hjärncellerna så här på lördagkvällen? Skulle du våga sätta ditt liv på detta?

Kliv in i min tortyrkammare. Du har en chans att överleva om du lyckas med en uppgift.

Du är i ett rum med tre strömbrytare. Varje strömbrytare går till varsin lampa i ett rum bredvid. Du kan inte se in i rummet bredvid men du har tillåtelse att gå in i rummet 1 gång för att sedan gå tillbaka till rummet med brytarna. Hur gör du för att ta reda på vilken strömbrytare som går till vilken lampa?Svaret kommer senare..... ;-)


Woaha

Det var två små pojkar i 6 års åldern som gick på en nudiststrand, då de mötte en äldre man med en jättestor mage. Den ena pojken frågade nyfiket:
- Vad har farbrorn i magen?
Den äldre mannen blev förnärmad och svarade:
- 50 kg dynamit.
Varvid den ene pojken började springa allt vad orkade. Den andra pojken hängde inte riktigt med, men efter ca 100 m stannade den förste och den andra hann ikapp och frågade andfått:
- Varför sprang du så jäkla fort?
Den förste pojken svarade.
- SÅG DU SÅ KORT STUBIN HAN HADE?!


Ljudenergi

Om du skriker i åtta år, sju månader och sex dagar, har du producerat tillräckligt med ljudenergi för att värma upp en kopp kaffe...

Det låter inte direkt värt det, speciellt inte eftersom jag inte dricker kaffe! :-)

Lördagsgodis

Nu är det dags för Salsasås, något som jag skulle kunna äta med sked! :-)

Ta en burk, eller som jag ett tetrapack, med krossade tomater. Idag blev det med örter och vitlök, andra gånger tar jag "naturella" eller bara med örter. Tillsätt 1 dl vatten och en köttbuljongtärning, samt valfri mängd hot sauce... Låt puttra 10 min MUMS!

Detta ska nu intagas med Schnizel, klyftpotatis och rostade grönsaker och bearnaisesås...

God Spis!

Surt smör?!?

Det finns numer flytande margarin, med citronsmak.....

.....va de hittar på....

fick smaka sockerkaka som var bakat med det, mumma, och det ska tydligen vara gott att steka fisk i eller rosta grönsaker i ugn med! Det sistnämda måste jag prova!

Smör

Trädbeskärning och medelålder

Har just kommit hem från Trädgårdsföreningens träff med trädbeskärning som tema. Syrran lurade med mig som sällskap och när vi klev in i lokalen sjönk medelåldern med typ 80 år! *haha* 70 % av de som var där skulle haft en omkrets på 4 alnar om de hade varit tallar, och de skulle absolut inte klara av att klättra på stege för att beskära ett träd... *ler*

Det var dock riktigt intressant. Tobias, som höll i föredraget, är mycket skicklig och eftersom vi planterade 3 nya träd på tomten i höstas var även ämnet av intresse. Det bästa var dock att jag fick Tobias telefonnummer och han lovade att han ska komma och beskära träden när perioden är rätt (som var i JAS, Juli-Augusti-September, fick jag lära mig) :-) Jag och Tobias är gamla bekanta, så han var inte svårövertalad att komma och hjälpa lilla mig och snacka lite gamla minnen samtidigt! :-)

2 tanter och 1 farbror, med massa årsringar, tyckte det var såååå intressant att de satt och sov *asgarv* De bor säkert i lägenhet, men ser trädgårdsföreningen som en social samvaro och bara kaffet var urdrucket kunde de slumra till lite! :-)

Uppåt

Det går sakta, men säkert, uppåt på börsen igen.... Inte för att jag håller stenkoll på fonder och index hit och dit, men jag var inne och kollade status på fonderna i början på veckan och då höll jag på att få en halv hjärtattack. Tänk va fort det går att "förlora" flera tusen!!! :-/

Jag skulle aldrig kunna jobba med att spekulera med andra människor pengar som börsmäklare gör... jag skulle nog gå runt med dåligt samvete jämt!

Hur som helst, det är påväg uppåt igen... den sämsta ligger nu "bara" på MINUS 21.86%... tur att det är "fel-fonden" alltså den fond banken strulat med och satt in 1000 kr på fast de inte skulle suttit där.... den är nu bara värd 796 kr!  

Fondgurun på banken skriver så här idag:

- Var försiktig med att placera nya pengar i aktier, det kan vara för tidigt. Sälj inte av alla innehav, men placera möjligen om och satsa på alternativa produkter som hedgefonder och aktieobligationer. Är du en långsiktig månadssparare behöver du nog inte göra någonting; det här är ett rejält hack i börskurvan, inget annat.

Att göra ingenting alls, det är min melodi! :-)


Schysst?!?

Hur dålig fantasi har man inte som förälder om man döper sitt barn till pappans förnamn och bara lägger till Jr.? *stööön*

Har man ännu sämre fantasi om man heter Rasmussen i efternamn och döper pojken till Rasmus? *suck*

Hur schysst är man som förälder om man heter Ahl och döper sin dotter till Ann? *wojne, wojne, att ens skattemyndigheten släpper igenom det - upplagt för mobbing ju!*

Heter man därimot Jarl i efternamn och döper sin dotter till Jennie... tja, det kan ju klassas som genialt! *ler*

Sanslöst..

Läste på Aftonbladet denna artikel i går och jag har inte fått många blundar i ögat i natt - hur kan man vara så sanslöst rubbad....

Finns det inget annat i mannens liv än pengar? Samvete, går det att köpas för pengar? Då förstår jag att han behöver 180 000 kronor! Inte för att det skulle räcka långt i mannens fall, men det är kanske en hjälp på vägen! *arrgh*

Körde ihjäl pojke - stämmer föräldrarna

Affärsmannen Tomas Delgado kräver pengar för skador på sin bil

Den 17-årige cyklisten omkom i samband med en trafikolycka.

Nu stämmer föraren pojkens föräldrar för skadorna som uppstod på lyxbilen i samband med olyckan.

- Det är det enda sättet för mig att få tillbaka mina pengar, säger föraren Tomas Delgado till spanska El Pais.

I augusti 2004 var affärsmannen Tomas Delgado ute på en tur med sin lyxbil - en Audi A8 - i närheten av orten Haro i norra Spanien.

I 160 kilometer i timmen krockade han med den 17-årige cyklisten Enaitz Iriondo.

Enaitz dog omedelbart av den kraftiga smällen, uppger El Pais.

Hastighetsbegränsningen på vägen var 90 kilometer i timmen.

Inget ansvar

Eftersom Enaitz inte bar någon hjälm eller reflexer vid olyckstillfället fann en domstol att Delgado inte kunde dömas till ansvar för pojkens död.

Delgados försäkringsbolag betalde dock ut 300 000 kronor till Enaitz föräldrar.

Men föraren Delgado var inte nöjd.

I samband med dödsolyckan blev hans bil kraftigt skadad. Skadorna var så stora att det kostade cirka 180 000 kronor att reparera bilen.

Och nu kräver han pojkens föräldrar på pengarna.

- Det är det enda sättet för mig att få tillbaka de pengar jag lagt ut på min bil, säger han till El Pais.

3 016 personer trafikdöda

Nästa vecka väntas en domstol avgöra frågan. Enaitz föräldrar tror knappt att det är sant.

- Det är som att någon hugger oss i ryggen. Man skulle ju tro att hans liv var förstört efter att ha orsakat en ung pojkes död, säger Enaitz mamma Rosa.

Spanien är ett av de länder som har högst antal dödsolyckor i trafiken inom EU. 2006 dog det 3 016 personer i det sydeuropeiska landet, uppger AP.

Antalet döda i trafiken i Sverige samma år var 431 stycken.


Så...

... familjen är hemma

Bofors vann med 1-0

och jag ska krypa upp i soffan och lägga huvudet i älsklingens knä och bara njuta av att det är fredagkväll! :-)

Hehe... trender startas..

14 januari lade jag in en lista på bloggen med mycket onödigt och ointressant vetande om lilla mig.. listan var naturligtvis ett plagiat från någon annans blogg och jag skrattade lite smått när jag svarade på frågorna... naturligtvis var inte listan helt komplett så jag lade till 6 frågor på slutet för att sätta egen touch på det hela ;-)

Döm om min förvåning när jag idag hittar samma lista, MED MINA 6 EXTRA FRÅGOR i rätt ordning på en blogg som jag inte har några som helst kopplingar till! *skratt*

Ja, världen är bra liten (inklusive bloggvärlden) tills dess att man måste gå hem... DÅ är den stor! :-)

Min baby! ;-)

Min minsta baby - orkideén - har nu börjat slå ut :-D  Den är superfin och gör sig ju naturligtvis inte alls lika bra på bild som i verkligheten....


Orkide

När du druckit för mycket

Som tur är var det lääänge sedan jag drack för mycket vin... Men Linda har allt rätt i listan hon lagt ut på sin sida! *asgarv*

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
 - Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantivera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Nu är det nog dags att gå hem.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Mållös

Mållös andra period....

...trots skott i stolpen av Björklöven.... *phew*

undrar hur länge familjen kommer att vara borta?!?

Vänner...

Visst är det underbart att ha vänner som man kan lita på i vått och torrt!

Igår ringde jag en kompis, lik mig 3 små-barns mamma, med massa järn i elden. Hon talade om att reglerna för allts jävulskap höll på att mer eller mindre ta livet av henne ;-) och hon var så hiskeligt trött... Det kändes fel att be henne om en tjänst i det läget, men jag var tvungen så jag sade:

-Du, jag behöver hjälp!

Varpå hon svarade glatt "Självklart!" Inte en sekund tvekade hon och tänkte på sig själv och sin egen situation. De flesta andra hade svarat ett utdraget frågande "Ja-haaa"? men inte hon.

Det är underbart att veta att det är självklart med hjälp från henne om man behöver, och hon vet oxå att jag ställer upp till 100% för henne, i alla lägen!

Denna gång behövde jag bara ha en T-shirt till Jonatan när vi skulle till fotografen, men hon tog snabbt bilen hem och hämtade en och kom förbi med! Ursäkten att den inte var nystruken kunde jag helt klart acceptera ;-) Vad har man inte vänner till!

Varför?

Varför börjar det alltid att klia på näsan när man rullar "negerbollar" och har händerna fulla av smet?

