Dagen/kvällen...

Natalie och jag har farit som skållade råttor runt staden för att finna och plocka med hem det finaste i matväg som kan tänkas!

Kidnappade även med en friös och plankor, för här ska lagas plankstek till herrarna.

Natalie har gjort inbjudningskort som lyder "Välkommen på FEST klockan 19.30. Ha på dig fina kläder och slips. Kram Natalie och Jessica"

Efter avlämning av inbjudningskorten fick herrarna avlägsna sig (tillsammans med Joline i släptåg, och får inte komma hem innan det är dags att lägga Jollan och byta om inför festen! ;-)

Natalie och jag har trätt pinnar med coktailtomat, paprikaost, rökt skinka och oliver. Det ska det bli till förrätt. Till huvudrätt ska det bli plankstek med pepparstek till oss vuxna och lövbiff till de mindre (lättare att tugga men lite mer lyxigt än köttbullar som de hade valt om de hade fätt välja fritt) Potatismos och hemfriterade pommes blir det till det och en liten grön/röd sallad och fetaostfyllda pefferonis....

Till efterätt blir det hemlagad jordgubbsmjukglass toppat med maränger... ett recept Natalie har letat på i sin kokbok!

Nu har Natalie och jag stått framför spegeln, sminkat oss och lärt ut partytrick.. Natalie lärde mig hur man gör Bratz-läppar (fråga mig inte riktigt hur, men det gick ut på att se supersexig ut... hon tyckte inte att jag lyckades så bra) jag fick lära henne att se ut som en fisk, du vet när man drar in kinderna och öppnar och stänger läpparna... *wahaha* Natalie imiterade oxå Amy Diamond, så jag höll på att trilla ihop av garv!

Nu ska köttet stekas och det sista ska piffas till.... hoppas herrarna får en kväll att minnas! :-)

Läser böcker, ja tack!

Jag läser... mycket, gärna och ofta... i min fantasi! Efter att barnen kom till har tyvärr inte tiden räckt till, men jag kommer att ha ett underbart stort bibliotek och en läshörna att sitta i när jag blir pensionär! :-)

När jag väl kommer över en bok som jag bara inte kan låta bli att läsa kan jag laga mat och läsa, gå på promenad och läsa, handla mat och läsa, nästan duscha och läsa (ja, jag läser medans jag står och torkar mig alltså) och inte mycket kan tränga in i min och bokens privata värld! Underbart!

Jag gjorde att Boknördstest oxå.. det var inte så farligt som jag trodde... verkar ju vara ganska normal ju.... ;-) Du då? Prova får du se... det tog inte alls lång tid!


6 år!

Vad gjorde du för 6 år sedan?

......Jag och älsklingen förlovade oss...

Fick blommor och ett supergulligt kort i morse.... =D

Natalie och jag får ge oss ut på inhandlingsturne´ nu , om jag glömt bort det? Nä, men jag trodde han hade det så att det skulle passera obemärkt, men tji fick jag *ler*

Inte alltid som man tänkt!

Det blir inte alltid som man tänkt!

Fick en idé i morse att vi skulle ta med Rita och Nathalie ut på en promenad runt i Murstensdalen för att grilla korv och njuta av naturen. Tyckte det skulle passa superbra en dag som denna, fint väder och allt... :-)

Tyvärr fick den iden läggas på hyllan då jag kom på att Jonatan inte kunde gå... han stukade foten rejält igår så vi tog till och med en sväng till farbror doktorn för att kolla så att inget var brutet, men vi fick lugnande besked! Killen har ju en smärttröskel som är enorm och han har krypit runt på alla 4 nu på morgonen.

Promenaden fick bli utförd i sulkyn för J's del... ändå försökte han vid ett par tillfällen att gå, men han haltar rejält och grimascherade ont, så efter 10 meter ville han sitta i vagnen igen, tills nästa gång han blev sugen att se något på nära håll!

Vi får väl tvinga grabben till lugna lekar i en vecka - det kommer att kräva sin förälder, han som ALLTID är på språng!

Let´s dance!

Har inte sett ett endaste program av Let´s Dance tidigare, ändå måste man få tycka till.....

Natalie hejjar på Tony och jag på Tina! En i familjen kommer ju ha rätt så hedern stannar ju inom familjen! :-)

Hur som helst, den viktigaste behållning jag fått efter att ha zappat runt bland kanalerna är att Bygglovs-Matte SKA vara klädd i blåkläder och ha hammare i näven, och den stylist som haft hand om honom i Let´s dance borde se sig om efter att nytt arbete.. och glasögon!

Jag...

... känner mig som pingvinen till höger i bild! :-DSkulle bara vilja ... *smack*.... på någon helt ovetande förbipasserande...

UPPDATERING!
Jaha, det var DÄRFÖR Rijo inte ville med mig ut och gå... hon hade läst bloggen! :-)
Men håll med, visst är han bara SÅ störtskön!

Bilder på barnen

Så, nu har jag suttit här i flera timmar och gjort världens finaste collage på ungarna! *OK, tro mig inte då om du inte vill, det är valfritt* ;-) Hur som helst, när jag skulle spara det kom det upp "bladi blah blah bla programfel, så kan inte spara" Just typiskt! Så här får ni hålla till godo med 2 vanliga oredigerade bilder av huliganerna!

*Klickar du på bilderna blir de större*


         

Klotter!

Föresten, måste bara få berätta.... vi har en riktig huligan i släkten! *huga* Viktoria, jag lovar att jag inte kommer att nämna ditt namn, så du kan känna dig säker i anonymitetens namn! :-D

Jo, så här är det.... Det finns en tjej i släkten, nämner inga namn =D som går andra året på gymnasiet. En väldigt lugn och beskedlig dam som inte gör många flugor förnär... Denna tjej går på skola i Örebro och kom i höstas hem till älsklingen och frågade om hon inte kunde få en burk färg från hans jobb... för skolarbete.... "Sjäklvklart" var svaret och han fixade en liten burk med färg i passande kulör åt damen i fråga. Sen var det inget mer med det... trodde vi....

I slutet av förra veckan damp det ner ett brev hos vardera vårdnadshavare till nämda dam som informerade att damen i fråga skulle infinna sig på polisförhör som igår...

Det visade sig att Damens kompis hade på en toalett skrivit "Vicky hjärta någon killes namn"... typ. När Vicky, eller vi kan kalla henne damen, fick se detta fick hon lite panik - så som brudar i den hispiga åldern kan få, och de hade tillsammans sprungit till Panduro på rasten och köpt hobbyfärg för att måla över detta.... tyvärr matchade inte färgen så bra så de hade bett älsklingen om ny färg och försökt måla över bättre dagen efter.... Då även detta misslyckades gick de till rektorn (?!?) och talade om vad de hade gjort, detta reddes ut dem emellan - tjejerna fick jobba av sitt straff, genom att med vakis hjälp fixa till där fläcken hade varit! *snacka om livets hårda skola* Rektorn informerade att detta inte skulle tas med varken polis eller föräldrar....

Nu hade det visst hittats ett nytt ställe, på toadörrens insida, där det stog "Vicky hjärta" men utan killnamn. Detta hade skolan polisanmält och det var förhör gällande detta som hon var inkallad på igår.... WOW! Jag säger bara, hade de polisanmält alla gånger jag har kladdat på väggar, skåp och bord i min ungdom hade jag nog fortfarande än idag suttit inspärrad, och jag är ju ingen ungdom längre, det ska gudarna veta.... :-)

Tydligen är det nya direktiv att allt klotter dokumenteras, och anmäls till polisen för att de ska kunna hitta röda trådar i klottret och sätta dit de som håller på... Det är ju bra i sig, men här snackar vi om två tjejer som självmant gick till rektorn för att tala om vad de gjort OCH som ville rätta till det... Ja, är det inte slöseri med skattemedel? Hittils var utredningsmaterialet 4 cm hög trave med papper, fotografier odyl, gällande en rads klotter i storleksordningen 5 cm X 1½ cm, och då var inte förhöret med damen i fråga utprintad och lagd till handlingarna...

Viktoria fick själv välja om hon ville ha en försvarare OM detta skulle upp till rättegång... polisen, som hade jäkligt mycket humor, hade föreslagit att hon skulle begära Leif Silbersky! *haha* klockrent!

IAF, summan av kardemumman... tala om för dina barn att klotter leder i dagens läge till polisanmälan, oavsett hur litet det än är... Lär dom att inte använda sin egen handstil och skriva någon annans namn så går det nog bra - för face it - barn är barn och kommer att fortsätta skriva "Kilroy was here",  "Mia älskar Rune" och "Ring 59263 om du vill höra mig stöna" på toaletter! Eller hur?

Klick, som för kungen!

I kväll kommer det att säga klick, det är jag helt övertygad om! *ler brett*

Jag och Rijo ska på digitalfotokurs och vi ska lära oss ALLT och lite till om digital fotografering! Och så ska vi fika och skratta en hel del oxå, antar jag... det brukar ju bli så när vi kommer ilag! :-D (Hoppas verkligen inte att det är någon deltagare där som är så där överdjävligt nitiskt intresserad av att bara lära sig braiga saker och som anser att bara kvalificerade frågor rörande ämnet får yppas kursdeltagarna emellan, annars ska det bara vara ledaren som ska tala)

Jag ska ta med mig Joline på premiärtur på cykeln... vi ska cykla till Lidl *oj så värstans långt, är det 800 meter(?), om man cyklar i zick-zack* och handla en dricka till kvällens fikastund... jag har nog inte lärt mig att dricka kaffe tills i kväll heller!

Idé om Geocashing

Ang min undran igår kväll om Geocashing fick jag svar på mina frågor från Patricia, hon förklarade det så här:

Patricia om Geocashing

Hej på dig!
Detta är Skattjakt med GPS kanske nå´t man skulle testa. Jag har ju tyvärr inget lokalsinne
.

Jag har heller inget lokalsinne! *ska Gudarna veta* Så jag tänkte mig en variant av denna hiskeligt häftiga innegrej, så kan ni ju tala om hur många som hänger på...

Så här är det.... Jag lägger ut här på bloggen VAD ni ska leta efter.... typ idag är det min borttappade penna jag har att skriva i "mitt första år-bok"! Den är svart *som en liten ledtråd* och jag hade den senast för någon månad sen så den måste finnas här hemma... bara att leta ni skattjakts-sugna innemänniskor! :-)

Nästa gång blir det kanske lite svårare utmaning att bita i, *tata* då kanske jag lägger ut att ni ska leta efter något som försvann i flytten, då kan jag ju inte garantera att det finns här hemma.... spännande va? Extra spännande blir det ju av att inte ens JAG vet vart det finns... men det hade ni väl listat ut redan...

Den som hittar först får den stora äran att bli nämd här på bloggen! Är du med? *hum* bara undrar??? *ler lite snett*


Geocashing

Sprang just på ett nytt ord... eller vad tusan, en hel blogg, handlandes enbart om .... geocashing! Jag läste och läste.. och läste mer..... Funderade en hel del och tänkte att "Gud va trevligt att veta vad detta är, som jag läser om" för det måste erkännas att jag fattade inte vad det var.... mer än att jag TROR att hon/han som skriver bloggen är involverad i någon sorts "IndianaJones jakt" på något (kallad cashe) som finns någonstans och man får meddelande om vart den finns och så ska man störta från alla måsten och "gni som en röd räv" för att först finna denna tingest.....

