Lära nya saker, och hitta på eget

Vår minsta ska börja på dagis. eller har, om man nu vill vara petnoga.

På dagis äter man soppa en gång i veckan.

Det har inte vår dotter ätit en enda gång på 1 år och 7 månader. Borde kanske prova?

Sagt och gjort, idag serverades det soppa till lunch.

Och både jag och Joline lärde oss nya saker.

När man stoppar i händerna i matskålen så sugs inte maten upp automatiskt, även fast konsistensen är förvånansvärt lik blomvatten

Med sked hamnar det mesta av blomvattnet, flåt ...menar soppan, i haklappen. Därmed är det ytterst praktiskt att ha en haklapp med stupränna.

Med sugrör börjar det arta sig. Lite soppa slinker ner. Innan det blir tvärstopp i röret. Mamma fattar problemet en stund efter att Joline sugit så att hon blivit blå i ansiktet. Att rensa sugrör på stopp är inte det lättaste. Se till att rikta bort sugrörets mynning från sopptallriken om du försöker dig på att rensa röret med hjälp av ett utblåsande andetag, annars får man snabbt införskaffa mer flytande slisk från spisen.

Det går dock alldeles ypperligt att hälla över "vattnet" från soppan till en mugg, och låta barnet äta spaghettisar och andra grönsaksliknande bitar med sked. Det kändes som att mata sitt barn med spaghettisar och grönsaker  som vanligt, och sås, ur mugg!

40 minuter senare hade Joline fått i sig maten. Soppa för 3-4 portioner. Och inte var det så att hon fick i sig en extremt stor portion, det mesta föreföll sig mest uppehålla sig på andra ställen än i hennes mage.

Hur fixar dom det på dagis?

Tur att hon får börja dagis så hon kan lära sig såna här världsviktiga saker som att äta soppa utan att bli undernärd.

Tacka vet jag mat som klibbar fast sig på skeden. Som stabbigt pulvermos.

Kommentarer
Postat av: Rijo

Du är helt crazy vännen!!!! Tur du har några ungar som håller dig i shack..... haha.... Kommer du i kväll en sväng??? Ringer sen, om inte, ring du!!

2009-01-08 @ 16:10:28
URL: http://rijo.blogg.se/
Postat av: monica norge

har dom inte sopp kopp där ?

2009-01-08 @ 16:40:51
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/
Postat av: Jupp

Monica: Hur många gånger jag än har läst att det står SOPP KOPP så fortsätter jag att läsa Snopp kopp. Och rodnar. ;-)Men nej, dom har varken det ena eller det andra. Tror jag inte... fast dom kanske fuskar på dagis. Får bara oss föräldrar att TRO att barnen klarar av att äta soppa med sked, för att vi ska få dåligt samvete!!!!

2009-01-08 @ 19:16:40
Postat av: Sandra

Haha! Tack för tipsen om att få tiden att räcka till! :)

2009-01-08 @ 21:31:47
URL: http://jagochminfamilj.blogspot.com

Det här vill jag säga, just nu:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0