Varför ringer telefonen alltid när man precis lagt sig i badet?

Varför slår det alltid om till röd gubbe precis när man kommer fram till övergångstället?

Varför säger man något så dumt som "jag hittade det jag letade efter på sista stället jag letade på" - håll med om att det vore dumt att fortsätta leta på fler ställen efter det att man hittat det man sökte efter! :-)

Oh, käre värld...

Bofors LEDER! *satte godisbiten i halsen*

Mål efter 1.37! Caramba!

Daddys girl's

Älskar texten... får mig lätt att gråta! Hade jag haft musik på mitt bröllop hade denna definitivt spelats!18.49

Nu är det 11 minuter kvar till nedsläpp mellan Bofors IK och .... *hum* ... Björklöven, tror jag det är.....

Älsklingen tog med sig barnen för att kolla... *det är hockey för de som har lika lite koll som jag brukar ha när det gäller trista sporter som Champions Leauge eller Curling SM*

Jonatan tyckte det skulle bli kul... att handla godis i kiosken... annars är det ju "bara de gamla som får spela på isen, ju"!

Natalie ville med "för det ska ju alla andra i min klass, ju"! :-)*nynnar... obedooo vill ju va som duuu uuu*

Kvällsmat

Idag blidde det "Sailor beuf mit Herr Kuvert"...
...det vet du väl vad det är?Sjömansbiff med haricoverts.


Riktigt mumma, och jag saknade inte kycklingen som jag var så sugen på tidigare!

Reality check...

Hum... om älsklingen frågar "Vad har hänt idag då, hjärtat"

... är det då rätt att svara "Det står på bloggen"?

*hehe*

Nä, dags att tjinga en stund!

:-)

Borde skaffa...

Detta vill jag ha och lägga i bilen...
hoppas jag aldrig behöver använda, men det är nog som med försäkringar -
 har du en behöver du inte använda och tvärt om! :-)Hundägare....

Om du är hundägare, kom ihåg:

Det spelar ingen roll hur högt och hur glatt du än ropar att  "han är inget farlig, vill ju bara hälsa" när din - i dina ögon -supersöta jycke halvlufsar fram mot mig och mina barn...

I mina barns ögon, som bara sitter sisådär 90 cm från backen, kommer en STOR halvtam varg med gapande käftar i rasande fart utan någonsomhelst tanke på att stanna!

Jag ber om ursäkt om jag skrämmer dig med min ack så icke barnvänliga stämma i det läget - men jag anser inte att det är OK att ha en hund lösspringande som man inte har full pli på! Jag accepterar inte att mina barn blir hundrädda pga sådana som Dig och din hund!

Jag frågar alltid flockledaren (dvs. ägaren) om det är OK att klappa en hund innan hunden jag hälsar, och jag kräver samma sorts respekt tillbaka!

Koppla tack, eller bege Er till brukshundsklubben!

Najs... not....

Det går vinterkräksjukan i Natalies klass..... 2 av hennes BÄSTA vänner i klassen var inte där idag pga. vinterkräksjukan!!!

JAG VILL INTE HA VINTERKRÄK!!!!

SömnSover du oxå dåligt? Vad kan du göra själv? Tips från proffs, och från lilla mig!


 • Försök gå till sängs vid ungefär samma tid så ofta som möjligt. Försök att gå upp i vanlig tid även om du sovit dåligt på natten, annars rubbar du din dygnsrytm och sover dåligt nästa natt också.
 • Varva ner ett par timmar inför sänggåendet. Släck ner ljuset till mysbelysning, ägna dig åt något stillsamt.
 • Ät inte middag för sent. En stor och fettrik måltid strax före sängdags håller matsmältningen vaken halva natten. Undvik självklart kaffe, cocacola och starkt te, som innehåller uppiggande koffein.
 • Regelbunden motion förstärker djupsömnen. Men undvik hård fysisk aktivitet ett par timmar innan du ska sova, annars hinner inte stresshormonerna sjunka undan i tid.
 • Se över din säng. Den ska vara lagom bred och lång, och så mjuk att den inte ger tryck på leder, höfter, axlar och bröstkorg. Kudden ska ge stöd i nacken.
 • Sov svalt. Högst 18 grader i rummet på natten och väl ventilerat.
 • Sov mörkt. Ljus tränger in också genom stängda ögonlock. Viktigt: Tänd inte ljuset om du behöver gå upp på natten. Även ett par minuters ljus kan stänga av "sömnhormonet" och istället aktivera "pigghormonet". Vänd klockradions självlysande siffror bort från ansiktet.
 • Sov tyst. Gör något åt partnerns snarkning och annat störande buller från till exempel fläktar eller hänsynslösa grannar.
 • Skjut upp till morgondagen det som du inte kan lösa innan du somnar. Ha gärna block och penna på nattygsbordet, och skriv ner tankarna som far runt i ditt huvud. Sedan kan du med gott samvete somna ifrån dem.
 • Om du ändå inte kan somna, strunta i att försöka. Antingen kan du ligga kvar och bara tänka på hur skönt det ändå är att ligga och vila i en bekväm säng, medan andra stackars nattarbetare måste hålla sig vakna. Eller också kan du lyssna på någon stillsam musik på radion, eller på en CD-skiva med avslappning (finns på apoteket).

 • Skaffa inte småbarn! :-) Däri ligger mitt sömnproblem just nu!


 


 


Har man inte...

Har man inte problem så skaffar man sig, eller hur heter det?

De ringde från dagis och talade om att Jonatan, 4, hade rymt hem idag! Och jag var inte hemma - jag satt och skvallrade hos syrran! Fröken var tvungen att gå hem och hämta honom och då satt han bakom garaget(!?!) och grät för att jag inte var hemma..... *mammahjärtat blöder*

Sitter och väntar på att Natalie kommer hem så att vi kan gå bort och tala med fröken och Jonatan om detta...

I-lands problem

Jag har I-lands problem!!!

* Inser att favvo jeansen ligger i tvätten och hänger läpp för det!

* Surar över att jag har skavsår!

*Mumlar illa om att jag tänkt göra sjömansbiff i kväll men att jag är mer sugen på kyckling!

*Grymtar efter blåsten ute!

* Riktigt förbannad på tanten på dagis som jämt bara måste avsluta varje mening med ett trippelt fniss... det är inte kul längre att höra "Nejmen God morgon fniss fniss fniss... var det blåsigt ute idag fniss fniss fniss.... Tur att du inte blåsta bort fniss fniss fniss.... ska vi gå in och kolla till de andra barnen fniss fniss fniss... vinka nu till mamma fniss fniss fniss" Har god lust att lägga en öppningsfras i stil med att "flera miljoner barn i Afrika har AIDS" och se hur många fniss hon lägger in efter det!

Life sucks, men det värsta är väl ändå att jag orkar småsura om det! ;-)

Nä...

Här blir det inga barn gjorda, som de säger.... jag  ska ta min trasa till kropp och hasa iväg och väcka Natalie inför kommande skoldag, klä Jonatan inför dagis, titta en sväng på Joline som sover så underbart gott i min säng *j&%%&()%##("¤la unge till att göra det NU, när det ändå är dags att gå upp*

Sen måsta jag göra iordning MIG oxå... får frukostbesök idag!

Over and out...

Sömn

Wikipedia kan man läsa följande:

Sömn är ett normalt tillstånd då en organism en kortare tid är synbart medvetslös och oresponsiv för stimuli. Hjärnaktiviteten kan trots detta dock periodiskt vara mycket hög. Sömnens funktion är inte helt utredd, men mycket pekar på att det är en återhämtningsperiod då kroppen kan vila och läka medan hjärnan bearbetar intrycken från föregående vakenhetsperiod.

Råttor som helt hindras från att sova dör inom ett par veckor
. *nu känner jag att jag börjar bli svagare, dags att skriva testamente ;-)* Den direkta dödsorsaken är oklar, men tros hänga samman med en allmän kollaps av immunförsvaret.


Hade du nog ingen aning om....

...  att kalkoner kan drunkna om de tittar upp med öppen näbb under hällregn. Det har faktiskt hänt!

Stackars fågel! :-)

Suck

Nu är monstret på väg ut på gräsmattan! Det är bara att plocka upp... vill du byta mot någon plåga är det bara att du ställer av den så hämtar jag in den i eftermiddag!

I natt har jag nog sovit sammanlagt 10 minuter..... OK, 15 för att inte överdriva.....

*huvudvärk*

skrattar så jag får magvärk...

Riktigt torr, intelligensbefriad underbar humor! :-D

Det var en gång två tegelstenar som var ute och flög. Då flög den ena lite snabbare än den andra och då sa den:
- Va fort du flyger!
- Ja.

Dra på smilbanden...

En bonde i norrland kom till kvarnen med traktor och släpvagn för att tippa av och mala sin skördade säd. Men när han gick bakom släpvagnen för att fälla ner baklemmen och lossa säden råkade den ramla ner och träffade honom rakt på stortån. Det gjorde så jäkla ont att han fick åka till lasarettet i Umeå där dom konstaterade att stortån var krossad.
Efter operationen, då han låg där i sjuksängen tyckte han det var så konstigt att alla sköterskor fnittrade då dom såg på honom.. En del försökte t.o.m titta under täcket ibland, och det blev bråk mellan dem om vem som skulle tvätta honom.
Det fick sin förklaring den dagen han råkade läsa sin egen journal. Det stod:
"Vid sädestömning råkade lemmen falla ner och krossade stortån"...

Visste du att..

....50% av alla människans ben återfinns i hennes händer och fötter?

Visste du att...

spädbarn föds utan knäskålar?

YES!

*hehe* Jag har blivit bönhörd igen...

De ringde från MVC och infade om att eftersom jag ammar kan jag inte göra cytologprov, som det var bestämt! YES! Jag ska amma tills Jollan blir tonåring! *hehe* och jag som gick i dagar och funderade på ursäkter till att slippa göra testet eftersom jag HATAR gyn-undersökningar! Och så ramlar det ner ursäkter på löpande band...

Life is great!

Vad ska hon ha på sig?

Vad ska Joline ha på sig hos fotografen? Lila, Jeansklänning eller rosa klänning?