Imorgon, när jag är piggare..... *tror jag, men jag lovar inget*... så ska jag försöka ta reda på vad det är.... om ingen annan är snabb nog att informera mig innan dess! =D

Tisdagstema minne

Veckans Tisdagstema kom upp en dag senare än vanligt, men vad gör det när man fick göra en djupdykning i minnenas underbara värld?:-) Detta kort symboliserar ett underbart minne- mötet mellan Natalie då 4 år och en delfin, det är taget på Sea World i San Antonio, Texas sommaren 2004.

Tisdagstema minne

Nathalie

Nathalie, hoppas du mår bättre idag och att du kryar på dig fort. Det kan inte vara kul att vara sjuk på lovet!

Hälsningar från Natalie, Jonatan och Joline... och jag förståss


Glitter Graphics & Comments

06.12

Morgonen "ska" börja för Joline 07.15, och jag kan väl lungt medge att det var lääänge sedan den började med att jag väckte henne vid den tiden :-/ Hon brukar självmant vakna vid 6.45- 7.00 och jag har tyckt att det har varit OK så hon har fått gått upp då.... Väl medveten om faran med att börjar man ta upp för tidigt flyttas klockan bara så att uppvaknandet sker tidigare och tidigare!

I går morse vaknade snuttan 06.30 och jag ramsade en gång innan jag tog upp... och priset jag får betala är att hpn drar igång 06.12 i morse! :-/ Men nu tog jag på mig stora attityden av att "på natten händer ingenting, mer än ett envetet godag-yxskaft ramsande"  och hon har gått från småsnyft, via riktigt argt irriterat skrik och vidare till snyft snyft och varit tyst dessimellan! Idag ÄR det 07.15 som gäller! Undrar hur det kommer bli när vi ställer om till sommartid? Bra på morgonen, men hur blir det på kvällen? *funderar*


Pluttis

Bildcollage av pluttis, 9 månader! =D

HAHA! Bilden längst ner, den är klockren. Full skärpa och fokus! Ändå blev den suddig... kan det vara så att Photoshop censurerar? Hon lipar nämligen på bilden! HAHA!

9 månader

Här finns lipa-bilden utan censur... prova att klicka på den blir den större.. om du vågar *garv* Datorn kanske självcensurerar, vad vet jag? 


Våffeldagen

I dag är det ju våffeldagen! Tänka sig!

Natalie fick våfflor hos en kompis på lunch och i em. är vi bjudna till mormor på våfflor... är inte direkt sugen, men är det eko i kylskåpet så är gratis alltid gott!  =D

Nä, jag vägrar!

Fick klockan 12.16 en kommentar från Klara som lyder:

ha en bra dag :)

svara på frågan på min blogg så är du gullig !


eftersom jag inte gillar folk som lägger kommentarer enbart i syfte att ragga läsare till sin egen blogg så valde jag att, som i alla andra fall, att inte godkänna kommantaren... Döm om min förvåning när jag, klockan 12.43 får ytterligare en kommentar från nämda Klara som är exakt IDENTISK! Mellanrum mellan sista ordet och utropstecknet och allt!

ha en bra dag :)

svara på frågan på min blogg så är du gullig !

Denna kommentar är inte godkänd IP: 90.227.200.105


Kommentaren godkänns inte, och kommer ALDRIG att göras heller.... Bara så att du vet Klara! Nästa gång du surfar runt i cyberrymden för att ragga läsare, kom ihåg vart du varit och använd inte datorns Ctrl+V för att "skriva kommentarer"... och föresten, om jag inte gjort det klart för dig redan: jag svarar inte på frågan, tänka sig, jag läser den inte ens för jag är inte intresserad! HA!
 


Det händer saker...

För 1 timme sedan skrev jag om Jolines framsteg och där står det klart och tydligt att lillsnuttan har 4 tänder, 2 uppe och 2 nere! Jag ska be att få dementera den uppgeiften å det tydligaste... hon har nämligen 5 tänder! 3 nere och 2 uppe! :-)

Nummer 5 syns, om än som en liten prick, i nederkäken till vänster om de övriga! Det borde jag ha förstått - det har nämligen gjort ont att amma de senaste dagarna! :-/ Nu är det bara att härda ut så ska detta bli bättre på ett par dagar (det har det gjort hittills iallafall)!

Veckodag?

Vad är det för veckodag idag? Har bestämt för mig att det är Tisdag, men något nytt Tisdagstema har inte kommit upp än.... *hum* Funderar på allvar om det är jag som inte har veckodagarna rätt placerade i riktiga livet!

9 månader

Tänka sig, nu har Joline hunnit bli 9 månader! Hon har alltså funnits i vårt liv lika länge som hon fanns i magen! Ganska fantastiskt, va mycket som har hänt under denna tid!

Nu kan Joline

Sitta
Tar sig upp från magläge till sittande
Krypa
Ställa sig mot soffan och soffbordet
Vinka, på beställning
Säga "Aj-aj" (men inte mamma och pappa)
Äter burkmat med god aptit
Ammar fortfarande
(morgon, förmiddags-slurk, eftermiddag och en slurk på kvällen)
Har 4 tänder, 2 uppe och 2 nere
Kastar med boll
Leker titt-ut
Äter hela rån själv utan att man delar i bitar
Kryper fram till trappen, men klättrar inte upp
Gillar att se sig själv i spegeln

Helgnöje

Ville Lidman på Slitz ställer frågan som vi alla(?!?) någonsin undrat över...


Blir man snyggare av alkohol?

Vi (läs Slitz) har det slutgiltiga svaret.


I en studie, där 80 studenter ingick, framgick det att män och kvinnor som hade förtärt en viss mängd alkohol fann ansikten av det motsatta könet 25 procent mer attraktiva än deras nyktra motparter. Undersökningen visade också att ökningen är lika för män och kvinnor under påverkan av alkohol. Studenterna vid universitetet i Glasgow fick se fotografier av 120 kvinnliga och manliga studenter från ett grannuniversitet i åldrarna 18-26. Deltagarna fick sedermera betygsätta deras utseende på en skala från ett (groteskt ful) till sju (underbart vacker). Hälften av studenterna var nyktra medan den andra hälften hade konsumerat alkohol motsvarande en liter starköl. Resultatet visade att de fyrtio alkoholpåverkade personernas betyg överlag var högre än de som inte hade druckit, närmare bestämt 25 procent högre. Det visade sig också att den ökade attraktionsgraden var densamma för fula och vackra människor. Förklaringen till detta revolutionerande resultat är att alkohol stimulerar accumbens-kärnan, den del av hjärnan som definierar en persons attraktionsvärde till andra människor
.


Jaha, är det därför människor går ut på krogen, helg efter helg ,och super sig redlösa... och jag som trodde det var för musikens skull! ;-)

Fejjartagen

Jag är på dåligt humör...

...då blir det till att städa! Hittills är det vardagsrummet som fått sig en omgång. Jag har - jag som ALDRIG putsar fönster - putsat dom och bytt gardiner, samlat ihop alla sladdar bakom tv:n i fina nystan istället för ormboet som var där förut, haft ute alla soffkuddar och piskat av dom - själv! Oj, va det dammade! Dessutom har jag torkat golvet och dammat! Härnäst blir det köket....

Det är nog bra att bli lite förbannad ibland - för den hygieniska biten iallafall!

Övrig familj har blivit försatt i karantän en våning upp och innan nästa helg ska övervåningen vara vårputsad av de 3!

Påsken!

Satt igår runt släktmiddagsbordet och diskuterade varför påsken infaller som den infaller, den kommer ju inte vid samma tidpunkt varje år, till trots att det har med Jesus död att göra och Jesus föddes ju vid samma tidpunkt varje år.... varför kan man inte bestämma ett datum då han starvade av för?!?

Idag fortsatte diskussionen - eller snarare informationen - då moder - vän av ordning och förtjust i att lyssna på Karlavagnen och Ring så spelar vi för allmänbildningens skull - talade om för mig hur det ligger till....  Ska jag vara ärlig så gick informationen rakt igenom hjärnsubstansen utan att ens göra avtryck, men det hade nog något med vårdagjämningen och det faktum att ljuset återvänder och det ska man vara glad för och fira.... och så slänger vi in lite Jesus i det och så var förklaringen på plats.....

.....hur som helst...

det som jag lade på minnet är att påsken är tidig i år, och det var tydligen runt 98 år sedan den var så här tidig... och det kommer att dröja i runda slängar 150 år till innan den är så här tidig som den var i år! Vi har alltså i år upplevt något som varken vi eller våra barn kommer att uppleva igen.... jag tyckte väl att känslan av "jisses jag har ätit för mycket godis" blandades av en känsla av att det var något speciellt som jag inte kunde sätta fingret på! Nu vet jag vad!

Trevlig fortsättning på påsken!

Köldknäpp

I natt har det varit 13 grader kallt! Så kallt har det väl inte varit på hela vintern?!?

Frysens historia

Visste du att frysta matvaror introducerades på svenska marknaden år 1945!

Himmelskt mos

För att piffa till pulvermos brukar jag ha i 3 dl gräddfil och en knippe hackad gräslök, det blir mumma det....

Idag hade jag varken det ena eller det andra hemma så det fick bli en burk naturell cremé fraishe och en halv tetrapack med krossade tomater smaksatt med örter och vitlök! Det var himmelskt gott! Skulle passat utmärkt till kycklingfilé... vi åt falukorv! ;-)

Jag tror att Natalie ätit för mycket godis... hon ville inte ha godis till efterätt för hon var "för mätt". Ungen har väl aldrig förr tackat nej till godis! *haha*

Joline kan

Joline har lärt sig vinka på beställning

... och att säga Aj,aj!

Igår på IKEA gjorde hon succé genom att vinka, le och säga "Aj, aj" till alla som gick förbi!

Äckelfaktor

Enligt mig är det hög äckelfaktor på att lägga ner pengar i smågodispåsen! *bläää*

Godispåsen är en salig blandning av sött, salt,surt, smält choklad, äpple, småpengar, använda godispapper och russin! Men ungarna gillar det!

Glad påsk!

Glad Påsk allesammans!

Här har vi käkat ägg-macka till frukost och laddar inför påskbuffé hos mormor och morfar... Det ska bli riktigt gott, men jag vet hur det kommer att bli, man dricker aldeles för mycket must, trycker ner 2 ägg och rapar en blandning av must och smågodis resten av kvällen... :-)

Ungarna är ute och går påskkärring! Det inbringar stora kvantiteter med godis. Jonatan kommer hem med jämna mellanrum och ger oss smakprover! *yeah*

Vi har haft besök av tre påsk-kärringgrupper. Den ena gruppen, killar i 9 års åldern, sade "Glad Påsk, har du inge mer godis?"... j-la ungar, de hade ju redan halva påsen full och det borde väl räcka med 3 bitar godis var.. jag fick ju bara ett påskbrev av dem ihop!

Köra på ångorna...

Vi var fram och tillbaka till Örebro idag och körde minst sagt på ångorna hem *jag var pissnödig och törstig och hade då rakt inte lust att stanna och tanka på vägen hem*

Vår tank i bilen rymmer, enligt den tyska bruksanvisningen, 67 liter och när älsklingen tankade (efter att ha släppt av mig hemma) fick han i 66,25 liter... och det kostade 802 spänn! *huga* Hade vi bott i Degerfors hade jag fått gå sista biten och pissat på mig! Ett bra bevis på att man bosatt sig på rätt ställe här i livet! ;-)

Rasande

I förmiddags fick jag ett utbrott som hette duga!

Natalie gick till en kompis och kom tillbaka hem och grät. Anledning? Kompisen hade haft en annan klasskamrat där och de hade sagt att Natalie var "Ful och såg dum ut i sin mössa".

Kompisens mamma hade stått med vid dörren när de sade detta och jag kände att detta bara var droppen som fick bägaren att rinna över. Jag stövlade ner, med Natalie i släptåg, plingade på dörren och när det öppnades informerade jag att måttet var rågat, att jag nu har tröttnat på oförskämdheter och bad tjejerna att tala om varför de betett sig som de gjort. Detta är inte första gången, kan väl tilläggas.

Svaret jag fick var stirrande blick från tjejerna, som inte ens på direkt uppmaning från mig svarade, och ett svar från mamman som väl kan sammanfattas med "ja, men Natalie brukar ju springa från min flicka hem från skolan fast de ska gå tillsammans"... Suck! Ja, man kan ju välja att skylla ifrån sig eller att ta tag i problemet som uppkommit?!? Jag påstår inte att Natalie är Guds bästa barn, men att få höra, efter mycket om och men, från sitt eget barn att "jag sade till kompisen att hon var ful i sin mössa" utan att ifrågasätta detta är i mina ögon lågt! *för hon erkände efter påtryckning från mig att hon visst hade sagt detta*

*grrr* kalla mig lejonmamma, men när jag ryter då ryter jag högt! *det ska gudarna veta, hojtar älsklingen i bakgrunden och flinar*

3000 anledningar

Så, nu har vi 3000 anledningar till att vara nöjda (eller missnöjda) med vårt IKEA besök. Det var va´ notan gick på, och då var inte den obligatoriska korven inräknad i det priset... Som för övrigt var lite av "piss-typiskt", vi hade bara 14 kronor löst och de tar inte kort på "korv-butiken"... hur löser man det när man är 3 peroner som vill ha 5 kronors-korv? Vi löste det med att köpa 2 korvar och hälla på extra mycket senap, så att man skulle tycka att det räckte med en halv korv... *ler* och det gjorde det.

Vi hade råflyt oxå... skulle ha zink-dörrar till Jonatans bokhylla/skrivbord. 2 st smala och 1 bred hade vi inköpslista på.... när vi letade efter dom i lagerhyllan fanns de ingenstans, och fick då be personalen om hjälp som hjälpsamt informerade oss om att de utgått i sortimentet, för flera månader sedan! *gulp* Det fick hela vår plan att gå i stöpet men man är ju inte blond för inget utan studsade bort till avdelningen för bokhyllor och deklarerade att jag skulle vilja ha de dörrar som  sitter uppe... Först fick vi veta att det inte skulle gå, för de hade inga, men det hade de visst.... nämligen 2 smala och 1 bred! =D Eftersom det var de sista de hade fick vi dem rabatterat - betalade 20 spänn för dom, fast de skulle kostat 168 kronor! *yeah*

Nu har jag varit på IKEA 2 gånger på en vecka... nu får det räcka för min del resten av denna månad!

Och ja, det var öppet på IKEA idag, och vi var inte själva... men det var inte så trångt att jag körde på en endaste hälsena med vagnen!

Dagen idag

Funderar på om man ska ta och svänga över till IKEA och bränna några tusen på en bokhylla/skrivbord... tror du att vi kommer att vara själva där inne? *suck*


Massage

Har varit på massage idag... känner mig lite snurrig i bollen nu! ;-) Det är bästa fyllekänslan jag haft sedan innan jag blev gravid! *haha* Men jag vet att om jag inte dricker ordentligt med vatten kommer jag snart att få huvudvärk, så det är väl dags att fylla på vätskebalansen!

Natalie sitter och tittar på en videofilm av henne själv när hon var 9,5 månader.... Joline är nu snart 9 månader så det är häftligt att se hur lika/olika de är... Joline sitter neranför tv:n och ser jätteintresserad ut! Natalie har på filmen 2 stora tofsar, en på var sida över öronen... Joline är lika kal som en golfboll :-D

Jobbigt

Åh vad det är jobbigt att

vänta
må dåligt
gå upp och ner för trappor

Lägg ihop det och inse att jag inte har det bra just nu...

jag är förkyld
väntar på ett mail och ett telefonsamtal (dator uppe och telefon nere)
och dessutom har saker på nerevåningen som måste upp och saker här uppe som måste tas med ner

Jag tycker i allafall synd om mig själv, vet inte om jag orkar gå ner och ta lite medicin fast jag borde... *åhhh, mår som en hel karl*

Tisdagstema elektrisk

Jaha, då var det dags igen, att ge sig i kast med Tisdagstema och dess utmaning! Idag är temat Elektrisk och jag kan inte annat än att bjuda på en bild och en konversation RAKT ur levande livet...

Jag och älsklingen hittade drömhuset för 1½ år sedan och det enda som fick oss att rynka lite på näsorna var att huset är El-uppvärmt... *ajaj, inte bra* Så det första vi gjorde efter att ha flyttat in var att sätta in en luftvärmepump! *YEAH!* Den värmer så gött, lite för gött tycker vissa av våra besökare! Eftersom den sitter i hallen ovanför ytterdörren blir inte folk stående så länge i hallen efter det att de fått på sig ytterkläderna *flin*

När vintern var som kallast (ja, det var väl bara ett par minusgrader, årets botten-notering) och jag och älsklingen satt uppkrypna i sofffan under en filt kom vi att diskutera det faktum att strömmen kan gå och älsklingen konstaterade då att "då blir det kallt här inne när inte elementen funkar"

*hum* Men.. jag JUST det... värmepumpen funkar ju inte heller då! utbrast jag, faktiskt helt chockad över insikten att det då skulle bli ytterst kallt här inne! (Jag som hatar kyla och bor i fleece-tröjor snudd på året runt)

Men jag blev för ett par sekunder lite gladare då jag kom på, och högt uttalade (något som jag fått ångra väldigt ofta sedan dess) att "men det löser vi med en elektrisk värmefläkt typ. kupévärmare".

Jag har ALDRIG påstått att blondiner är smartare än andra! :-)

Just ja, bilden ja... Ett av många el-element som finns hos oss.... och hur många kan inte säga "Ei saa peittää" utan att kunna ett ytterligare finskt ord? ;-)

Tisdagstema elektriskt

Här hittar du andra elektriska bidrag!

Flashback!

I augusti 1995 åkte jag till USA som Aupair. Till en ort som heter Plano, straxt norr om Dallas. Familjen bestod av Tammi och Mike och deras 2 barn Tori, då 3år och Alex, 8 månader. Jag trivdes superbra i familjen och i landet och stannade kvar längre än det år det var planerat från början. Åkte hem defenitivt januari 2001. Under resans gång var jag hemma 1 år, (1997 tror jag det var) för att sedan återvända igen till en familj som kommit att se lite annorlunda ut. Tammi och Mike hade gått skilda vägar och Tammi hade gift om sig med Dave som tog med sig 3 barn in i hushållet. Så nu har de 5 barn tillsammans, i åldrar mellan 16 och 13... Mike gifte om sig med Terri och de har en pojke gemensamt som nu är 5.

Straxt innan jag åkte hem, -97, flyttade familjen till FlowerMound och där bor Mike kvar med sin familj, Tammi har flyttat till ett ställe som heter Sanger...

2000 fick jag Natalie och straxt efter förlossningen gick jag och Natalies pappa isär och jag bestämde mig för att *sanning med modifikation, hade jag kunnat vara kvar hade jag nog stannat* flytta hem till Sverige igen, detta var alltså i januari 2001.  Vi har varit och hälsat på i USA 2 ggr sedan dess och Natalies farfar har varit och hälsat på oss här i Sverige nästan årligen. Natalies pappa har vi ingen kontakt med längre, senast vi talade med honom var 2005... men för familjefridens skull kommer vi säkert att behöva träffa människan när vi åker över. :-/ Senast vi var över (2004) träffade vi honom och hans ny/gamla familj och vi hade ganska trevligt - man får väl försöka bita ihop och ha överseende med att alla inte kan vara lika här i världen! Natalie har en halvsyster på 16 år i USA, Lauren. Hon är toppen! Dessutom har jag hört ryktas att hon har en halvbror oxå, som ju bör vara runt 2 år nu...

Natalie's farfar, en man som är om sig och kring sig och ibland en inte riktigt logiskt tänkande man, har som säkerhet investerat i ett hus var åt barnbarnen. Detta ska de ha som startplåt vid eventuella collegestudier. Natalies hus ligger i GrandPrairie, och det är det huset vi bor i när vi är där och hälsar på. Övrig tid står det tomt. Och i det senaste brevet skrev han att "allt är sig likt, den enda skillnad från ert förra besök är att jag har bytt ut bilen i garaget till en bil med nyare årsmodell". För oss passade det jättebra med den 2000 års Honda som var där, men tycker han att det ska uppgraderas så är det hans val.. som sagt, ibland fattar jag inte riktigt hur han tänker... :-)

Deta är alltså vad vi ska åka och hälsa på i höst! Det ska bli superkul!!! Vi längtar!


Visa vart på en karta, som man kan zooma och leka med! ;-)

Yei-hay!

Yes!

Nu är det confirmed med USA att det är OK att vi kommer över 2 månader i höst, nu ska vi bara beställa biljetter! *gulp*

Tänk att det är detta jag väntat på i flera månader, och när det väl är klart då blir jag nervös... tänk om 5 månader packar vi för fullt! (Jonatan har packat i 3 månader redan... han packar plastpåse och jag packar upp, han packar ny plastpåse och jag packar upp)


Påskkyckling

Det är utmanande att vara småbarnsförälder, men ibland utmanar de mer än mest!

Jag: Vi måste leta på påskkläder till dig i morgon att ta med till dagis, vill du vara påsk-gubbe eller påsk-kärring?
Jonatan: Vadå? Jag SKA vara kyckling!

*6 timmar senare*

Jonatan: Mamma, har du gjort kycklingkläder åt mig?
Jag: Nä, du kan väl vara påsk-gubbe istället?
Jonatan: Jag SKA vara kyckling!

*det kommer ALDRIG att gå vägen*

Stryka till...

Nu måste jag stryka kläder.... verkligen bara måste!!! :-/

Är det något jag inte gillar så är det att stryka.... (och plocka ur diskmaskinen, och städa toan, och diska, och dammsuga.. och tvätta fönstren, och gå ut med soporna) Ja, jag gillar inte att ha ett hushåll helt enkelt! Men vissa saker bara måste man göra, så nu är det strykhögen som ska få sig en omgång!