Den lila tunika som hänger på ryggstödet ska Natalie ha, tillsammans med jeans, eller svarta byxor. Jonatan ska ha Grå/Svart randig pulloverväst med svart t-shirt under och jeans!

                  

F%(#%%##&N!

Helt otroligt! **aaarrrggghhh*

Ska med barnen till fotografen i eftermiddag.... Visste i mitt sinne vad barnen ska ha på sig, men har inte bemödat mig med att tagit fram kläderna, och det ångrar jag nu!

Just i detta nu ligger Jonatans väst i tvättmaskinen för tvättning, NÅGON hade lagt in den så fint i garderoben - MED fläckar på! :-/ Tröjan han ska ha under, den har han använt en gång - på julafton... och den är nu BORTA!

Natalies jeans som hon ska ha... är henne, i skolan... *hon som aldrig brukar sätta på sig jeans annars*

Och till Joline kan jag inte bestämma om hon ska ha sin lila julklänning *åh så söt - passar till Natalies lila tunika* eller en tuff jeansklänning som jag hittade när jag letade efter Jonatans kläder *passar till de båda andra som ska ha jeans* ELLER en supersöt klänning alá midsommardröm.... *ARGH*

Fortsätter leta efter kläder... är det någon som vill hjälpa mig med vad Joline ska ha på sig finns kort på kläderna i nästa inlägg.... :-)

Äta eller ätas?

Blev minst sagt oroad när jag inte fick i Joline mat även vid försöket kl 18.15 efter att hon vaknat och varit uppe en stund. Bestämde mig då för att ringa "proffs" för att höra hur pass länge det var OK att låta lilla damen knipa med munnen när det gäller maten. Tyvärr fick det samtalet mig inte ett dugg lugnare, vi fick nämligen uppmaningen att genast åka till Örebro och träffa en barnspecialist med henne. *:-/*

Jag försökte dock att upprepade gånger förklara att hon verkar inte på något sätt sjuk.... kanske lite kinkigare än normalt, men visar inte på att det skulle göra ont någonstans, har ingen feber, sover inte mer eller mindre än hon brukar, och är ändå ganska glad (om hon inte blir uttråkad och då kinkar hon lite tills man kommer och gör något annat med henne). Damen i Örebro tyckte ändå att en specialist skulle titta på henne och det räckte inte med att åka till vårdcentralen eller akuten i stan (vilket kändes som en extremåtgärd redan där - hon verkar ju inte sjuk på något sätt, varför ska man då till doktorn?)

Jag ringde ju bara för att veta hur länge är det OK att hon fortsätter trilskas?

Jag gjorde damen till viljes och talade om att "ja, vi åker iväg", men lade på och diskuterade med älsklingen som höll med om att det verkade lite väl drastiskt att åka 5 mil för att visa upp ett barn som bara verkar fått en nyck av någotslag! Ringde sedan till Vårdcentralsjouren och förklarade samma sak.... där fick vi det lugnande rådet att det är helt OK att vänta över natten, och sedan ta kontakt med barnmottagningen i dag på morgonen om hon fortfarande inte ätit. Naturligtvis kollade hon att allt verkade normalt och ställde frågor som "hon verkar inte ha ont av att svälja" osv. Skulle allmäntillståndet ändras under natten skulle vi naturligtvis genast åka iväg och då var det rekommenderat att stanna till på akuten i stan för en kontroll av andning och allmäntillstånd innan vi skulle åka vidare till Örebro. Eftersom hon är så liten kan det behövas ambulanstransport om allmäntillståndet försämras... :-/

Klockan 20.00 var det dags för sängen och Joline visade klart och tydligt att amma var hon absolut inte intresserad av och jag höll vid det laget på att spricka så jag fick handpumpa ur 50 ml. Älsklingen, som höll i Jollan, fick uppdraget att hälla över mjölken i en flaska för att det skulle sparas i kylen, men flaskan var intressant för lilla damen och de 50 ml var borta innan jag hade hunnit pumpa 30 ml till! Efter dessa 2 småklunkar av bröstmjölk lade jag till henne vid bröstet och då minsann gick det att äta... men bara på ena sidan! Sen var det stopp igen. Det kändes bra att hon fått i sig lite iallafall!

Hon vaknade 23, och igen VÄGRADE att amma.... fick ge henne 150 ml ersättning som hon glufsade i sig gott och somnade. Vid 1 vaknade hon och jag samtidigt och då kände jag att ammar hon inte nu börjar jag grina, så ont hade jag... men då gick det bra att äta, liggandes! Lika så vid 4 och vid 6...

Så kom vi upp nu på morgonen, och vad händer... jo hon vägrar att äta sittandes i soffan.... Får väl se om jag kommer att behöva ge henne mat liggandes i framtiden? :-/

Hur som helst, långt inlägg om nästan ingenting *ler*... de har allt en förmåga att sätta griller i huvudet på sina föräldrar!

Hon är så go´ att jag skulle kunna äta upp henne! ;-)

Hum?!?

Natten som varit förflöt över förväntan *wow* Hon kanske börjar få sväng på det hela! Ja, överdriva ska man väl inte, det finns mycket kvar att önska men när hon vaknade 01.15 tog det bara 2 min innan hon sov igen efter lite "buffande" sen sov hon till 3.20! :-D 10 min buffande övertygade inte Joline att natten fortfarande höll på så då fick hon lite mat och somnade om i sin säng.

Vad som sedan hände under morgontimmarna är lite av en dimma *haha* Jag vet att hon någongång runt 6 tiden fick komma över i vår säng och åt av och till till klockan 7, då gick jag upp och hon fick fortsatta sova ifred tills kl 8! ;-)

Sen har dagen varit totalt kaos! Joline har MATVÄGRAT!!! Hon tog en liten, och då menar jag liten, slurk vid 9.30... Klockan 11 var det dags för förmiddagslur  *1 timme 10 min* men då vägrade hon att äta! Visade bestämt att mat ville hon inte ha genom att bitas! *aj aj ont aj*

Hon fick en helv liten burk med pasta & kyckling som var kvar sen igår, men protesterade högljutt... fick i henne halva ungefär.... Vägrade sedan att amma igen!

Klockan 13.30 tog vi barnen och åkte till badhuset, jättekul... men Joline fortsatte på den utstakade vägen och har vägrat amma!!! Klockan 16 tog Älsklingen Joline och gick hem, hon somnade i vagnen och sover än... utan mat. Vad ska det bli av denna kväll???

*ja, det trycker på i brösten, det kan du ge dig på, de är ju vana vid att ha blivit tömda 3 ggr vid detta laget*

De stora barnen tyckte det var superkul i badhuset! Natalie åkte stora rutchkanan HELT själv, och Jonatan fick hålla mig sällskap... JAG vågade inte åka själv ;-) Vi njöt av bastun (tur att vi var själva där inne för det sprangs ganska flitigt mellan duschen och bastun på de små benen, men roligt var det! :-)

Synd bara att man är så trött! Jag kommer att däcka i soffan när vi ätit pannkaka som de 3 kockarna lagar till en trappa ner! *slurp*

På begäran! :-)

På begäran kommer här en uppdatering på vad som pågår i "grabben Grus"´liv, som nu blivit 1534 dagar gammal (4 år och 2 månader)!

Just nu är han hos grannflickan och leker - efter att ha tillbringat hela dagen på dagis. Det ska gå i ett, hela tiden! :-) "Still kan man vara när man sover", det är Jonatans motto! Här kommer några frågor som Jonatan svarade på igår...

Vad heter du? Jonatan.... och Martin Karl..... *rätt, men i fel ordning*
Hur gammal är du? ehm...4 år
Vem är din bästa kompis? Alexander & Philip och alla killar... och alla tjejer
Vad gillar du för mat? Chilisås, köttbullar, bacon och stuvade makaroner *fråga mig inte vart chilisåsen kom från*
Vad gillar du att leka med? 'En kompis...*vad leker ni då?*... en lek...*vad för lek?*.. en hemlig lek
Drömde du något i natt? Va?... *upprepade frågan* Vad?.. nej!
Vad är du bra på? Kullerbyttor och sånt
Vad ska du bli när du blir stor? Polisgubbe
Vart är du född? I USA *nja, det stämmer inte alls*
Vad gör dig glad? så här... ler jättebrett.... *VAD gör dig glad* När jag får en puss!
Vad gör dig arg? När jag får ingen puss....
Vad gör dig ledsen? Hitta på nått du...... när någon slått mig.
Vilken är din favoritfärg? Blå, grön, gul, röd och blå och grön....och.....
Vem tycker du allra bäst om? Du mamma... och pappa
Varför? Därför att ni är så söta....

Natalie svarade på detta sätt på frågorna: (2701 dagar, 7 år och 5 mån)

Vad heter du? Natalie
Hur gammal är du? 7 år
Vem är din bästa kompis? Mathilda
Vad gillar du för mat?*funderar länge*  Soppa
Vad gillar du att leka med? Bratz
Drömde du något i natt? Att vi skulle flyga till USA
Vad är du bra på? Måla
Vad ska du bli när du blir stor? Frisör
Vart är du född? I USA *stämmer däremot*
Vad gör dig glad? Att man får leka med en kompis... och gå till badhuset
Vad gör dig arg? Att jag inte får som jag vill.
Vad gör dig ledsen? När jag är sjuk
Vilken är din favoritfärg? Rosa
Vem tycker du allra bäst om? Joline.. och mamma
Varför? Dom är så söta och snälla.

J's dag i tid

7.20 Vaknat, med ett leende :-D
7.35 Ammat

Vaken, busat, bytt kläder, dolat och grejat... och suttit MASSOR!

9.45 Ammat
10.00-10.40 Somnat, och låg inne i sängen, det brukar hon inte göra, brukar alltid sova ute i vagnen. Mamma passade på att slumra i soffan, oh så skönt!

Uppdatering sker under dagen! :-) Nu ska vi gå ut och gå iallafall och ta vara på solen!