Jag har nog fem, sju eller kanske tillochmed nio maskiner med ren tvätt som ska strykas! *pust*

Dåligt samvete!

Idag lider jag av ytterst dåligt samvete.... det finns ju inte mycket värre än när en människas dåliga humör går ut över någon annan, just idag är jag en sån där människa.:-/

Igår hade jag och 7 åringen (7, är hon verkligen 7? Snarare 14 om man mäter hormonhalten i blodet och uppnosigheten) ett långt, intensivt och uppslitande samtal (eller det var mest jag som pratade/ylade/kacklade, N satt mest och tittade och klämde fram en "uh va det är lite synd om mig -tår" på ett icke opassande ställe). Samtalet handlade om brist på respekt, kaxighet, att inte lyssna och konsekvenser av att bara köra sitt eget race.

Jag kände igår att det hela hade spårat ur då hon käftat, gett mig "onda ögat" ett antal gånger, krävt uppmärksamhet NU upprepade gånger och varit allmänt otrevlig. Och jag trodde faktiskt det tog, samtalet alltså. Otroligt pedagogiskt försökte jag få henne att förstå att om man jobbar åt samma håll går det så mycket lättare, att man inte kommer någonstans med att vara otrevlig och att lyssnar man så får man tillbaka genom att andra lyssnar på dig... och jag levde i tron att det funkade tills dess att vi vaknade i morse...

Att försöka förklara morgonens N med ett ord skulle nog Klimakteriekossa vara det mest talande. Det slogs med lillebror, hon käftade (igen) och satte näsan i vädret när jag bad om en sak. Jag tappade tålamodet och sjönk ner på hennes nivå som en gråsten och talade om att "lyssnar inte du på mig, så lyssnar inte jag på dig" och så fick det bli... *jag VET det funkar inte så, men jag kände att hellre säger jag INGENTING än något dumt som jag får ångra ännu längre*

Så snuttan- 7 år och jätteduktig - gjorde sig i ordning, packade väska och klädde sig helt själv och gick till skolan, utan att jag ens sade "hejdå". Och nu sitter jag här med mitt dåliga samvete....

Upp och ner!

Har varit till IKEA idag, med stopp på Babyproffsen och ToysRus... Det var en upplevelse i sig, vill jag lova! *pust*

Åkte in för att komma dit innan Joline skulle sova, så att hon skulle kunna ligga och sova inne på IKEA en och en halv timme i sin vagn! Tji fick vi! Vägrade först att somna, fick gå ut med henne för att hon skulle kunna somna sen sov hon 20 minuter... :-(

Kollade efter prylar till Jonatans rum, vi ska bygga bokhylla/skrivbord och vill "snajsa till" hans säng lite och spånade på vad vi ska använda.... Köpte inte med något hem, vi ska mäta och åka tillbaka något annat sekel *fniss* Ja, det blev visseligen en trasmatta, ram, muggar, blommor, krukor och påsklämmor, men inget som vi var där för att köpa, menade jag... :-)

På Babyproffsen köpte vi en bilbarnstol till Jonatan. Han kommer att åka som en kung i bilen! :-)

På ToysRus blev det färgpennor, en påse godisbilar och huvudvärk... så sen åkte vi hem. Då var klockan 15 och dags för Joline att sova - hon som sovit ALLDELES för lite under dagen... men inte somnade hon. Satt och jollrade hela vägen hem!!! Somnade i vagnen hemma och sov - 20 MINUTER!  Så hon som är van vid att sova 3 timmar (fast de 2 senaste dagarna fått sömnen kapad till 2½ timme för att passa bättre in på schemat) har bara sovit 40 minuter.... Hoppas verkligen inte att detta är den nya trenden utan att hon kommer in i gängorna i morgon igen!

 

Efter dagen D!

Melodifestivalen

Så här trodde jag att det skulle gå:
1) Hero
2) Empty Room
3) Hur svårt kan det va?
4) Lay your love on me

Hjälplöst sist: I love Europe.

Jag fick ju inte så himla fel, eller hur....

Några få tankar som cirkulerar hos mig:

Kan inte någon tala om för Sibel att det såg ut som om hon hade toapapper släpandes efter sig, ljusrosa Lambi för att vara exakt...

Kan inte någon ge Charlotte Pirelli lite mysiskläder så hon inte behöver se så stel ut nästa gång hon ska sjunga? Hon kanske skulle kunna få låna en av plymerna från I Love Europe-numret och gömma sig bakom så man slipper se henne helt och hållet... :-)

Kan inte någon boka upp Christian Luuk inför nästa melodifestival?

Kan inte någon boka upp Björn Gustavsson för samtlig pausunderhållning kommande år... och ha ett eget program med bara pausunderhållning? Jag skulle titta! :-)

Var det någon mer än jag som såg att det var invandrar-Jesus som delade ut sångfågeln? Tyckte bara det var tokigt att han hette samma sak som Ola Solo!

Juryn har bättre smak än svenska folket, hur kan man annars förklara att Chriter Sjögren fick 22 poäng av folket och bara ETT av juryn?


Klarar Sverige kvalet i stora festivalen med Hero? JA!
Kommer Sverige att belägras av Melodifestivalsanhängare nästa år? NÄ!

Svängelska

Syrran, som jobbar på vandrarhem, berättade att detta hänt i receptionen förra veckan

En svensk busschaufför kom in för att plocka upp ett gäng japanska turister för att köra dem vidare till Stockholm. Den japanska guiden kliver fram och ber så mycket om ursäkt för att de inte riktigt är färdiga för avfärd och frågar artigt:
- May I get you some coffe?
varpå den svenska chauffören svarar
-I think I'll jump over the coffe this morning. Thank you!

Japanskan blev ganska lång i ansiktet och bara vände på klacken och gick....

 

Äventyr

Idag har vi varit på äventyr, barnen och jag....

Vi åkte till stan, med buss! *Yeha* Det var en upplevelse som hette duga. Jonatan satt som ett ljus i bussen, "det killade lite i magen". På stan gick vi på leksaksaffären och köpte *nästan* vad de ville... Natalie valde Slime och Jonatan ett paket Hubba-Bubba... frågade om han ville ha en boll, kratta eller bil, men nä! Tuggummi skulle det va, det andra "kanske jag köper nästa gång" :-)

Vi var på bibblan och åkte hiss, lekte i lekparken och Joline sov på bussen hem! Det har aldrig slagit mig hur mycket ljud en buss ger ifrån sig förs idag när jag var rädd för att hon skulle vakna. Folk hostade, bussen pyste, brummade och människor talade högt, klampade, prasslade med plastkassar osv osv. Men hjärtat bara sov! =D

Det var bra för mig oxå att få åka till stan... vi har fått nya butiker där sedan jag var nere senast. En tobaksaffär som funnits sedan Hedenhös var borta, en butik som heter Lottas skafferi och Café hade öppnat... spännande! Undrar om den finns kvar nästa gång jag åker ner... de får ju bara "starta-eget-bidrag" i 6 månader och det brukar väl vara ungefär så ofta jag är på stan, så jag kanske kommer lagomt till slutrean... :-)

Som sagt var, det var ett äventyr... och nu är jag trött i både kroppen och huvudet! Tur att det är fredag!

Optikerupdate

Ja, optikern tyckte att älsklingen skulle ha glasögon.... det var inget måste... men han bör.... för att hjälpa ögonen på traven, de har det tydligen lite jobbigt.... *flin*

Än har jag inte fått sett några bågar, men jag har hört priset.... *och jag tycker nog inte att han behöver ha glasögon, trots allt* =D


huga... om han har glasögon, då ser han ju hur jag ser ut, på riktigt!

Det kan bli RIKTIGT dyrt... glasögon för 6000 och plastikoperation till mig för 150 000... men vad gör man inte för att få äktenskapet att funka! ;-)

Suck!

Var hos en bekant idag, med en dotter 2 veckor äldre än Jollan.... vi träffas inte så ofta och senaste gången vi träffades var i samband med att vi skulle börja vår "sova-hela-natten-resa" då bort i oktober eller så... Vi talade mycket om det då så hon vet vad jag tycker om hela det tänket.

Idag satt vi och försökte jämföra liv för att se vad som hade hänt under denna period som vi inte setts, och mycket snack blev det.... snack om tänder, hår, vikt, krypframsteg, aja-baja-snack och div annat! ;-)

När vi kom in på ämnet sömn fick jag en stark känsla av att "någon metod vill jag inte bli påprackad" så efter att ha talat om hur vår resa varit (i väldigt korta drag, typ det har varit upp och ner en lång period, men när vi tog tag i det ordentlig har det mesta löst sig) och klargjort att "det funkar, verkligen" fick jag veta att de fortfarande sliter på nätterna. Sen fick jag veta att de fått information från BVC att testa 5 minutersmetoden... fast det ville de inte, "nerverna håller nog inte".... utan har i nästa steg fått hjälp än en gång av BVC - och fått Sömn-medicin utskrivet till flickan. Medicinen ska tydligen "inte göra henne drogad - bara mer sömnig" ?????

*konstpaus*

Jag fattar inte, fattar verkligen inte, hur BVC kan skriva ut ett recept på något som ska döva barnet, och hur man som förälder väljer att ge detta till sitt barn, utan att ha testat alla medel som står till buds?!? Frustrerande till max att veta att det finns en metod, som på 1 vecka skulle få henne att hamna på rätt köl... och jag kände att det inte var lönt att ens försöka tala med henne om detta! Vore det inte normalt att fråga "aha, det funkade för er, hur gör man?" för att sedan ta beslut om det är något för mig att testa...

Föresten var det samma BVC-sköterska som sagt att barn i den här åldern inte ska äta salt (jo, verkligen inte) men att det är HELT OK att krydda upp maten med buljongtärning och soja. *konstpaus igen* Skulle njurarna tåla saltet bättre om det kom i maten genom en buljongtärning istället för ur saltkaret?

Alla är vi olika....

Kobra?

Älsklingen har lite smått gått och ojjat sig över att han ser lite illa en längre tid... ja, ganska väldigt länge faktiskt, men jag har väl inte viljat lyssnat på det örat eftersom jag bara tänkt "Dyrt" och "Glasögonorm"... inge trevligt något av det. *:-/ (eller så är det min hörsel det är fel på, kanske ska skaffa hörapparat?)

Härom helgen hörde jag hur älsklingen svor så att en rysk maffiaboss skulle blivit mörkrädd, och när jag frågade vad som var fatt fick jag till svar att han inte kunde se om kläderna som han stod och sorterade skulle tvättas i 40 eller 60 grader... Då insåg jag, att om jag inte skulle tvingas att sköta sortering av tvätten själv i fortsättningen, var det nog dags att skicka älsklingen till optikern och idag har han varit iväg... Har inte hört ngt från honom på hela dagen, så jag vet inte hur det gick, men jag är SÅÅ nyfiken!

Äntligen

Har nu äntligen lyckats maila iväg bilder från dopet till Lizette! Det har jag lovat i flera veckor nu och jag har haft så dåligt samvete att jag inte lyckats få iväg dom... men nu så! :-)

Nu ska jag skriva färdigt ett halvfärdigt brev till USA, sen är det Lost på tv:n... och då ska jag krypa ner i sängen och läsa min bok! Ja, det där tokiga programmet tittar bara min bättre hälft på.......

Ska det va ska...

Ska det va ska det va ordentligt.... nu har jag loggat in hos Försäkringskassan (ni som känner mig vet att detta är en pärs utan dess like för mig) och anmält Föräldrapenning.=D Och eftersom jag inte gjort det på nästan 2 månader och vet att jag heller inte kommer att göra det på ytterligare 2 månader så lämnade jag in för en halv framtid... nu är det kirrat tills sommaren kommer (om sommaren är tidig i så vill säga). Lämnat in om Tillfällig föräldrapenning oxå, så nu är det bra tillfällig på älsklingen som ska klaras av.... men nu har jag gjort mitt, för den här gången!

YEAH! 

Som jag alltid undrat...

Män och kvinnor tänker ju inte lika, det har jag märkt! :-) Och visst, så länge som mannnen här hemma bara kommer ihåg EN sak så är allt bara bra. Och jag menar, är det för mycket begärt att komma ihåg just EN sak? Vad? Jo, "älskling, du har rätt"! Och det är han riktigt duktig på, min älskling! ;-)

Idag kom detta nerdimpandes i mitt knä, och jag måste säga att det ger svar på både det ena och det andra! Håll till godo...

Såhär tänker, känner och anser män, enligt en man:

1. Bröst är till för att ses på och därför gör vi det. Försök inte ändra på det.
2. Vänj dig vid toalettlocket. Du är en stor flicka nu. Om locket är uppe så stäng det. Vi måste ha det uppe och ni måste ha det nere. Ni hör oss aldrig klaga på att det är nere...
3. Lördag är lika med sport. Det är som med fullmånen eller tidvattnet, går inte att ändra på. Låt det bara vara.
4. Handla är INTE en sport. Vi kommer aldrig att se det på det sättet.
5. Gråta är utpressning.
6. En gång för alla! Fråga det du vill veta; Utstuderade antydningar fungerar inte. Starka antydningar fungerar inte. Självklara antydningar fungerar inte. JUST SAY IT !
7. "Ja" och "Nej" är helt acceptabla svar, till i stort sett alla frågor.
8. Kom bara till oss med problem om ni vill ha hjälp att lösa dom. Det är sånt vi gör...Sympati har ni tjejkompisar till.
9. Huvudvärken som du haft i 17 månader är ett problem. Sök upp en läkare.
10. Vad vi än sagt för 6 månader sen är oacceptabelt i en diskussion. Allt vi säger har noll värde efter 7 dagar.
11 A. Om du undrar om du är fet så är du förmodligen det. Fråga inte oss!
11 B. Om något vi sagt kan tolkas på två sätt och det ena gör dig arg, så menade vi det andra.
12. Du kan antingen be oss göra en sak, eller berätta hur du vill ha det gjort. Inte båda. Om du redan vet bäst, så gör det själv...
13. Om det är möjligt, snälla, säg det du vill ha sagt under ett reklamavbrott.
14. Christopher Columbus behövde ingen vägledning. Det gör inte vi heller. Kanske lite på fyllan dock!
15. ALLA män ser bara i 16 färger, som i "windows default settings". Peach, t.ex. är en frukt. Inte en färg. Vi har ingen aning om vad Bordeaux är för färg. För oss är det enbart ett vin.
16. Om DEN kliar, så kliar vi. Såna är vi... Vi gräver för att den ligger fel. Ni gräver när brösten ligger fel i bh´n. same same pero differente!
17. Om vi frågar vad som är fel och du säger "ingenting", kommer vi att agera som att allt är bra. Vi vet att du ljuger, men det är inte värt att bråka om...
18. Om du ställer en fråga som du inte vill ha svar på, förvänta dig då att du får ett svar som du inte gillar...
19. När vi ska bort någonstans...Vad du än tar på dig är snyggt och passande, det är säkert!
20. Det är ingen ide´ att du frågar vad vi tänker på, om du inte är beredd att diskutera ämnen som Sex, Sport eller Bilar...
21. Du har nog med kläder!
22. Du har redan för många par skor!
23. Jag är i form. Rund är en form...

Dålig koll?

Har bott i huset sedan november 2006, alltså mer än 16 månader... har ett stort kök, fast inte tillräckligt *i mina ögon* med köksskåp...

Idag när jag städade och plockade i köket hittade jag ett TOMT KÖKSSKÅP! Ja, fråga mig inte hur det har gått till, men det är där - helt tomt, inklämt mellan grytskåpet och skafferiskåpet... snett under spisen...

Jag ställde in ett megapaket med vällingpulver, och för att vara på den säkra sidan att inte glömma bort det igen så ställde jag in potatissäcken där med! Hoppas bara inte att jag kommer att glöma igen, så det börjar växa groddar på potatisen!

*fortfarande helt förstummad över hur i hela fridens namn jag inte varit inne i det skåpet*Klicka för större bild

Dagslur 2 idag!

F´låt om jag tjatar om sömn idag.... :-)

Timmen för dagslur 2 är här, kom ut i vagnen några minuter sent, men väl inom ramen för marginalkvarten... Låg och arg-grinade en stund, men lite vagnande och ramsande fick henne att somna på 10 minuter. Och det var 10 minuter med marginal på att hon sov, för jag stod bakom vagnen och vet inte riktigt när hon slog ihop de sammetsblå, men när jag hade varit ute 10 min gick jag in och kollade genom fönstret och då sov hon!

It can only..

It can only happen in U.S.A :-)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2024258.ab

15 med eller utan

Hittade en lista "med eller utan" hos Klimakteriehäxan och valde genast att dela med mig av mina egna "med eller utan´s" :-)

1. Kaffe med eller utan mjölk/grädde (eller Renat för den delen)?
Jag tar mjölk, UTAN kaffe ;-)

2. Lakrits, med eller utan salt? Vad som helst, faktiskt!

3. Nyponsoppa, med eller utan glass? Med.

4. Köttbullar, med eller utan lingonsylt? Utan.

5. Ärtsoppa, med eller utan fläsk? Med.

6. Glögg, med eller utan mandlar? Med.

7. Filmjölk, med eller utan socker? Utan, fast flingorna är ju laddade med socker, tyvärr.

8. Knäckebröd, med eller utan Kalles? Utan, använder Svennes och det är gott!

9. Lussekatter, med eller utan saffran? Med... kan man göra utan?

10. Julbord, med eller utan skinka? Med.

11. Kalops, med eller utan rödbetor? Med.

12. Potatismos, med eller utan rot- (dvs morötter & kålrötter)? Utan.

13. Fiskbullar, med eller utan hummersås? Med, med extra mycket!

14. Surströmming, med eller utan tunnbröd? Den frågan anser jag vara fel ställd. Bör vara "Tunnbröd med eller utan surströmming?". Och svaret är ett rungande UTAN. Så svarade Klimakterishäxan själv och jag kan inte annat än ställa mig upp, busvissla och applådera, kunde inte sagt det bättre själv! :-)

15. Pyttipanna, med eller utan ketchup? Utan, annars har jag ketchup till det mesta...

Det är bara du tar med och lägger upp din egen "med eller utan´s" om du vill, vågar och kan!

Tisdagstema - badrum!

Idag är det dags att kika in och se hur folk har det i sina badrum.... bättre ordning än han på tv häromdagen hoppas jag... *ler* Kolla här om du glömt! ;-) Andras badrum hittar du här!

Och jag kan väl bara säga:

Tisdagstema badrum

Dagslur idag!

Första dagsluren, klockan 10. Skulle lägga, ramsa och INTE gå!

Förväntade mig att börja så, men att det skulle sluta med att jag stod och vagnade, men jag hade BESTÄMT mig för att sluta vagna INNAN hon somnade - för att börja lära henne att hon ska kunna somna utan att vagnen rör sig...

Så här gick det: Lade Joline i vagnen, ställde ut henne på altanen, vagnade 4ggr  fram och tillbaka tillsammans med en ny dagsramsa (Sov så gott, det är dags att sova) Ruskade till lite på vagnen och gick in och kastade på mig kläder, för att störta ut och stå på altanen berädd när hon börjar skrika! (inte Om, utan när) Smög upp på altanen, för det var tyst... 8-) Efter 1½ min knölade hon till lite i vagnen (?lade hon sig bara tillrätta, tro? Jag såg ju inte eftersom jag stod bakom vagnen så hon inte skulle se mig) - ny ramsa x4, .... tyst...... fortfarande tyst.....  efter 4 min gick jag in och kollade på henne genom fönstret... Då sov snuttis så skönt! =D

YEAH!

Det som göms i snö...

Titta vad jag hittade när jag städade bland skrymslen och vrår.... Redan i OKTOBER hade vi börjat vår långa och krokiga resa med kurandet... eller ja, fel av mig, jag ska inte akka det kurande, för det var det inte! *gräl på mig själv* Jag skrev ett inlägg hos Annas gästbok som ser ut så här....

nattsömn, eller bristen av - Skrivet av trötter 2007-10-16 09:50
Kära Anna!

Tusen miljoner tack till dig och ditt outtröttade arbete med att få våra kära småttingar att sova natt! Du är en sann vardagshjälte! Din metod hjälpte oss efter 3 nätter med vår sov som föddes 2003 och har med stor förhoppning även börjat "vagna" vår dotter som nu är 4 mån. Men det funkar inte denna gång!!! Efter en veckas slaviskt följande av rutinerna finner jag mig än en natt uppe och vagnar ett hysteriskt skrikande barn i 50 minuter, samma tid som natt nummer ett och vid ungefär samma tidpunkt (mellan 01 och 02). Det ska ju bli kortare tid för vaje natt!?! men inte för oss, och jag känner att jag är på väg att ge upp hoppet denna gång... vår dotter somnar ju av total utmattning efter att skrikit HYSTERISKT, inte för att hon är lugnad. Kan du ge några råd?

Anar att jag borde lägga detta under diskussionsforumet, men jag fick i mitt uttröttade tillstånd inte hjärnan att förstå hur man lägger in och hittar info där.

Många stora kramar från Trötter, mamma till 3 underbara liv!  
-------------------------------------------------------------------------------------------
Kära trötter - mitt bästa råd är att du inhandlar Sova hela natten-boken (se förstasidan) och genomför en regelrätt SHN-kur. När man har läst in sig och kan sina saker, då vet man exakt vad man gör och varför, vilket är vad din lilla flicka alltmer påstridigt frågar efter nu. Det är inte henne du lyssnar till och leder, utan du jämför storebror och ser kuren som en metod: "gör jag likadant, så ska det fungera likadant". Men SHN är mycket mer än en metod - den är, inte minst, en process av kommunikation. Välkommen till Kurbarnens hjälpforum också! Kram.


Redan i OKTOBER gick vi alltså lite på knäna och ville få bättre nätter... men det dröjde ända tills FEBRUARI innan det blev ordentligt! *ujuj* Och däremellan skylldes det på tandsprickning, feber, att jag var för trött för att låta bli att ge mat osv osv.