----------------                  -----------------                     ----------------

Somnade nästan vid promenaden hem, men lyckades hålla henne vaken... INGET ska förstöra chanserna till en god natts sömn inatt om det så är att med våld och vaselin hålla barnet vaken mellan sömnperioderna... :-)

13.20   Halv liten burk med Pasta och kyckling från 5 månader, utblandat med lite vatten.
13.30   Ammat

---------------                    ------------------                  -----------------

14.20   Somnat ute, i vagnen
15.30   Väcktes

             Lek och bus

18.00   Liten ammnings-slurk

19.45   150 ml välling och sedan ammma innan sängen
20.00    Lagd i egen säng, utan protester och sover nu lungt och tryggt! :-D Hur länge det dröjer innan John Blund tar bort sin vakande hand återstår att se! Håll tummarna att det blir längre än 2 i natt!

SOLSKEN

Solen skiner.....


Jag hade tänkt att lägga mig med Joline när hon ska sova *något som jag inte har gjort en enda gång sedan hon föddes*, men jag tar en promenad istället när det är dags för henne och nanna så får jag lite frisk luft och sol på mig!

Sova kan man göra när man blir pensionär! ;-)

BOJ

Det gick bra hos BOJ *brottsofferjouren* igår. Jag satt ihop med Annica och hon tog sig tid att visa och diskutera lite innan det var dags att ringa! Jag har ju gått "utbildning" i höstas för att bli en stödperson för brottsoffer och det var med viss tvekan jag började igår. Jag och Ann, en annan tjej som gick utbildningen samtidigt, tyckte båda att  den så kallade utbildningen mest var en möjlighet för en självkär ledare att få sitta och svulla i hur mycket bra hon minsann gjort i sitt liv och hur svårt BOJ kommer att få det om hon - gud förbjude - blir utröstad ur styrelsen, som hon förövrigt varit med i sedan HON startade den för 20 år sedan... både ekonomiskt och kontaktnätsmässigt.  Hur rutiner och arbetet i övrigt ser ut fick vi ingen inblick i, tyvärr..

Som tur var förstod Annica dilemmat (det har väl varit så här i många år så de som inte slutar direkt bär med sig samma känsla) och tog som sagt var en snabbgenomgång innan hon började ringa och då fick jag sitta med en stund och lyssna! Intressant. Jag ringde själv några samtal innan jag gick hem och det var med lätt hjärta jag lade mig i går kväll. :-) Tänk att så lite som ett telefonsamtal kan glädja en annan människa som råkat illa ut!

Sömn, ljuva sömn!

Joline somnade igår klockan 20.00 efter att ha ätit 150 ml ersättning OCH ammat fullt, förutsättningarna var alltså de bästa för att få snuttan att sova lite längre denna natt utan mat! *vanligtvis brukar hon äta vid 1 och vid 4* Klockan 0.20 spräckte det första gnyendet skönhetsömnen! :-/ Jag förväntade mig en lång batalj med henne eftersom jag hade bestämt (när jag var vaken och pigg) att inatt skulle hon, i värsta Anna Wahlgren stil, informeras om att man SOVER på nätterna, inte äter.

Döm om min förvåning när hon efter bara 5-7 minuters "buffande" (alltså rytmiskt klappande på rumpan) somnar om och tillåter mig att lägga mig och slappna av. Det tog ett tag för mig att somna om dock, eftersom jag låg på helspänn, "för snart kommer hon ju ändå att vakna". Tji fick jag! :-)

Dock var det dags igen kl 01.20 och den gången lyckades inte buffandet övertyga alls... pappa fick ta över efter 15 min och gick med en trött och småfrustrerad liten tjej som av och till somnade om, men att lägga ner henne i sängen var inte tal om. Nä, där gick gränsen! Vissa stunder tror jag hon hade "komma-i-närheten-av-sängen-radarn" på och hon jollrade i sta´ bara de närmade sig sängen.

Kl 02.20 gav jag upp och ammade och kunde efter 10 minuter lägga ner en tjej- som ytterst lite småprotesterade- i sin egen säng och när jag vaknade kl 06.20 av att pappa gick till jobbet LÅG HON FORTFARANDE OCH SOV!!!! :-D Hon slog inte upp sina klarblå ögon förs klockan 07.20.

Summa summarum - med 150 ml välling klarade hon alltså av att äta bara en gång under natten... och hur mycket mat respektive tröst det egentligen var i den amningen är ju en fråga som jag lämnar över till Gudarna! Jag hoppas bara att hon SNART får insikt i att det är jäkligt gött o sova - HELA nätterna! (för det tycker mamma och pappa!)

Enligt BarnTotal ska "Jollan" sova 11 timmar på natten, och i natt blev det 11 timmar 20 min minus de 1 tim 20 min hon var vaken, alltså 10 timmar . På dagen ska hon  sova 3 - 3½ timme, det är vad hon brukar... Uppdatering följer! :-)

Ålder

Nattsömn         

Dagsömn   

Sammanlagd sömn/dygn

1 mån

8 ½

7 (3)

15 ½

3 mån

10

5 (3)

15

6 mån

11

3 ¼ (2)

14 ¼

9 mån

11

3 (2)

14

12 mån

11 ¼

2 ½ (2)

13 ¾


Förmidagen

På förmidagen har jag varit med Joline till BVC och vägt och mätt. Hon hade minsann växt denna gång med, fast inte riktigt med så mycket som jag trodde.... Det börjar nog bli dags med större trug gällande riktig mat, annars kommer hon nog fortsätta med att helst inta mat i flytande form!... :-)

Vikten låg på modiga 9060 gram och längden 74,5 cm... inte undra på att bodys i storlek 62/68 är lite trånga! ;-)

Efter en paus hemma då det tankades gick jag och "Jollan" med Ritha och hennes Joline ner på stan en sväng. Vi hade väl inte jättetur med vädret - det snö-glöppade på vägen ner för att hålla upp undertiden vi gick i affärer och börja igen på vägen hem! Resultatet var att vi båda blev rejält blöta, men det var trevligt ändå. Det har väl aldrig gått så fort fram och tillbaka till stan som denna gång, men tiden har en tendens att gå fort när man har roligt *ler*

Nu ska jag ta och göra iordning mat, för i kväll ska jag upp till BOJ (brottsofferjouren) för första kvällen som stödperson. Det ska bli intressant att se hur arbetet däruppe fungerar efter att ha suttit på utbildning hela hösten! :-)

Bytes/Bortskänkes

Finnes:

Nattmonster som är superduktig på att hacka sönder nätterna till pyttesmå fragment av behövlig vila. 7 månaders intensiv träning har gjort henne till proffs på sin uppgift! Just som man accepterat att vakna 2 ggr / natt byts taktik och monstret håller på 6 gånger per natt istället - ombyte förnöjer sägs det ju. Har en förmåga att jollra igång när den djupa sömnen är som djupast hos omvårdnadshavaren, en positiv egenskap om man eftersträvar berg-och-dalbane-sovning och om man har svåra drömmar!

Bortskänkes eller bytes mot:
 
nästan vad som helst - inkl. rotfyllning av visdomstand, fortkörningsböter, åtagande av klassmamma/pappa roll, förlossning, helgvisit av svärmors gaggiga föräldrar eller annan äldre generation som sitter och glappar med löständerna vid fikat och som insisterar på att pussas på munnen när man ska gå, klassträff med gamla klassen, dock ej vinterkräksjukan!

OBS! Svara på annonsen på nätterna eller tidig morgon, på dagtid kan du ge dig på att jag inte byter bort henne! ;-)

Sanningen

Städade bland lite papper förut och hittade några av Natalies julkort, ett till lillebror och ett till lillsyrran!

Det är ju dumt att försköna sanningen! :-)
klicka på bilden för att få den större
Nästan, bara nästan min bästa lillebror!

Här är det dock alltid bästa, ja till och med väldigt bästa som gäller! :-)

Diskmedel

Nu när vi ändå är inne på tips av olika slag från hemmets vrå måste jag tipsa om att ställa en duschflaska vid diskbänken som man fyller med några cm diskmedel och resten vatten. Toppen att spraya med när man ska diska en gryta eller ngt annat smått. Dagens diskmedel är så dryga att det räcker med ett par "sprut" från sprayflaskan istället för en "squirt" från diskmedelsflaskan!

.. och klipp av tandkrämstuben på mitten när den är slut och få ut tandkräm för flera dagar till! Använd toppen av tuben som lock, alltså sätt ihop tuben igen efter användning, annars torkar tandkrämen! :-)

Strumplåda

När jag tvättar blir det massor av udda strumpor hos oss.:-/ Jag har en låda i tvättstugan där jag lägger rena udda strumpor! Med jämna mellanrum sorterar jag ihop dem... idag lyckades jag para ihop 16 par!!! Inte illa!

Framsteg...

Detta gör Joline nu, vid nästan 7 månaders ålder...

Rulla, obehindrat från mage/rygg/mage
Sitta, utan stöd (fast det ramlas hej vilt ändå)
Stå i krypställning ett tiotal sekunder *och se ytterst frågande ut samtidigt* :-)
Rör sig på golvet
Flyttar sig målmedetet mot en leksak på golvet (lättast bakåt)
Flyttar grejer mellan händerna
Äter burkmat, men dock helst sånt som är flytande
Sover, förmiddag och eftermiddag, i vagnen ute
Äter fortfarande på natten, kl 1 och kl 4 *grr*
Somnar vid 20, vaknar mellan 6 och 8.30
Äta rån själv
"talar"
kan Bitas och nypas
kan Låta som bilen
Skrattar, högt och ljudligt *helst åt syrran och brorsan*
Gillar slickepotten
Använder inte tutte, eller trasa
Har 2 tänder, nere
Har inget hår - OK ytterst lite om man kollar väääldigt nära
Tungan rätt i munnen?

Att sitta är inte helt lätt, speciellt inte när man är 7 månader och precis lärt sig sitta... då får man ta hjälp av tårna och parera. Visst ser det kväsigt ut?


Tår

Lätt till tårar

Tur att man inte har lätt till tårar idag.. *fniss* Jag skulle slänga i lite av mina väl planterade kryddor i lunchen idag, ja, de som jag har tagit såååå väl hand om sedan maken planterade dem efter nyår... Jag har faktiskt varit på och vattnat på dem och ibland dragit handen över dem för att känna lukten av kryddor.... MUMS!

Men men, säg den lycka som varar för evigt..... :-/ Idag blev det svartpeppar och salt som kryddor....


Lunch

Vad får man om man tar:

 • En burk krossade tomater
 • Lika mycket vatten
 • En köttbuljongtärning
 • Lite överbliven falukorv i stavar
 • Några droppar, eller som i mitt fall ganska mycket, hotsauce
 • En burk cremé fraische franska örter


och kokar detta i 10 min?