Funderingar om vår kur?

Är du här och läser om vår "sova hela natten kur" och har frågor och funderingar som du inte får svar på genom att läsa är det bara du skickar en kommentar så svarar jag. Vill du inte ta diskussionen här på bloggen är det bara du skriver din fråga och din Email adress så hör jag av mig på den vägen i stället! :-) Jag godkänner alla kommentarer innan de publiceras, så vill du inte att den ska publiceras är det bara du skriver det!

Tjing!

Städning bland kategorierna

Håller på att städa upp lite bland kategorierna... har lagt ihop allt som har med Jolines sömn att göra under "Sova hela natten-kur" för att man lättare ska hitta de inläggen om man är här för att kolla hur vår process har gått till. Det är ju en lång process och väldigt fantasktiskt och kul att läsa hur jag tänkte då - när jag var trött och desperat. *hysteriskratt* Jag hoppas ju verkligen att någon därute kan ta vår historia till hjälp när de behöver få ordning på sin sömn! Det funkar, jag vet det, för jag har varit där själv!

*satt och talade med en bekant igår om detta och hon, som har en pojk på 5½ månad sade "ja, jag tar nog tag i nätterna när jag orkar" PRECIS så tänkte jag med... och när tror man egentligen att man ska få mer ork? En månad och 30 hysteriska nätter senare? Nä, det finns ingen bättre dag att ta tag i det än nu... med förutsättning att man vet vad man gör alltså... det felet gjorde jag i början - gick in för det halvdant! Läste varannan sida i boken, och tog till mig det som jag tyckte var intressant.... *kardinalfel*

Jag har föresten anmält mig att gå en kurs för att bli diplomerad kurare hos Anna i augusti. Jag håller verkligen alla mina tummar för att jag får åka med på kursen! Det skulle vara så himla kul!!! *hoppas hoppas hoppas* Då kanske jag kan ge tillbaka lite av det Anna hjälpt oss med! :-D

Kol-?

Jonatan har ett favorit ord... han sätter kol framför allt som är "jätte"....

I morse fick jag veta att om man håller i en skink-skiva och sedan drar med fingret på smörbyttelocket blir det kol-halkigt! Det hade jag faktiskt ingen aning om, tur att man blir informerad om livets små upptäckter av upptäckaren själv =D

Fnurra

Holy! Det är inte utan att jag är lite stolt över mig själv (och Joline). :-D Hon sover ju relativt säkert på natten nu, natten är mellan 19.30 och 7.15 för hennes del! Oftast brukar hon vakna självmant straxt innan 7.15, glad som en lärka... ibland ligger hon och talar lite med spjälskyddet innan vi går in och tar morgon! Underbart!

Igår kväll, när jag gick in för att stoppa om och beundra lite *visst är de söta när de sover* möttes jag av en icke allt för välkomnade doft och det var bara att byta blöja! *urk* Det fixades i sängen och Joline vaknade knappt! :-) Det enda var att hon kämpade för att komma tillbaka på magen när jag nästan var färdig, inte alls skönt att ligga raklång på rygg när man är van att sova som en liten boll på magen med benen uppdragna under sig! *stolt att vi klarade av det*

Sen vaknade Joline kl 6.00 i morse - jätteledsen! Pappa var redan uppe och ramsade ett par gånger och gick sedan in för att lugna... efter 10 min kom han ut och begärde avlösning då han var tvungen att göra sig i ordning för jobbet. Eftersom jag förstod att det inte skulle gå att lugna eftersom vargtimmen var här (och nästan förbi) så gick jag in, lade rätt och ramsade ordentligt, liksom för att visa att nu är det ny vaktchef och detta är vad som gäller!

Hon hollrade naturligtvis i sta, och det gick kanska snabbt från ledsen till arg, och oj vad hon skällde ut mig! Jag stod utanför och ramsade som "hallå yxskaft" om och om igen, med pausar. Hela jag tänkte "det går aldrig" men försökte hålla kvar attityden att "det är natt och då ska man sova".... tittade oavbrutet på klockan!!! och gissa vad som händer? 6.37 somnade hom om! Nu sover hon och det är dags att väcka om 20 min! =D

Jag är jättestolt - det går, om man bara ger sig tusan på det!

Svar på dagslurefrågan

Jag har fått svar på dagslurefrågan från Sagalinda

Postat: mån mar 10, 2008 19:11    Rubrik:  

Hej på dig och varmt välkommen hit till forumet Very Happy Va roligt att du fått en säker sovare, så skönt för lilla Joline och resten av familjen!

Kära nån, mig tycks det nästan som om du fått något om bakfoten. Barn behöver inte alls sova inne, tvärtom är det bara bättre om de sover ute! AW har alltid förespråkat vagnen, och det gör jag också. Saga sov ute i vagn tills hon var 2 år och 5 mån, då ville hon själv börja sova inne. Annars skulle jag glatt ha henne ute ännu. Och Sigrid har aldrig sovit inne. Det skulle aldrig falla mig in att ens försöka lära henne att sova inne, det är ju så skönt att få skuffa ut vagnen på verandan och veta att hon får andas syrerik frisk lantluft.

Din lilla Joline är ju så liten! Nä du, släpp genast alla tankar på att du ska börja ha henne inomhus. Varför leta problem som inte finns? Wink Det enda du kan göra om du nu vill göra något med dagslurarna är att lära henne somna själv istället för att promenera henne till sömns. Du lägger henne i vagnen och ramsar glatt precis som till natten. Och blir hon väldigt ledsen har du vagningen som lugnande verktyg. Men, som sagt, ifall du är nöjd med att gå i 5 minuter med henne och hon sedan sover hela lurarna utan uppvak tycker jag inte du har orsak att ändra på läget Very Happy

Och jag tycker inte alls det är tokigt med en 3-åring som sover i vagnen. Vill man vara radikal kunde man säga att det andra alternativet är "jag har en 3-åring som sover enbart i sin säng på dagsluren - hur tokigt är inte det?" Var och en med sina preferenser. Och om du vill ändra på din 3-årings sovande är det inte värre än att du lägger älsklingen i sängen och ramsar. Som en liten kur - vilken du ju känner till!

Leve vagnen!

Laughing
_________________
Dipl. SHN-kurare

Jag kontrade med:

Postat: mån mar 10, 2008 19:50    Rubrik:  

*ler glatt*

Ja, jag vet inte hur många gånger Anna varit på mig och sagt "Leta inte problem som inte finns" Very Happy

Men jag tänker så här... Klart hon ska få sova ute, men vad händer den dagen Tjernobyl springer läck, eller stormen "RosaLinda" drar förbi och jag inte KAN gå ut! Wink DÅ har jag ett olösbart problem.... Eller att jag ska åka till Stockholms innerstad och bo borta några dagar med Lillfisan och inte har någon passande altan att ställa från mig henne på... ja, du ser, det finns tillfällen då innesömn är att föredra, men naturligtvis är utesömnen underbar och något jag inte kommer att vilja ta bort helt!

Men det är klart, jag kan ju göra som du säger - låta henne somna i vagnen MED ramsa, UTAN att jag går.... Har tidigare följt rådet att inte ramsa på dagen, då man inte ska göra det vid promenad... har jag läst någonstans.... *för inte har jag väl drömt det, va?*

Dagslurarna

Har nu reggat mig som användare på Anna Wahlgrens forum  och slängt iväg en fråga gällande Joline´s dagslurar... det är ju helt OK att hon sover i vagnen (blir ju lite som att ha hund, man tvingas gå ut) *haha* Men vad gör jag den dag då Tjernobyl sprungit läck och stormen Rosalinda piskar mot fönstren???


Postat: mån mar 10, 2008 16:06    Rubrik: Dagslurar! 

Har fått en "säker sovare" med hjälp av Anna sedan februari *yeah* men dagslurarna är för mig ett problem fortfarande. Ja, ser man till det faktum att Joline sover, så har vi inte ett problem, men hon sover ENBART i vagnen. Varför leta problem om de inte fins där, Annas bevingade ord

Att lägga henne inne är *i dagsläget* inte ens att tänka på... Hon har ALDRIG, ens som liten liten bebis, sovit inne på dagarna. (Nu är hon 8½ månad)

Jag funderar nu på hur jag ska göra... Hon somnar alltid efter max 5 min promenad och står sedan på vår altan och sover sina dagslurar, alltså helt stilla. Ska jag försöka mig på att lägga henne inne i spjälsängen - och vad gör jag isånt fall NÄR (jag anar vargar redan hos mitt eget tänk, någon som oxå anar dom? Embarassed ) hon protesterar?

Jag är livrädd för att förskjuta på ett fungerande schema! (mitt skräcksenario: får inte Joline att somna inne klockan 10, stretar och bökar med ramsor osv. slutar med att jag efter en timme måste lägga henne ute i vagnen, men då med kortare lur som resultat - hon JÄTTETRÖTT på eftermiddagen , somnar före utsatt tid på eftermiddagen och hela schemat ruckas) Dessutom vill jag ju inte att hon ska behöva vara ledsen i sin spjälsäng, och det kommer hon ju att bli om jag lägger henne där på dagen.. (Jag vet VARGEN, och jag ska lugna... men vem lugnar MIG?!?) Embarassed

Är det någon som har några tips och tänk åt oss? Vågar jag prova nu eller ska jag vänta tills schemat satt sig ÄNNU MER? (ser oss sitta här med en 3åring som bara inte KAN sova på annan plats än i vagnen på dagarna och hur tokigt är inte det?) Liar

Framsteg

Här händer det grejor, ska du veta! :-)

Matade Joline med burkmat på lunch... damen som för inte alls länge sedan helst intog sin mat flytande, spädde jag inte ut maten med vatten hulkades det som om hon precis försökt svälja en pansarvagn! *inte kul alls*

Nu åt hon 6 månaders mat, med små mjuka bitar, utan en gnutta vatten i och utan mosande från min sida - HELT utan problem!!! *YEAH*

--------------------------------

och medans jag skrev detta inlägg har hon fått tag i syrrans pennvässare och hällt ut 800 gram pennväss på golvet... den som inte har jobb, skaffar sig.... fram med dammsugaren!

Yes!

Ibland löser sig saker och ting utan att man behöver göra ett piss, och då blir man glad!

Igår funkade inte min E-legetimation som krävs för att logga in på Försäkringskassan - satt länge och väl med detta, och fick tillochmed ladda hem ett nytt - dock HELT utan FUNGERANDE resultat! :-/ Försökte få kontakt med support, men de hade ju naturligtvis stängt. Nu skulle jag sätta mig med skiten igen och som i ett trollslag har det hela börjat funka! Fattar inte alls hur, eftersom saker faktiskt har hänt när jag har sovit... Det har tillkommit saker vid E-legitimatinsinloggningen som inte fanns där igår... Igår när jag satt och laddade hem och öppnade och bytte och lösenordade hit och dit.... men nu... när jag inte gjort något... DÅ funkar det.... *helt överväldigad, märks det?*

Hur som helst... nu kan jag bocka av flera Måsten och ett Bör göras! *yeah*

Jag är trallande glad!