Jo, dagens lunch, tillsammans med gårdagens överblivna pizza till barnen! Det var supergott, trots att det lyser "Kajsa Varg, man tager vad man haver" om det!

Nästa gång blir det knaperstekt bacon i det... och kanske lite majs..... :-)

MUMS!


Vädret idag

Hu, vi har just varit ute och gått en promenad... bitvis gick det vääääldigt  lätt att gå, man nästan flög fram... och bitvis stod man still, naturligtvis beroende på i vilken riktning vinden behagades blåsa. Det var dock väldigt mysigt ute, solen sken och det var ändå förhållandevis skön "värme" i vindarna!

Vore det inte för att Jonatan tyckt att det var jobbigt att cykla (stackarn, det tog emot ordentligt i uppförsbackarna) så hade vi nog tagit en längre promenad... Det är ju inte kul att komma in när solen skiner, för då ser man hur skitiga fönstren är! ;-)

Fredags-sötis

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes


Jag vill oxå bygga snögubbe! ;-)

Ja men visst!

Samvetet är en svärmor som aldrig slutar komma på besök
Borde skriva något idag, men kära vänner.... jag har tagit fredagkväll nu... :-)
Ikväll blir det pizza framför tv:n!

Kan ju lämna er med en gåta som Jonatan sade till mig igår:
Vad är rött... med lite grönt längst upp...

*funderar*

...och så är det taggigt..... massa taggar... som är mjuka när man tar på dom...

*funderar mer*

... taggarna känns inte på riktigt.....


*hum*

.. och vid taggarna är det gult.....SVAR?
En jordgubbe
:-)

Ord man lär sig (att leva med) som småbarnsförälder

Ultratrött
Multi-tasking
Fredags-mys
Mjölk-hjärna
Kräkhanduk
Sopberg
Tidsbrist
"VILL INTE"
Makaroner... till frukost,lunch och middag
Bolibompa
Inotyolsalva
Trött efter dagis-gnäll
Galltvål
Lego-under-foten-mitt-i-natten-syndrom
Snorochdreggelpuss
"KAN SJÄLV" varvas med "KAN INTE"
Obeskrivbar kärlek
Petskydd/Grind, till videon-köksskåp-vägguttag-garderober-städskåp-lådor-vitrinskåp-trapp-tvättstuga osv
(Även Kallad fånge i mitt eget hem)

Prova på

I kväll har Natalie och jag varit till Kulturskolan på prova-på-kväll. Natalie gillade det skarpt! Hon testade att spela fagott och  blockflöjt och att måla. Hon tittade på stråkinstrument, piano och drill. Modet svek henne att prova de senare stationerna - det var antingen för mycket barn hon inte kände eller så verkade det för svårt i hennes ögon. Men sägas ska att hon verkade ha talang för att spela fagott. De andra tjejerna som testade samtidigt fick fram ett litet "fu-juut" medans Natalie tog i för kung och fosterland och klarade av att hålla tonen länge *impad* Efteråt sade hon att "det var lättast att spela blockflöjt, men klart roligast med fagott". Vem vet vad det leder till, men anmäla sig det vill hon iallafall. :-)

Livet upprätt!

Kolla Martin och David vad er lilla ... *ehm*... stora kusin kan. På en vecka drygt har hon lärt sig att hålla balansen och parera jättebra! :-D

Natalie satt själv vid 6½ månad
 Jonatan vid 6 mån 1 vecka
Jollan vid 6 mån 3 veckor!

Morgonen kickstartad

Så, då var morgonen kickstartad!

Började med att kasta mig huvudstupa in i utlottningen av en superglamorös necessär på Blixmans blogg! När jag ändå var där kollade jag efter nya bilder och lilla Rudolph hade än en gång stått modell... :-) dock inga nya cupcakes, dom är bara FÖR HÄRLIGA! Kolla får ni se! *min favvo är luciatåget*

Dags att hoppa in i duschen.

Sommar & semester

Det blir dåligt med sommarsemester för älsklingen i år!!! *tur att jag har föräldraledigt* ;-)

Vi har nämligen bestämt oss för att åka över till USA i höst och hälsa på, det var ju 4 år sedan sist! Det ska bli jättekul.. ungarna är också eld och lågor *fråga mig inte vad vi tänkte på när vi i flera månader i förväg berättade för barnen att vi ska åka på semester, om ett halvår* Ska vi åka snart, har varit den ständiga frågan sedan dess... :-)

Vi har dock lite svårt att bestämma oss riktigt när vi ska åka. Vi vill vara där både under högsommarn så att man får med lite av sol och bad i poolen (har en känsla av att vi inte kommer att bli bortskämda med det är i Svedala i år heller) men så vill vi stanna över Halloween i år.  Det lutar dock åt att vi åker i början av september (det är fortfarande varmt, men inte stekhett  som det har en tendens att bli i Dallas under sensommaren) och blir borta 8 veckor. Förra gången var vi borta 6½ veckor, men det känns som om när man ändå genomför resan är det lika bra att stanna lite längre!

Har kollat med Tammi och Dave om de har lust att möta upp oss i New York i några dagar, dels för att förkorta ner längden på resan i ett svep men också för att kunna se New York. Det var ju 13 år sedan jag var där och älsklingen skulle gärna vilja se det. T & D är med på noterna, nu är det bara att försöka hitta hotell och kolla i övrigt att det funkar med flygbiljetter. Det är inte bara inte!

Hur som helst, va mycket roligare det är att kolla i HM's sommarkatalog i år, när man vet att man kommer att få användning av sommarkläderna några veckor i allafall utan att gå runt och huttra!


Tiden går, verkligen...

Det är nu 274251 timmar sedan jag första gången såg dagens ljus...

Joline, som sitter i mitt knä, har berikat mitt liv i exakt 5000 timmar....

Hur länge har du funnits till? Eller hur länge har chefen på jobbet gjort ditt liv till ett rent helvete? ;-)
Svaret finns här.

Snart sommar

Om 5 månader kan man väl enligt almanackan säga att det är sommar,
hang in there!

Jonatan, 7 månader

Tiden går

Det är på barnen man märker att man själv blir gammal, kolla in:


   


NU
  
  

Party!

Igår kväll var jag ju på party, föresten... Tupperwereparty alltså! :-) Jag  var inte sugen på att gå dit, men jag masade mig iväg då värdinnan deklarerat att det är ju iiiingen som kommer. *feel no pressure* Jag hade bestämt mig, precis som förra gången hon hade party, att inte handla något.... förra gången kom jag hem 2500 kr fattigare och fyllde skåpet med smörgåspåläggsbyttor, grönsaksbehållare för kylen, jordgubbsrensarskål och pappershållare. Att jag bara använt pappershållaren, som förövrigt kostade enbart 99 kr av de 2500 har jag fått äta upp av maken, många gånger! :-)

Men, denna gång kom jag hem utan en pinal som jag betalt för! Och dessutom, håll i hatten - så var gåvan man fick faktiskt något användbart (förra gången fick jag en tandborsthållare där inte tandborstskaftet går ner i). Det var 2 små pytteburkar att ha tex ketchup i till matlådan. Supersöta. De kommer säkert hamna i skåpet bland all annan plast, men vad gör väl det... jag betalade ju inget för det... *ler*

Men, sugen blev jag, det ska jag inte sticka under stolen med! Jag skulle vilja ha en silikonform, en rund... verkar praktiskt (å så tänker jag i mitt stilla sinne att "va roligt det skulle bli att laga mat om jag hade en sån", men jag vet ju att det inte blir roligare än att jag inte kan stänga plastskåpet, och hur kul är det i det långa loppet) :-/

Dessutom fanns en skål/bytta i hårdplast som man skulle ha och koka broccoli i micron med *ja, du skulle hört va hon talade sig varm för det otroligt praktiska i att koka broccoli i micron, hon pratade nästan mer om det än om plasten i övrigt... undrar om de äter något annat än broccoli i hennes familj?* Jag blev sugen på den eftersom den hade hällpip och kunde köras i micron, perfekt att värma varm choklad i för att sedan hälla över i termos till utflykterna! Det får väl bli till nästa party att beställa. Nu har jag ju visat både för mig själv och maken att jag minsann har pondus nog över mig själv att inte beställa något.... (kanske ska ringa och göra en efterbeställning i smyg och hoppas på att maken inte har full pejl på vad det var jag köpte förra gången... hehe)

Inte som jag tänkt!

Hum, det blir inte alltid som man har tänkt sig! Hela förmiddagen, fram till 13.00 var bokad för besök hos Malin på Gryningen med Jonatan. Det blev som vanligt lite stress på morgonen för att komma iordning men det rullade på ganska bra. 30 minuter innan vi skulle till att åka ringer telefon och meddelandet att Malin är hemma och Vabbar idag möter mig. OK, ingen Gryning.... Vad ska jag göra då? *hjärnstillestånd*

Jonatan fick åka till dagis och leka... och som grädde på moset fick han cykla dit! :-) Han var superglad, och jag gick och funderade på att när man själv var liten ställdes cykeln undan inför vintern och den togs inte ut förs till våren och då var man lite ringrostig gällande cykel-färdigheterna... det tog dock inte många varv innan man hade fått självkänslan tillbaka, men det var alltid lite småpirrigt den där första premiärturen..... och jag kommer också ihåg att man gick och längtade efter att cykeln skulle plockas fram.... Men det får barn inte uppleva i dagen läge... det är ju ingen idé att ställa undan cykeln, det är ju så få dagar på året man inte kan cykla pga snö eller is....

Efter att jag lämnat Jonatan på dagis tog jag en promenad med Joline. Det småduggade lite, men det var minst sagt renande för själen att gå utan mål en stund. *inte renande för byxbenen, men det är en helt annan femma* En timme senare är jag tillbaka hemma och har en hel förmiddag utan några måsten! *skönt* Ett par "borde" finns visseligen, men....

Girlpower!