Stress och tidspress

Tänk, jag har så mycket jag bara måste göra, sen har jag en hel del som jag borde göra och till på köpet har jag en drös saker som jag vill göra men som inte är någon tidspress på...

och just då får man oväntat besök... så nu ligger jag efter i tidsplanseringen med se så där 3 timmar....

Försäkringskassan...

AARGHHH!!!

Har tagit "mod" till mig att sätta mig med mitt hatobjekt här i livet - nämligen att anmäla föräldrapenning till försäkringskassan.... har dragit och dragit på det, men nu jäklar! *kavlat upp ärmarna till max och andats djupa andetag i en lång stund*

... och så kan jag inte logga in på deras hemsida... vilket antiklimax! :-/


Melodischlagersvall...

Sitter och läser om efterdyningarna från Melodifestivalen på Aftonbladet och det enda jag kan tänka är

Kan inte någon vara snäll och tala om för Carola att melodifestivalen handlar om just vad det heter nämligen MELODI-festival. Det var LÅTEN som inte höll klass för att gå vidare! Lägg ner allt "svenskarna har tröttnat på mig"-dravvel. Så här står att läsa på aftonbladet:

I måndags ringde hon sin duettpartner och sa att hon ville hoppa av.

- Jag funderade på att ställa in och låta Andreas åka själv till Kiruna. Men för hans, låtens och publikens skull ändrade jag mig.

Grow up! Och ska du vara med nästa år så satsa på en bättre låt! ;-)


Tand

Natalie ringde hem från mormor och morfar och berättade att hon ryckt ut en tand! =D

Vilken ekonomisk vinning för mig .. ehm, jag menar min tandfé... hon ska nämligen sova borta i natt! :-)

Likt vinterskor en vårdag

Likt vinterskor en vårdag

Livet har bekymmer, oro, ängslan och hopplöshet -
som ett par tunga otympliga vinterskor.
Vinterskor, blöta av livets tårar likt slask som sakta droppar av vid varje steg men som ständigt fylls på vid varje nedslag på livets väg.
Men livet är inte bara fötterna, utan aniktet också.

Jag har ett val
Jag kan välja att vända näsan mot vårsolen
sluta ögonen och njuta av den lilla värme som den avger
Jag har ett val
jag kan tillåta ögonen att ta in ljuset och njuta
flytta fokus från det blöta, tunga
Jag kan bestämma vad jag ska koncentrera mig på

När solen försvinner bakom ett träd på min promenad kan jag genast vända ner blicken igen mot mina tunga vinterskor
eller så kan jag hålla kvar tanken på solen och se framåt på vägen
där borta har skuggan försvunnit, jag går in i solen igen
jag och mina tunga skor, tillsammans
men med fokus på solen där uppe
är även steg i skugga med tunga skor lättare att ta.

Tack Maria för att du uppmärksammade mig på vårsolen!

(kanske ska byta till vårskor snart, och kasta vinterskorna åt fanders... nästa vinter kan jag köpa nya skor)


Joline´s färdigheter

Jaha, ännu ett steg i utvecklingen har uppnåtts. Själv är jag kvar på stadiet att jag precis lärt mig att acceptera att hon kan rulla, från mage till rygg, men hon tar ingen hänsyn till att vänta in mamma som ligger åh så mycket efter... *suck*

Idag (8½ månad) såg vi henne krypa fram till soffan, och ställa sig upp med raka ben och hålla i soffdynan.. och där stod hon länge! Det börjar bli dags att ta fram "lära-gå-vagnen" säger älsklingen... jag vill ta fram 15-kilos dykarvikter och fästa runt magen på henne!

Designkvällen

Jag fick:

motion, gå fram och tillbaka till Hallbergs i underbar kvällskyla
snittar och cider... och chilinötter, de va mumma de
en puss från älsklingen, :-)

Jag tog:

mig friheten att bestämma vad vi ska ha för tapet, fondvägg och matta i Jolines rum!

Jag behöver:

bara älsklingens godkännande att beställa hem varorna... och det kan nog bli svårt.... han gillade inte mattan och ville ha mer färg på tapeten....

*vi får väl se vem som har bäst övertalningsförmåga* ;-)


Åh vad jag älskar...

Åh, vad jag älskar min lilla snutta... hon sitter vid köksön och målar påskbrev och jag sitter och "skvallrar" med systeryster vid köksbordet.... Efter ett tag reser sig N och knallar ut, och lämnar mig i tron att hon ska hämta posten *oj va omtänksam hon är*

När hon kommer in hoppar hon snabbt upp på stolen igen och sätter sig tillrätta med ryggen åt oss - och hon har pappas stora DeWalt hörlurar på sig. "Ni kacklar så att jag ite kan koncentrera mig! säger hon och flinar!

Hon är allt för go, pluttan! *jag vet inte vem som skrattade högst, hon, syrran eller jag*

Designkväll

I kväll på     Hallbergs  har de designkväll... *klicka på loggan så har du att göra ett tag, garanterat*

Jag ska försöka komma iväg och kolla lite, inspiration är ju aldrig fel, eller hur? Det värsta är ju att det finns så mycket snyggt att man skulle vilja göra om allt och lite till här hemma!!! ;-) Men Jolines rum ska ju snart göras i ordning så jag får väl ha det i fokus om vi går dit! :-)

Visste du om att Hallbergs inte "bara" är en färgaffär/tapetbutik? De har till exempel färgsättningshjälp oxå. Personalen är utbildad för att hjälpa till att komma på bra lösningar och helheter, något att tänka på om man ska renovera om och inte har alla ideér i hamn än ;-)

Ses vi på Hallbergs i kväll? Klart vi gör, de serverar ju gratis snittar och cider *yeah* ;-)

Färgsättningshjälp

ajaj

Natalie blev hämtad från skolan av älsklingen för en halvtimme sedan. Ont i magen igen! Fröken hade försökt med "undanmanöver" och vatten men magvärken höll i sig och hon ville hem.... :-/

Jag har dock hunnit med att stryka *nästan* all tvätt, tvättat 2 maskiner och skickat iväg 1 mail... och samtidigt talat i telefon med 3 olika brudar! Tur att man är en hejjare på "multitasking"! ;-)

God morgon

Ännu en ny morgon... snön som kom igår är borta (mesta delen i alla fall) Natalie ska till skolan, Jonatan till dagis och jag och Joline ska bara....

tvätta minst 1 maskin
stryka de 3 maskiner tvätt som redan är torra
skriva 2 viktiga brev
skriva 1 viktigt mail
städa av på toaletten
amma
gå på kort promenad, hinner nog inte mer
laga mat
fundera på om jag ska iväg på designkväll på Hallbergs i kväll
plocka lite i köket

... och sen om jag hinner kanske jag ska försöka hitta lite tid att sätta mig i fred på dass en sväng, fast när man har barn är ju det lite väl mycket att begära... ;-)

Kunskap

Man lär sig något nytt var dag *om man har tur* ;-) och dagens nya lärdom kommer jag att bära med mig med glädje! Rijo hjälpte till på vägen genom att introducera en video på sin blogg, som jag vid detta laget har tittat på och asgarvat till minst 5 gånger redan! :-) *tack för den, jag skrattar än!*

Det nya  som jag lärt mig är att det finns något som heter Turkhits... Hört talas om det? Det hade inte jag.... 

S.k. turkhits är en form av animutationer - musikvideor där en utländsk sång försetts med den svenska text som närmast motsvarar den utländska texten fonetiskt, för komisk effekt. Ofta används bild och film för att öka effekten. Ofta är språket arabiska eller turkiska, därav namnet.

En känd turkhit, och den som startade fenomenet, är Ansiktsburk. En annan, kanske den mest kände av dem alla, är "Hatten är din". - Wikipedia.se


Har lyssnat på Ansiktsburk, men den fick mig inte att skratta lika mycket som  "Det sa Jonte"  Titta, njut och jag kommer att kräva Ritha på ett par hundra, eftersom det enligt ordspråket sägs att ett gott skratt förlänger livet - och nu kommer jag ju att att leva längre därav ha mer omkostnader *fniss*Jag kan helt plötsligt sjunga med HÖGT i en fransk låt och låta jäkligt värdsvan! ;-)

Tisdagstema - Fritid

Enligt Wikipedia förklaras ordet fritid på detta sätt:

Fritid kallas den del av dygnet och veckan som inte upptas av arbete, måltider och sömn. Fritid är således i strikt mening all den tid som en person förfogar över själv. I praktiken är den upplevda fritiden avesvärt mindre när en stor del av tiden åtgår för hushållsarbete och resande till och från arbete eller fritidsaktiviteter.

Därför har jag haft mycket svårt att välja bild inför dagens tisdagstema... Jag hade kunnat lägga upp en bild på min höggravida mage som symbol att fritiden försvann samtidgt som magen försvann :-) Jag tänkte oxå lägga upp en bild på ett skumbad, ett tänt ljus och en hög med böcker, men jag insåg att det var mycket länge sedan jag tog mig tid att ligga i badet och njuta av en god bok - dessutom skulle det vara en omöjlighet att tappa upp ett bad så länge barnen var vakna, ens bara för att ta ett kort på det inbjudande vattnet *ler*

Nä, det får bli en bild på det vi faktiskt njuter mest av att göra tillsammans. Packa en väska med matsäck och dra ut i skogen på tur! Ungarna tycker det är superkul att klampa över stock och sten - verkligen fritt utlopp för de små äventyrarna. Vi vuxna njuter av naturen, tystnaden och fågelkvitter, en och en annan brasa och allt ofantligt roligt man kan hitta under bark, stock och sten! :-)

Tisdagstema fritid

Andra tisdagstemabidrag hittar du här!

Svart

Svart! Underbar färg!

Synskadad.. inte lika trevligt... hur upplever en synskadad sin vardag? På en krog kan man få de frågorna besvarade, de erbjuder nämligen fine dining helt i mörker. Servitörerna är synskadade och miljön är helt fri från lampor. Häftig upplevelse.... hur smakar maten, om man inte kan se den? Synintrycken är ju ändå väldigt viktiga för vår upplevelse. Här får man förlita sig enbart på doft, smak och känsel! *och hittar man inte till munnen kan man ju förlita sig på hörseln och ropa ho ho*

Gå på svartkrog och utveckla dina sinnen!


Svin

Fram till mitten av 1800-talet var skogssvinet den vanligaste svinrasen i Sverige. Men andra raser från Kina och södra Europa blev populära och konkurrerade ut skogssvinet som utrotades. Eketorpssvinet som du träffar i Kolmården har avlats fram hos oss och ser ut ungefär som skogssvinet gjorde.

Skogssvinet var halvvilt och levde utomhus året om. I Skåne lät bönderna dem ströva runt i skogarna för att äta ekollon. Men svinen höll sig alltid i närheten av byarna, så när torparna behövde mat, kunde de slakta ett svin.

Så står att läsa på Kolmårdens hemsida... men jag får inte fram när och hur dessa djur började benämnas som man, flyttade in i hus och trodde att de kunde styra över välden! *nä, jag syftar INTE på älsklingen* ;-D


Jösses

Det är ju tisdag.. och jag har inte ens kollat in Tisdagstemat... ska göra det och spåna lite så återkommer jag med en bild senare...

*yes, nått kul*

Har föresten suttit på vårdcentralen med Natalie i 1 timme och 55 minuter för hennes magvärk... vi väntar på svar på prover i kväll och utgår därifrån... Doktorn var nöjd med att inte hittat något allvarligt - men jag anser att jag blir mer oroad av att han inte hittade något... jag trodde ju helt klart på att hon var förstoppad och att han skulle rekommendera lite Microlax och toabesök, men hon var enligt undersökningen helt tom i nedre delen av tarmen så det var inte det som är felet....

No input

No input, no output!

Inkomster ger utgifter...

Det går inte att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt. FATTA!Gör man inget kan man iallafall inte göra fel.


... så därför slutar jag.... (undrar om jag behöver skriva uppsägningsbrev till mitt eget empati)

Äntligen

Äntligen har jag hittat lösningen på vad jag ska göra om datahelvetet inte funkar som det ska! Uppstolpat i ett schema, kan inte bli bättre! :-)

Datalösning

Magknip

Natalie har varit hemma från skolan idag för att hon hade magknip, klagade över lite ont igår på dagen och hon vaknade i natt med magont så hon fick vara hemma....

Dagen idag har gått bra, inga större besvär, förs nu på kvällen - då kommer det tillbaka igen vid läggdags. Eftersom jag varit borta 2 timmar på kvällen så frågade jag Natalie, som låg när jag kom hem, om hon varit på toan *för jag tror att hon är hård i magen* Hon svarar ja, 4 ggr....

När jag sedan kollar med älsklingen säger han att hon varit ute hela kvällen, utan magont, och inte alls varit på toan (!?!)

*************

Är jag nojig som tänker "är det något i skolan och hon skyller på magvärk för att slippa gå iväg"?

Tandsebissingar!

Joline håller på att få tänder! De har varit på väg fram i en vecka nu... det har känts vid ammning *använder mamma som bitring, ajajaj* men syns inte mer än en lite prick i tandköttet!

Det är 2 st i överkäken, alltså tand 3 och 4... men på nätterna är sömnen orubbad! Underbart!

Solens upp och ner

Solen går upp 06.56 i morgon bitti och ner 17.34 i morgon kväll hos mig.... Vilken skillnad mot här! ;-)

Lik vem?

Alla säger att Joline och Jonatan är mest lik pappa.. men nu har jag bevis på att så inte är fallet! *yippi*Det var väl tur att Natalie är mer lik mig... Älsklingen är ju bara pappa i hjärtat där *flin*


Älsklingen

Detta är älsklingens kändisträd.. ;-) *kolla in kommentarerna*

http://www.myheritage.com/collage

Me, myself, and I

Gjorde ett igenkänningscollage över kändisar som jag anses vara lik *skrattar smått generat*
Min värsta mardröm när jag väntade på svaret var Cher... men jag får säga att det blev värre... *Ehm?* Fermando Redondo?

Vem är DU lik? *skrattar bäst som skrattar sist!* :-)

Adam Tensta

När vi gick ut från restaurangen (när de låst dörrar, det bara var vi kvar inne och 2 säkerhetsvakter rusat igenom lokalen och vi reste oss för att gå ut) möttes vi i dörren av en grupp människor... på väg in, med värsta VIP-behandlingen... nu gick jag in på Youtube och kollade och det var ju ingen mindre än Adam Tensta som fick bereda plats för att jag skulle ta mig ut genom dörren *garv*

Han skulle in och uppträda på Nattklubben på Arena - vi åkte hem och lyssnade på Karlavagnen på radion *typ* ;-) Jag känner mig lite för gamal för gangsta-rap, sena sena kvällar och flödande alkohol *pensionärsvarning* Ja, men det bjuder jag på! :-)

Barndomsminne

Denna låt ger mig barndomsminne... *ler* Åh, vad jag spelade denna låt, om och om igen som ung!Åh!

Vi hade det underbart igår... supergod mat, underbart sällskap, bra restaurang och vi talade om allt mellan himmel och jord. Visst är det skönt att ha sånt sällskap att pratet bara flyter på och man inser efteråt att många olika ämnen har talats om... *ler brett*

Vi lyckdes tala om första tryckaren, gamla låtar, senaste fyllan, köldskador, vi spekulerade om vem killen som stod utanför fönstret talade i telefon med :-), matminnen från U.S.A, drinkar, att vara ute på lokal som ung - naturligtvis på Folkets Park och i A-salen, 33 varvare, matlagning och massa massa massa mer. Ja, vi talade oxå om våra små hjärtegryn, men det var faktiskt mest på vägen in, sen bestämde vi nog gemensamt att detta var "vår kväll" och skulle barnvakterna ha problem fick de ringa.... :-)

Vi åt som sagt var underbar mat. Jag kan helt klart rekommendera Arena restaurang på torget i Karlstad. Tyvärr åt vi så mycket mat att efterätten inte fick plats *bummer* men det får vi ta nästa gång... för det KOMMER att bli fler besök, helt klart!

Till förätt tog vi Classic Ceasar Salad med romansallad, brödkrutonger, hemlagad Ceasardressing och riven parmesanost. Serverades med marinerade, ugnsgrillade kycklingspett. Dessutom en Nachos Supreme: Tortillachips, tacofärs, cheddarostsås, salsa, guacamole, crème fraiche, oliver och jalapenos. Till huvudrätt blev det CHICKEN FAJITAS -Strimlad kyckling som wokas i vitlöksmör med paprika och rödlök, serveras i het gjutjärnspanna med guacamole, salsa, crème fraiche, isbergsallad, rödlök, tomat, majs, oliver, jalapenos, riven mozzarellaost och vetetortillas.. Många sådana har jag ätit i mina dagar, men det var helt klart en topplacering på denna underbara anrättning!

Vi reste oss inte förs ytterdörren till stället låstes :-) När vi kom hem låg alla barn och sov och det hade gått bra här hemma oxå! Toppen!

Fundering

... om man går ut naken, då kan inte en restaurang neka dig inträde pga. opassande klädsel, eller hur?


*ja, de kan hävda att man inte HAR passande klädsel, men det är en annan sak*

Översättning

Kan någon hjälpa mig att översätta denna restaurang-meny från Countryside Bistro? Vad är det de serverar?

Huvudrätter

Vänergös med cassoulet på kräftor, göskorv och sidfläsk serverad
med savojkålsskum
235 kr

Cote de boeuf med gratinerad skogssvamp, gnocchi
och Zinfandelsås
265 kr

Duvbröst och bastilla fylld med konfiterat duvlår och griottinekörsbär.
Serveras med mandelpotatiscrème, svartrötter och pistagesås.
275 kr

Hit ska vi.. och äta Fajitas... *ler* Om det inte blir hit... har inte riktigt bestämt än...

Bokat bord

Bord är bokat för i kväll... vi drar till Karlstad! ;-)

Till och med bilresan in kommer att vara underbar... tänka dig, tyst och stilla, bara hjärtat och jag - på väg....

*längtar*

For you, darling

I'm your bridge over troubled water...


5 underbara år

För 5 år sedan stod vi framför prästen *vilken stolle det var, kommer du ihåg ;-)* Jag var supernervös, och det var du med *garv, va vi är lika* Det var som sagt 5 år sedan och jag har upplevt massor av underbara saker med dig!

Du är min sommardag...

Du är min soluppgång - du ger mig ljus och väcker mig sakta och försiktigt till varje ny dag.
Mitt frukostkaffe på en solig altan
Mitt fågelkvitter
Du är min hängmatta - omsluter mig och låter mig vila
Min isglass som sakta smälter i min mun
Du är min sommarbris som svalkar
och små fjäderlätta moln på himlen som man kan ligga på rygg och titta på
Du är min lada att ta skydd i när sommaregnet kommer
och min handuk som torkar bort vattendropparna i min panna efter badet
Du är min enda riktiga sanna hjärtevän, den enda i livet som släpps in i mitt innersta rum
Min framtid, mina rötter och min nutid
Utan dig vore jag luft
*och jag vet vad du menar när du säger att jag "är som luft för dig" ;-)
Du är min sommarkväll, varm och härlig, fylld med sprakande färg så som solen ändrar färg när den är på väg ner i havet på kvällen
Du - min kudde och täcke varje gång jag lägger mig och sakta vaggas in i sömnen, så trygg och lugn.

Jag älskar dig, av hela mitt hjärta! Det värsta är att jag aldrig kommer att hitta ord stora nog för att berätta detta för dig!

Din - för alltid! PUSS!


Önske-mål!

Mormor och morfar kommer hit i kväll och är barnvakt när jag och hjärtat ska ut och äta....

Jonatan fick frågan vad han vill att de ska äta - och han svarade lyriskt:

GRÖT!

...mormors gröt, det är grejjer det! *ler* Man jag hade väl tänkt pizza eller kebab eller nått...  

Hu, vilken dag!

Hur var din dag igår? Såhär var min, upplevd med en viss skvätt av "hu, detta händer inte"...

Stå på stege *dumt* Ramla ner... *ännu dummare* Ont ont i knät, men vad tusan, smärta kan man ju inte visa... :-/

Hem och sitta i soffan, ringa lite samtal, 2 värktabletter senare ---> svar från vårdcentralen att "det låter inte bra, men har inga akuttider kvar så ring deta nummer efter klockan 17 så får jouren titta på det".... *klockan var då 13* Ringde akuten och svaret därifrån är "visst får ni komma hit, men vi har massor att göra så jag kan inte lova att någon doktor hinner titta före 17 ändå, så ni gör som ni vill"

*stannade hemma*

Ringer vårdcentralen 17 *telefonkö*, "kom klockan 18". Hämtar upp syrran, och lämnar älsklingen hemma med 5 barn, mitt i middagsförberedelserna...

Doktor tittar, klämmer och känner.... *smärta, mår illa, gråter en skvätt* Doktorn säger på Silvia-tyska "det står blod här inne, måste tömma! *huga* Syrran säger "jag kommer att svimma"...

Stor nål, bedövning och sedan sug ut 40 ml blod.... Ber om spy-hink (till mig).... syrran hyperventilerar.. "slappna av".... Sen blev det röntgen....

Inte lätt att ta sig i och ur bilen *skrattar så jag gråter, syrran gråter en skvätt hon med*

Röntgen ser OK ut, tillbaka till vårdcentralen.... *i och ur bilen igen, skrattar ihop, värktabletterna börjar hjälpa ordentligt* Får värktabletter utskrivet, information om sjukskrivning, sjukgymnastik och ev tömning av blod igen ur knät på måndag...

Åker hem, efter knicks i och ur bilen igen, släpper av syrran och åker till Konsum och köper mjölk.... tänker när jag går vid kyldisken att "vilken tur att det inte var jag som gjort mig illa" Ja, det var alltså inte jag som hade ont i knät, det var syrran. :-)

När jag kom hem hade älsklingen gett alla 5 barnen mat, lagt Joline och hon sov, parkerat de 3 kvarvarande stora barnen framför en film OCH diskat! Han är stålpappan över allt annat! :-)


RSS 2.0