Tjejerna, Natalie och Mathilda 7 år, sjöng för full hals med Nanne Grönwall i hennes "Pissenisse" om och om och om igen på övervåningen idag... det var rejält leendeframkallande kan jag säga och fick mig att tänka på Girlpower! Hoppas de tar till sig texten när de växer upp och blir tjejer med lite skinn på näsan som vågar stå för att de har rutig soffa och prickig gardin! :-)


Du kräver; ingen ska lägga sig i
Hur du väljer att leva ditt liv
Själv har du åsikter jämt om allt
Och lägger näsan i blöt konstant

För du tycks alltid veta bäst
Och nyfikenheten gör dig till en pest

refräng:
Det här är mitt liv, min tid, oh-oh-oh
Jag kan ha rutig soffa och prickig gardin
Jag klär mig som jag vill,
Äter vad jag vill
Och röjer natten lång och festar till
Jag säger; Skit i vad jag gör, Pissenisse
Skit i vad jag har för mig
Skit, Skit, Skit i vad jag gör!

Du har ett skvaller och gnäll-begär
Om hur puckade andra är
Om du la ner samma energi
På vad du gör av ditt eget liv
Så hade världen sett bättre ut
Så ge dig för jag är inte du!

refräng

Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, tänk vad man kan
Oj, oj, oj, tänk vad man vet
Oj, oj, oj, det är knappt sant
Tänk vad skönt att jämt ha rätt
Och aldrig fel på något sätt
Oj, oj, oj, oj, oj, vad vår Besserwisser kan
MinsannVideon finns HÄR!

Rekommenderar skarpt!

Jag rekommenderar skarpt att använda:
 
Flytande Galltvål

på alla olika sorters fläckar! Det är en speciell tvål gjord på oxgalla, luktar lite mysko, men den är helt suverän! Den har - än en gång - räddat Jolines vita tröja från att bli förevigt fläckad av bajs som läckte i morse! Den tar oxå bort gräsfläckar, ketchup, torkad målarfärg!

Läs mer HÄR! Den finns att köpa på Hallbergs i Kga ;-)

ZzZZzz

Detta ser jag om jag tittar ut just nu! Sover så underbart gott, kolla in lilla näsan :-)


Simultankapacitet

Igår kväll halvlåg jag framför tv:n med en tallrik glass (2 skopor vanilj + 2 skopor choklad, ihoprört till mjuk konsistens, mums!!!) min bok och samtidigt smålyssnade och gluttade på idrottsgalan. Ja, är man kvinna går det utmärkt att göra fler saker samtidigt.. *flin*

Det bästa på hela galan, av det som jag såg iaf, var Johan "Guden av humor, han har inte en skruv rätt någonstans" Rheborg! Åh vad han är sjukt rolig!

Anja Pärsson, hon passar allt bäst i slalomhjälm, tajt trikå, stora pjäxor och utan smink... det kändes helt fel att se henne uppsminkad och finklädd, som om de hade stylat om henne till något som hon inte trivdes med... Men visst var det gulligt att hon började gråta när pappa Anders fick pris som bästa ledare/tränare! Jösses, jag är mer lättrörd än en Dry Martini! ;-)

Zlatan hade väl en sicken jäka tur oxå.... men jag undrar, vad han har gjort för speciellt detta år? (mer än att få barn och spelat fotboll på samma nivå som föregående år). Jag har väl missat något, fotboll är ju INTE mitt stora fritidsintresse - jag älskar mest att hata den sporten! ;-) Men hur som helst, Grattis ändå Zlatan till de fina utmärkelserna, jag hoppas att du bjuder igen den vänligheten när det är dags för mig att få något stort pris *garv*

Boken är nu utläst, vilken gripande berättelse, precis som de övriga av samma författare! Rekommenderas!

Dags att ringa slambilen - syrran har stopp i avlopp...... inte kul!

Kyckling med sällskap!

Idag blev det ett nytt recept (från Eva) visseligen väldigt modifierat, men det funkade mycket bra och blev riktigt gott.

Jag marinerade kycklingbröst och ungsstekte det 35 minuter tillsammans med strimlade grönsaker. Jag tog det vi hade hemma så det fick bli lök, paprika, coctailtomater och även lite gurka på slutet. Till detta serverades det ris. Riktigt gott! (Eva körde med kålrot, stora tomater, lök, morot och palsternacka) 

Till efterrätt lyxades det till och vi åt faktiskt en varsin hederlig "Raider"... ja, eller som de heter nu för tiden "Twix". Varför kommer man på att byta namn på en godis-sort bara så där rakt av?

Vad har ni ätit i dag???


Ord jag inte sliter ut

Det slog mig just att jag använt 2 ord idag som jag inte använder så ofta, och de kom från botten av mitt hjärta...:-)

De var Förlåt (till maken för mitt urusla humör igår) och Tack (till Ritha för trevligt sällskap som fick mig att må riktigt mycket bättre).

Borde använda dom oftare!

Fertil igen!

Tänka sig, jag har blivit bönhörd! Inte på ett sätt som jag kanske skulle hoppats dessutom förbannar jag faktiskt Guds lilla påhittighet och undrar om han inte är släkt med djävulen iallafall! :-/

Jag var ju, till mångas förtret, mycket lättirriterad igår och det fick sig sin förklaring 5 min innans jag skulle ut i morse på promenad. Jag är fertil igen... har alltså fått tillbaka min mens.*uurgh* Och i och med detta kan jag alltså inte gå och göra cellprov i morgon... yeah, nu har jag en ursäkt att slippa - inte mitt eget påfund, men ändå! ;-)

Mitt i all röra för att komma i ordning för promenad fick jag alltså börja leta mensskydd, något som jag varit utan i nära 1½ år!!! Att jag glömde sminka mig i all hast visade sig senare vara en bagatell, för när vi varit ute och gått i 1 timme insåg jag att jag dessutom glömt att knäppa skärpet till byxorna! Snacka om att ha ammningshjärna... *haha* Ja, Ritha fick sig ett gott skratt.


Onödigt vetande....

Hur gammal är du om fem år? 37

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Joline

Vilken är den senaste filmen du sett? Vet ej, det var evigheter sedan jag tittade på film! På bio var det "Heartbreak hotel"

Vem ringde du senast?  Syrran

Vem ringde dig senast? Syrran

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

När såg du senast din mamma? I fredags

Vilken ögonfärg har du? Blå

När vaknade du i dag? 6

Vilken är din favoritplats? Under täcket i sängen

Vilken plats föredrar du minst? Just nu säger jag nog badhuset, burr så kallt!

Var tror du att du befinner dig om tio år? Oroar mig för vad mina tonåringar gör!

Vad skrämde dig om natten som barn? Kommer inte ihåg att jag var lättskrämd!?!

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Syrran

Hur stor är din säng? 1,50, tror jag

Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.

Sover du med eller utan kläder? Trosor

Hur många kuddar har du i sängen? 2 egna, sen har älsklingen 2

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor

Är du social? Jupp

Vilken är din favoritglass? Vanilj med krossad choklad

Tycker du om kaffe? Nä...

Vad dricker du till frukost? Inget, äter fil...

Kan du spela poker? Ja, men jag skulle få storstryk av en 5 åring - har inget pokerfejs!

Tycker du om att mysa/kela? Ja

Är du en beroendemänniska? Ja

Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig? Ja, men det är och kommer att förbli MIN dag, inte hennes!

Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska , sen att jag läst tyska på högstadiet är inte samma sak som att jag kan det!
Har du någonsin åkt ambulans? ja

Äger du dyrbara smycken? Ja, både till prislapp och till affektionsvärde!

Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett påsytt märke på tröjan.

Flirtar du mycket? Nä. behövs inte

Kan du byta olja på bilen? Nej.

Vilken var den senaste boken du läste? Mias systrar

Läser du dagstidningen? Jo på nätet

Prenumerera du på någon veckotidning? Vi föräldrar.

Dansar du i bilen? Dansar aldrig (förutom när jag föder barn)

När var du i kyrkan senast? December 2007, på dop!
Ångrar du något i ditt liv? Att jag lämnade USA (fast jag är glad att jag gjorde det på ett sätt annars hade jag inte haft min familj)
Hur många adresser har du bott på? 7, tror jag
Har du hoppat bungyjump? Ja
Har du kvar blindtarmen?
Umgås du fortfarande med din barndomsvän? Ja
Bästa semestern? USA


Mörkt!

I morse när jag tog Jonatan till dagis kl 7.50 var det fortfarande mörkt som i en jutesäck..... undrar när det börjar ljusna på även  på morgonen... behöver det känner jag!

*kära gode Gud, ber inte om mycket men fixa för jösse namn lite snö eller ljusare mornar så att jag blir lite piggare* 

Gatlamporna är fortfarande tända, klockan är 8.35, men det är liiite ljust nu iaf.

Storebror ser dig!

Läste med skräckblandad förtjusning och stor förvåning inslaget i tidningen i morse om övervakningskameror. Att det är mer och mer vanligt förekommande har väl inte undgått någon, men hur det ser ut i Karlskoga fick mig att sätta C-vitaminen i vrångstrupen i morse.

I denna lilla stad verkar det finnas mer övervakningskameror än pizzerior, men det som är mest förvånande är att Lidl har fler kameror an anstalten.....  Kan det vara möjligt? Vad har Lidl som är mer övervakningskrävande än ett ställe där man samlat ett helt gäng kriminella? *kan bara skaka på huvudet*

Inte för att jag håller Lidl som någon favorit i affärsväg, förstår mig inte på den butiken på något plan... inte nog med att de verkar ha urusla villkor för sin personal, ett sortiment som får mig att stå som ett frågetecken och undra om det är ost eller yoghurt jag håller i, en personal som verkar ha inbördes tävling i vem som kan se mest uttråkad ut i kassan, tugga störst tuggummi och ha flest piercing på konstigast ställe.... för att sedan inte tala om "kassauppbyggnaden". Jag fattar inte hur någon kan storhandla utan att komma hem med en massa totalt mosade varor för att man tvingats att plocka i och ur och i och i och sedan ur varorna innan de kommer i kylskåpet hemma.... för de som inte hänger med på i och ur svängarna kan jag förklara med ; i vagnen, ur på bandet, scanna, i vagnen igen för att det inte finns utrymme för mer än 2 liter mjölk och en limpa efter scannern,betala och flytta sig till kanten för att inte stå i vägen, i påsar, i bilen, ur bilen och ur påsen och in i kylskåpet.... Är äggen hela efter det är det bara att gratulera! Nä tacka vet jag Willys där man kan stå en halv eftermiddag och tala med kassörskan när man plockar i varorna utan att känna att man står i vägen :-)

Men nu var det ju tidningen jag började skriva om - och syrran T och hennes Ellen var med där i... och de hade inget att göra med varken Lidl, övervakningskameror eller anstalten att göra *ler* Tur att det finns något av värde att skriva om i morgontidningen.

Ner under täcket....

Har för någon timme sedan börjat läsa en ruskigt bra, hemsk, otäck bok som jag knappast kan lägga från mig. Den heter "Mias systrar" och är en fristående fortsättning på Asyl, Gömda och Mias hemlighet.  Jag skulle helst vilja krypa ner under täcket med en ficklampa och boken och plöja igenom resten av den innan jag somnar, men får nog ta tillvara på den nattsömn som bjuds och läsa ut boken i morgon!

Boken rekommenderas, men inte till den som har svaga nerver! Att kvinnor verkligen lever som i boken - i dagens svenska samhälle - är helt ofattbart!

En ljusning!

Nu har det varit alldeles för mycket negativa vibbar i omlopp (var glad att du inte varit här, då hade det känts etter värr för dig) ;-)

men i all vedervärdighet finns det faktiskt något gott... jag var just ute med Joline för att sova och dra på trissor om det inte behagade att vara lite ljust fortfarande klockan 15.50, ingen snö så långt ögat kan nå, men ändå klarar solen av att ge en gnutta välbehövt okonstlat ljus!

Vi är onekligen på väg mot ljusare tider!!!!

Eller som syrran sade förut, "Solen lyser alltid - men ibland bakom molnen"!

*och jag kontrar med "Solen lyser alltid... med sin frånvaro.... speciellt på semsetern"*

V?

En snabb glutt i hallen räcker för att jag, i mitt uppretade tillstånd, ska börja fundera på om jag är mamma till ett helt tjog tusenfotingar.... Hela hallmattan och ett stort område runt den var full av skor.... och alla skor måste stå PRECIS innanför dörren!*konstpaus*Ja, två av dom var mina :-/.... och älsklingen hade bara ett par framme........

Tvätt, högt och lågt!!!

Plockade smutstvätt på andra ställen än ur tvättkorgen och skörden blev:

Joline
1 tröja
2 byxor
1 pjamas
1 kjol
5 udda strumpor

Jonatan
2 tröjor
2 byxor
1 par kalsonger
2 par strumpor

Natalie
1 tröja
4 byxor
1 par trosor
2 kjolar
1 klänning
5 par strumpor
1 underklädestopp

Jag själv
2 tröjor
1 par varma sockar
1 udda strumpa

Älsklingen
Ingenting, Guldstjärna!!!! ;-D

.. men jag fattar inte, vart kommer all tvätt från?


Så sant...

Läst på en tavla på krogen igår:


Man ska inte kasta gurka
när man sitter i växthus.

*haha*

Pendlande humör

Gårdagskvällen var toppen, på många olika sätt... Vi käkade gott och snackade om allt mellan himmel och jord! En hel del allvarligheter, men också sånt som fick oss att dra på smilbanden. :-) Att sitta helt nykter och titta på folk *speciellt yngre (hade de ens uppnått rätt ålder?!?) töser) som redan vid 23-tiden hade fått allt för mycket innanför de där 4 storlekar för små tank-topparna, var stundom rent underhållande och stundom tragiskt! Snälla nån, de känner nog av att de lever idag! :-/

Maten var supergod, det fick bli Chips och salsa till förrätt, Fläskfilé och choronsås med Pommes Chatau till huvudrätt och avslutningsvis vaniljglass med hjortronsylt. MUMS!

Att servicen var urusel, tycker inte att man ska hinna äta upp glassen innan kaffet serveras när man beställt det samtidigt, och att det ska ta 1 ½ timme utan att någon kommer och frågar om man skulle vilja ha något mer att dricka (eller för den delen att äta) är skamligt, eftersom det inte var såååå mycket att göra för personalen... det spelade inte allt för mycket roll ändå....

Inte heller spelade det så där jättemycket roll att de första vi möter på när vi kom in är Faster och hennes gubbe, Farbror, och MAMMA OCH PAPPA! De hade precis satt sig för att äta.... Vi konstaterade ganska krasst att så är det att bo i en småstad, det finns inte allt för många kvalitativa ställen att gå på..... Som tur va blev ljudnivån ganska hög där inne så vi kunde sitta 2 bord bort och snacka utan att mamma hörde allt *garv*

Nä, nu ska jag ta mitt alldeles urusla humör... ja, idag är jag inte att leka med kan jag säga, och göra ett ryck bland ungarnas grejer! Det ser ut som om en bomb slagit ner här uppe... 

When the bitch is not happy, nobody is happy! (så var glada att ni håller er på avstånd... :-)

Skönt!

Nu är julen äntligen bortstädad, out of sight out of mind, ja den är flyttad till tvättstugan och väntar tålmodigt på att bli sorterad och nedstoppad i rätt kartong, en för advent, en för julgran och en för övriga prylar... Hela nedervåningen är också dammad och jag har - kors i taket - till och med bytt till "rätt sorts" gardinstång i vardagsrummet. Det känns skönt! Nu är det bara "resten kvar" dvs. övervåningen, golv och förflyttning av julgrejor från tvättstugan till vindsförådet...

Ikväll ska jag och syrran på galej. Hon har fyllt år så jag ska ta med henne ut och käka mat och snacka lite skit, oss syrror i mellan. Det ska bli trevligt... sen blir det hem och stångas med Joline i natt igen.... ännu ingen hel ostörd nattro i sikte! :-/

Tänkte rekommendera en blogg som jag läst mycket sista tiden, men lilla "Annsingen" verkar tyvärr ha gått och blivit "barnförbjuden" efter Let' s Dance och Mattes uppträdande igår och Timrås hockeykillar idag, så jag låter nog hennes blogg svalna lite innan jag visar er dit *läser och rodnar å hennes vägar* :-D

Ful får man vara, men inte dum ;-)

Igår kväll guidades Natalie in i "YouTubes" underbar värld. Snacka om att hon blev salig över det faktum att man både kunde höra musik OCH se på snygga killar som sjöng samtidigt. Att vi hade olika åsikt om tidiga Darins vara-eller-icke-vara på söthetslistan är en annan historia *fniss*

Så fort morgonbestyren, för hennes del, var överstökade lockade YouTube igen och då kom vi på den briljanta idé att kombinera YouTube med rättstavning - ingen dålig kombination för en tjej som håller på att traggla med rättstavningens ädla konst (som hon förövrigt är riktigt duktig på för att bara ha gått en termin i ettan).

Natalie nynnade på en låt och bad mig om hjälp med sångtiteln *ibland var jag hipp och inne och visste precis vilken låt hon syftade på, medans andra gånger var jag totalt bortkollrad* Sen fick hon stava sig till titeln i sökfönstret och stavade hon rätt fick hon belöningen-  att se på videon.... de allra flesta fick hon sökträff på faktiskt! Hon hade jättekul!

När hon nynnade på "Stjärna på himlen" (med Drömhus) ångrade hon sig snabbt när hon fick veta vad den hette och konstaterade kokett att "Den är ju inte så bra i allafall" *som sagt, ful får man vara, men inte dum*

Tribute to my baby girl!

Joline - sunshine of my day! :-)


             

Tribute to mommys boy

Jonatan, Close your eyes
                 Have no fear
                 The monsters gone
                 He's on the run and your Mommy's here!

                        

Tribute to my first born

Natalie, mammas hjärta *love*                     

Avklarat

Detta har jag hunnit:

Vädrat sovrummet och bytt sängkläder
Städat bort julen
Dammat kök, vardagsrum och hall
Tvättat 3 maskiner tvätt
Hängt 3 maskiner tvätt
Strykt 2 maskiner tvätt och lagt in i lådor och skåp
Ställt in i diskmaskinen
Lagat långkok
Sorterat ut kläder till barnen som är för smått och lagt i lådor på vinden märkta med storlek
Klarat av cellprovtagning på mödravårdscentralen
Städat undan alla "vinterleksaker" som ligger på en grön gräsmatta i trädgården
Sytt och hängt upp fräscha gardiner i köket

... i tanken alltså....

på riktigt har jag hunnit:

Ammat ,massor av gånger
Bytt 3 bajsblöjor, varav en läckte med  bajs på ryggen som följd
Studerat underverket Joline när hon "lekt" på mattan i vardagsrummet *och helt glömt tiden*
Oroat mig över den kommande cellprovtagningen
Burit på Joline
Försökt hitta på EN BRA URSÄKT till varför jag inte ska gå iväg och ta cellprov, har dock inte kommit på en enda!
Suckat över hur mycket det finns att göra
Ammat igen
Gått fram och tillbaka till dagis med en 4 åring med tröööötta ben
Smilat över tanken att det kommer en dag i morgon också (och att jag inte fick besök idag) :-D


Åh, vad trött man blir!

Var nere på banken för en vecka sedan och startade upp ett nytt konto och då behövdes makens påskrift eftersom han ska vara medkontohavare. Fick med mig blankett hem som han skulle skriva på och som sedan behövde återlämnas till banken, men det var inga problem om det tog några dagar. Eftersom jag inte befinner mig nere på stan om jag inte absolut måste händer det inte dagligen att jag är där ... ibland kan det gå veckor mellan besöken....*uups, anade att det skulle ta tid att få blanketten tillbaka*

Hur som helst, igår tog jag en extra sväng ner på stan, gick in till banken och satte in lite pengar samt lämnade den påskrivna blanketten och bad att den skulle lämnas till Lotta, vår "bank-kvinna" Inga problem, sades det och jag spatserade ut från banken glad i hågen och lite stolt över att det faktiskt bara tagit en vecka för blanketten att återvända dit den hör hemma.... :-D

Idag när jag hämtar posten ligger ett brev från vår bank, innehållande en liten handskriven lapp som lyder:

Kvar på banken, Mvh SEB Jan

samt blanketten... underskriven och klar av både mig och min man!
*URGH*

Längst upp i högra hörnet står klart och tydligt, Bankens Ex, t.o.m inringat för att lilla virriga jag skulle veta vilken blankett jag skulle lämna tillbaka....

Funderar på att ringa Jan och säga att han kan komma hit och hämta den *evil laugh*

Försening

Vilken tur att vi småbarnsföräldrar inte behöver betala ersättning till berörda parter i samband med försening som flygbolagen måste göra...


Skulle så vara fallet skulle barnbidraget behövs skjuta i höjden med ofantliga summor!

Har man inget att vara glad för får man väl skaffa sig något att vara glad för... ;-)

Natten som varit

Somnade 20.00, bra början.....

Vaknade 3.30 och fick då mat.. en förbättring mot gårdagens natt då den sammanhängande sömnen varade 3 timmar längre! Somande om fort och lätt...

Vaknade 7, flyttade över till mammas och pappas säng, en slurk till och somnade sött!

Blir det snart en hel natts sömn? Det verkar finnas hopp igen - men då avsäger vi oss tänder ett tag framöver! :-)

Äntligen tar hon till flaskan! ;-)

Trodde väl aldrig att jag skulle bli så glad över att konstatera att någon i familjen tar till flaskan, men nu har Joline efter 6 månaders konstant ratande av allt som är tänkt att stoppas i munnen men som är konstgjort insett att flaskan är helt OK... ja tilloch med så bra att hon vägrar släppa taget om flaskan efter att 60 cc ersättning glufsats ner!

Ännu ett steg i utvecklingen!


Snubblar på ambitionen

"Att starta en blogg är det enklaste i världen, bara registrera och sätta igång" Lätt för den att säga som "nöjer sig med det normala" Jag borde ha fattat att detta inte skulle gälla mig, när jag drar igång med något ska det vara ordentligt, med betoning på djupt och grundläggande, utsvävande, kunskapstörstande och överväldigande. Detta får mig många gånger att inse att projekt jag dragit igång blir liggande, för att de helt enkelt blir övermäktiga för mig att avsluta, eller ens hålla flytande.

Som liten fick jag ofta höra att "när J ska städa sitt rum finns det inget mellanting mellan att låta allt vara som ett bombnedslag och att damma allt, till och med bakom tapeterna". Ofta fick mammas uppmaning att jag skulle plocka upp från golvet resultatet att jag rensade ut alla lådor, bokhylla och garderob för att börja organisera fast det slutade med att det blev liggandes på golvet, tillsammans med det som mamma i första läget ville att jag skulle plocka upp.....

Så är det även med denna blogg... började som ett enkelt projekt att starta en blogg *lätt som en plätt, bara att registrera* och nu sitter jag och försöker åter-lära gamla HTML kunskaper som legat i glömska i 11 år - enbart för att jag vill få det att bli som jag vill, inte som en mall....

Dags att sänka ambitionskraven?
Nähä, det är ju kul ju.... *ler brett*

Nr 2

Nätterna är fortfarande jobbiga här hemma....


Joline, 6 månader, sover fortfarande inte nätterna igenom och eftersom krafterna börjar på att tryta och att hon nu är så gamal så att hon borde klara sig utan mat på nätterna beslutade vi oss för att börja med en avväjningskur i mellandagarna. Det gick bra i några dagar, hon fattade galoppen och slutade ganska raskt med att äta vid 1 snåret, vaknade och kunde sövas om utan några alltför tidskrävande åtgärder! Vid vargtimmen 4-5 fick hon dock fortfarande tillgång till "skafferiet" för då var jag allt för trött för att locka hit John Blund utan mat.

Natten innan nyår blev det dock annat ljud i bjällrorna... ledsen, ledsen, ledsen och svår att söva om, fast det funkade efter idogt arbete *alla somnade av utmattning efter en timme* och på morgonen hittade vi svaret på den pärsen. "Jollan" hade fått sin första tand! :-)

Sen hamnade vi raskt på rätt köl igen - hon vaknar till men är ganska lätt att söva om! Tyvärr höll det inte i sig. I går natt och i natt har det varit hopplöst igen, inget har hjälpt, förutom mat som jag har tagit till efter många långa minuter då orken totalt försvunnit och kroppen skrikt efter sömn!

I morse när jag skulle titta efter hur Tand 1 har växt fick jag till min stora förvåning se TAND 2 fint placerad brevid Tand 1... 2 tänder inom loppet av 9 dagar, inte undra på att sömnen knorrat.

Nu tar vi det lungt med alla 'sömnmetoder' i några nätter och tar nya tag när munnen inte känns som ett slagfält!  ;-)

Enkel pastaröra

Idag blev det pasta för hela slanten. Pasta till lunch och till kvällsmat... och den som läste inlägget här nedan vet vad jag egentligen tycker om "makaroner-syndromet" :-/ Men vad gör det när maten var tvungen att stå på bordet NU (gärna för en stund sedan) och fantasin tryter?

Fast till kvällsmat blev det faktiskt något riktigt gott, till och med barnen jublade. Ska man hitta på ett namn till det får det bli "Enkel pastaröra" och det är verkligen superenkelt, 4 ingredienser- prova gärna!Koka pasta, jag brukar oftast använda fjärilar men andra sorter funkar bra också.
Stek bacon i bitar.
Dela hela färska champinjoner i mindre bitar och stek (kan uteslutas men det blir så gott)

Blanda samtliga ingredienser tillsammans med en burk valfri SMAKSATT créme fraiche, jag har hittills bara använt 'franska örter' men idag testade jag med 'fetaost och tomat' och det funkade bra det med! Som tillbehör svängde jag ihop en "sallad" gjord på en halv burk majs, delade coctailtomater, lite oliver , feta ost i tärningar och en halv hackad röd lök som jag blandade upp med 4 msk Heinz vitlöksdressing.... Lite Jamie Oliver-takter fick det allt bli! ;-) Eller var det Cajsa Varg som sa "Man tager vad man haver"

Ungarna jublade som sagt, Natalie åt 4 portioner, och jag jublar också - för nu står maken och tar hand om disken! :-) Alla mätta, alla glada!

Imorgon ska det INTE bli pasta, där med basta!

Hopplöst

Lycka kan inte köpas för pengar...

...men vad gör det, jag får ju ändå aldrig tillbaka något på skatten!

Övermänsklig fisk?

Denna dialog utspelade sig i morse när Natalie talade med Joline...

-Åh, hej prinsessan! Du mamma, Joline är prinsessa, du är drottning och pappa är kung.... och jag är en ... jag ... jag är en Gudsfena.
-Aha, du menar en God fé som Askungen har?
-Ja, just precis!

Glad

Små saker som gjorde mig glad igår


 • Sovmorgon
 • Känslan av barnhud under mina fingertoppar
 • Ett trevligt mail från någon jag inte hört av på länge
 • Doften från mina nyplanterade kryddor
 • Spontan kram från Jonatan vid påklädning av ytterkläder

Första tanden

På nyårsaftons morgon kom den fram, Jolines första tand! Den var lite trög i starten, men sedan den "brakat igenom" har den kommit upp fort! Det dröjer nog inte länge innan hon har ett flin med 2 små gaddar i!  :-) Det ser allt för häftigt ut. 

Än har hon inte lyckas med konststycket att göra någon illa med tanden, trots att den är redigt vass, men det dröjer nog inte innan det blir många "Aj-aj" vid ammningarna.

Ja se det snöar....

Nu har snön kommit, med råge...

Himlen producerade ca 15 cm snö under nattens skyddande mörker, och det har fortsatt att komma ner mer under dagen, i varierande styrka. Men nu är det färdigskottat för denna förmiddag.... det lär dock bli en skottning till under kvällskvisten!

Natalie och Jonatan har testat skidorna. Det gick bra, men Natalie tyckte att det skulle gå mer utför, det var trist att lagga fram på plan backe. Hon har inte Anders Södergren blod hon inte, nä, för henne är det Anja Persson som gäller!

*det får mig att fundera, åker folk Telemark längre?*


Mat, pest eller himelsk njutning?Daglig mat, finns det något tristare än vardagskost? Att laga mat mitt i veckan kan frustrera mig till max! Det blir alltid samma gamla makaroner och köttbullsrecept som bjöds förra veckan när tiden och insperationen tryter.

Tänk vad det vore bra med en anställd kock! Någon annan som lagar mat åt mig! Det ska jag önska mig, skaffa när jag vinner på lotto!

*jag som aldrig spelar på lotto, dream on baby*

I bland får jag infall som heter duga och bestämmer mig för att bli den nya Jamie Oliver/Mat Tina och studerar kokböcker tills ögonen blöder. Tyvärr återgår jag snart till det gamla vanliga makaroner-receptet, men varje utsvävning brukar dock medföra lite vardagsfägring kring det Södergrenska matsalsbordet.

Senaste infallet är att jag har planterat kryddor i köksfönstret... be mig inte svära på vad det blev för kryddor, för det har jag redan glömt, men jag tror att det var Rosmarin och Timjan. Ja, jag vet att det kanske inte är världes bästa tidpunkt att plantera nu i vintermörkret, men kryddkrukorna blev över efter nyårsmaten *då jag försökte överträffa mig själv och faktiskt svira ihop något i stil med det som Tina brukar hitta på* och att kasta bort dom bara för att det är fel tidpunkt att plantera det tyckte jag kändes fel.

Hur som helst - idag blev maten både pest och himelsk njutning - lunchen bestod av köttfärssås och spaghetti (visseligen tillagad av maken och han har en förmåga att få till det där lite extra så helt pest var det väl inte) men till kvällsmat fick magen en resa till 7:e himlen då den bjöds på oxfilé med helstekt potatis och pesto, med grillade tomathalvor till... *yummi*

Det var inte lagat av mig, tack för den maten mamma! *kram*

Men visst är det så att mat som man inte lagar själv smakar alltid stråt bättre än sin egen lagade mat...
Någon som vill byta vardagsmat med mig?

Välkommen till min nya blogg!

Detta blir denna bloggs första isbrytande järva inlägg som ska bana väg för många kommande inlägg!

*ja, ambitionsnivån är det inga fel på* :-)

Jag har snurrat runt lite i cyberrymden och provat på andra hållplatser för min tilltänkta blogg, men det verkar som om detta var min avstigningsplats och jag har bestämt mig för att kliva av här och försöka rota till lite grann här!

Häng med, här blir det åka av....

RSS 2.0